Riisnæs tror ikke på medaljer i år

Dag Riisnæs er ansvarlig for trenerutdanningen i Norges Fotballforbund og bør være kjent for de fleste som har et forhold til Vålerenga. Han er intervjuet av VPN før seriestart. Riisnæs spilte for Vålerenga fra 1995 til etter 2000-sesongen, og var kjent som en slepen midtbanespiller som ofte kom ut av vanskelige situasjoner med kontroll på … Fortsett å lese «Riisnæs tror ikke på medaljer i år»

Dag Riisnæs er ansvarlig for trenerutdanningen i Norges Fotballforbund og bør være kjent for de fleste som har et forhold til Vålerenga. Han er intervjuet av VPN før seriestart.

Riisnæs spilte for Vålerenga fra 1995 til etter 2000-sesongen, og var kjent som en slepen midtbanespiller som ofte kom ut av vanskelige situasjoner med kontroll på ballen. Drillo ga han flere muligheter på landslaget for over 20 år siden. Dag er i dag medlem av blant annet UEFAs trenerutviklingskomite.

Vi stilte han flere spørsmål om Vålerenga, og dette var svarene:

Midt på tabellen

«Jeg forventer et Vålerenga-lag midt på tabellen. Kjetil har gjort store utskiftninger etter at han overtok. Flere profiler er borte, men spennende spillere har kommet inn. Antar det tar noe tid før det setter seg godt nok til å kjempe om medaljer. Det tar tid å bygge noe nytt. Strømsgodset har øvd på sin spillestil i sju år nå. Derfor er de best i Norge relasjonelt og strukturelt, i både angrep og forsvar. Jeg har tro på å øve på de samme tingene over tid. Hva som prioriteres, avhenger av trenerens filosofi».

Angriper med kløkt

«Jeg håper å se et Enga med et godt grunnspill mot etablert forsvar. Et lag som angriper med kløkt og balanse, sånn at man er skapende, uten å bli tatt på kontringer. Et lag som ikke er alt for direkte i spillet sitt, men heller ikke for omstendelige. Det gjelder å velge sine gjennombrudd med omhu. Da er man avhengig av å ha et godt grunnspill, med gode ballspillere som har god fotballforståelse. Som kjenner rollen sin og som har gode relasjoner på banen».

Bedre i forsvar

«I tillegg forventer jeg at de framstår bedre i forsvarsspillet sitt enn i fjor. Jeg tenker på etablert forsvar og på gjenvinningsfasen (etter de har mistet ball). Antall baklengs må ned. Dette er lettere å bli bedre på raskt, enn det er å få rask framgang på angrepsspill».

«Totalt sett synes jeg stallen ser passe sterk ut. Flere spennende unggutter, krydret med en del rutine. Tror som sagt ikke de har kommet langt nok i prosessen til å kjempe om medaljer», skriver Riisnæs.

En kommentar til «Riisnæs tror ikke på medaljer i år»

Legg igjen en kommentar