Stadiondrømmen blir virkelighet?

Husker du 14.mai 2008? Det var en merkedag, for da vedtok Bystyret i Oslo at Vålerenga skulle få tomt på Valle for å bygge vår egen stadion. Etter snart seks år med saksbehandling og tautrekking om arealer og utnyttelse tar prosessen forhåpentligvis enda et skritt videre. I dag kl 10 skal Byrådet behandle reguleringsforslag til … Fortsett å lese «Stadiondrømmen blir virkelighet?»

Husker du 14.mai 2008? Det var en merkedag, for da vedtok Bystyret i Oslo at Vålerenga skulle få tomt på Valle for å bygge vår egen stadion.
Etter snart seks år med saksbehandling og tautrekking om arealer og utnyttelse tar prosessen forhåpentligvis enda et skritt videre.

I dag kl 10 skal Byrådet behandle reguleringsforslag til bygging av stadion og tilhørende herligheter. Dersom reguleringsforslaget vedtaes skal Plan- og Bygningsetaten forberede saken til endelig(!) behandling i Bystyret, sannsynligvis i juni.

Det originale forslaget har gått sine runder, og nå er vi oppe i ti forslag, hvorav forslag nummer ti er nettopp det som byrådet innstiller til vedtak. Det er et forslag klubben kan leve med, forteller Åge Petter Christiansen til VPN.

– Styret i stadionselskapet mener forslaget er godt og akseptabelt, sier Christiansen. – Jeg tror Bystyret rekker behandling før sommeren hvis det ikke dukker opp noe vi ikke kjenner til nå. Da skal høsten brukes til finansieringen. Går alt etter planen blir det byggestart neste vår og byggeperioden blir to år, forklarer han og legger til at han har god tro på at Byrådet vedtar forslaget.

Du er kanskje en av de som hadde gitt opp håpet, eller i det minste hadde mistet oversikten. Vel, nå burde du være på sporet igjen.

For dette er gode nyheter. Etter alle behandlinger har man nå et forslag som de fleste parter virker fornøyd nok med. Og sånn er gjerne politikk. Dagboka krysser fingrene og håper at vi kan snakke mer om detaljene i et forhåpentligvis vedtatt forslag med glede i fredagens dagbok.

Dette er tross alt det aller viktigste som berører klubben vår.

Dokumenter og alt finner du på byrådets sider her

Ifall du er ekstra nysgjerrig.

4 kommentarer til «Stadiondrømmen blir virkelighet?»

    1. Bra for deg. Jeg har gitt opp håpet for lenge siden. Seks år! Tenk hvor mye tid & penger som har gått med i denne prossessen. Bare kostnadene til byråkratene hadde dekt alle stadionutgiftene.

Legg igjen en kommentar