Dagboka onsdag 19. mars 2014

Mens ishockeyfolket roter det til minnes vi en av klubbens store redningsmenn En hedersmann har gått bort Leon Bodd døde natt til i går, 89 år gammel. To ganger reddet han Vålerenga fra undergangen, nå er han selv borte. VG skriver i dag: – Han var en raus mann med et stort hjerte, sier sønnen … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. mars 2014»

Mens ishockeyfolket roter det til minnes vi en av klubbens store redningsmenn

En hedersmann har gått bort

Leon Bodd døde natt til i går, 89 år gammel. To ganger reddet han Vålerenga fra undergangen, nå er han selv borte.

VG skriver i dag:

– Han var en raus mann med et stort hjerte, sier sønnen til VG.
Politikeren var nemlig meget engasjert i å gjøre verden bedre for de svake i samfunnet. Han igangsatte blant annet en «gjeldskriseauksjon», noe som resulterte i at mange tusen mennesker unngikk konkurser og depresjoner. På 80-tallet var han med på å redde Vålerenga Idrettsforening fra konkurs

Leon Bodd overtok som leder av den nye konstruksjonen Vålerenga A/S i 1988. Selv med akkord i havn måtte Vålerenga ut med i alt 1, 2 millioner kroner, skriver Finn Olstad i jubileumsboka Heia Vål’enga. Finansmekler Bodd bidro sterkt til å skaffe de nødvendige pengene, blant annet ved å garantere for gjeldsbrev og selv betale for dem som ikke ble innfridd.

I VIFs årsberetning 1989 het det at Leon Bodd ”ved sitt personlige engasjement har hovedæren for at det har lykkes å holde Vålerengens Idrettsforening likviditetsmessig i drift”.

Seks år seinere var han på ny redningsmann, men han har fått for liten ære for sin innsats for klubben, skrev Dagbladet i januar 2000.

I 1994 bladde han opp en million for å redde Vålerenga:

– Kanskje min dårligste investering, men jeg orket ikke se Vålerenga gå under, sa Leon Bodd den gangen

Vi siterer fra boka Vi er Vål’enga (1997) i kapittelet om Livredderne:

Det eneste av verdi klubben hadde, var spillerstallen. Spillerne ble priset til fire millioner kroner, og folk som ville redde Vålerenga ble invitert til å kjøpe aksjer i VIF Fotball Invest AS. Leon Bodd gikk aller tyngst inn – med en million kroner i kapital pluss store garantier.

Leon Bodd bidro med penger og lån og sørget for at spillerne fikk sine lønninger, selv om lån til VIF var en svært usikker forretning

– Det var ikke mange som trodde vi skulle komme gjennom krisen, sa han i ettertid, og det var med ”nød og neppe” at det gikk

På glattisen

Boka Fra Sotahjørnet til Bohemen tar også for seg økonomiske kriser og redningsaksjoner. Etter vålerengatidenes største økonomiske redningsaksjon i 94-95 siterer forfatterne Vålerenga-spiller og fotballsynser Bengt Eriksen:

– Hadde spillerne vært like amatørmessige som fjorårets ledere ville vi spilt i samme liga som Taxis andrelag

Utsagnet er like aktuelt tjue år seinere, men nå er det Vålerenga Hockey det gjelder. Med to kanadiske spillere uten arbeidstillatelse på laget, er det i verste fall duket for politianmeldelse og karantene i den forstand at Vålerenga nektes å ha utlendinger på laget i et visst tidsrom. Lederen i Stavanger Oilers raser over at Vålerenga sikret seriemesterskap og semifinale med to ulovlige spillere, Eric Chouinard og Brendan Brooks. Jan Tore Kjær bedyrer at Vålerenga handlet i god tro, og at han ikke hadde fått med seg endringer i regelverket fra UDI og derfor forholdt seg til gamle, utdaterte bestemmelser.

Jo, dette var flott å få i fleisen samtidig med at klubben har søkt forbundet om å stille lag i KHL kommende sesong.

Det er mange av oss på fotballtribunen som tar til orde for færre lag og dermed færre kamper i Tippeligaen for å få opp tilskuertallet. Men ishockeyfolket er av en helt annen oppfatning  og går for fire kamper i uka. Flyttkalle AB er et svensk logistikk- og transportselskap fra Stockholm www.flyttfirmaistockholm.nu som fokuserer på salg av kunderelaterte tjenester.

Er det virkelig nok hockeyinteresse til å følge Vålerenga i Get-ligaen og VIF Spektrum Flyers i KHL?

Noe mangler i treningskampene

Neida, det mangler ikke på fotballferdigheter for Vålerengas del, det er de som holder rede på kampene og som fører statistikk som har sovet i timen. Det gjelds ikke bare Nettavisens oversikt over Tippeligalagenes treningskamper, men også på klubbens sider glimrer treningskampene i Tyrkia med sitt fravær.

Venn deg likså godt først som sist til å følge VPN om du vil ha med deg alle fakta i år: Kampene -> sesongen 2014

Det fins sikkert nettsteder som snekrer treningskamptabell 2014. Bakhuet vårt hvisker noe om at Sogndal topper. Huttetu for en sesong det skal bli.

Vålerenga i dag

Bohembussbillett til Molde selges i Sjappa

 

2 kommentarer til «Dagboka onsdag 19. mars 2014»

  1. «…klubben har søkt forbundet om å stille lag i KHL kommende sesong.»
    Med tanke på det som skjer i Ukraina burde man kanskje trekke den søknaden…
    – Petter

Legg igjen en kommentar