Dagboka mandag 17. mars 2014

Dagboka i dag er av den positive sorten. Den inneholder mål, mål og atter mål. Både fra fotballens verden og ishockeyens verden. Også må vi ha med en fyr som ikke lenger er med i klubben, men gjør sitt aller beste for å bli værende en gladlaks. Videre i hockey-sluttspillet Helgen har vært bra. Den … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. mars 2014»

Dagboka i dag er av den positive sorten. Den inneholder mål, mål og atter mål. Både fra fotballens verden og ishockeyens verden. Også må vi ha med en fyr som ikke lenger er med i klubben, men gjør sitt aller beste for å bli værende en gladlaks.

Videre i hockey-sluttspillet
Helgen har vært bra. Den har vært skikkelig bra. Først og fremst har Vålerenga gått videre i NM-sluttspillet. Ett skritt nærmere bøtta. 4-1 over det ikke fullt så friske laget fra Asker. Vi takker for oppmøtet, nå venter Storhamar i semifinalen. Vi burde vel klare oss med bare fire kamper der?

En annen gledesmelding er jo at kjøpesenterlaget fra stedet som er mest kjent for å ha fostra opp John Carew røyk ut. Sånn går det når man er mer gira på å kjempe kamper i retten og få ferie i Tyrkia og på golfbanen. Takk for oppmøtet.

Noe som ikke er fullt så gledelig er at Éric Chouinard noe overraskende forlater klubben med øyeblikkelig virkning. Kjedelig, for han har samla greit med poeng.

Fotball i Drammen

13177549075_63b8ca949b_b

Det er ikke bare hockeyen som har vært i aksjon – også fotballen har rulla i Vålerengas favør. Lørdag var det duka for treningskamp i Drammen mot fjorårets serievinner Strømsgodset. Dette var en kamp vi ikke hadde særlig store forventninger til. Greit nok; Strømsgodset stilte litt svekka, men det er fortsatt et lag som ikke hadde særlig store problemer med å slå oss ifjor.

13177605325_19b9b252fb_b

Førsteomgang starter med det vi forventer. Godset tar grep og presser oss bakover. De kommer dog ikke til de store sjansene. Vi forsvarer oss godt, og lar Godset drive med spillet sitt uten at vi sliter oss nevneverdig ut. De første sjansene kommer til Godset, men i sannhetens navn så har vi våre også. Det er egentlig ikke så mye som skjer før det 32. minutt, Kongshavn sleiver litt og vi får et mål mot oss. 1-0 til Godset, og vi får en uggen følelse av at dette går veien Deila sparker.

13177638145_1711dd9c7d_b

Den følelsen får en brå slutt bare noen minutter etter. Diego Calvo slår en veldig god corner, og der står jaggu meg Høgh og får ballen i mål. 1-1! Seks minutter senere er det Daniel Fredheim Holm som vil vise seg fram. Han viser at han fortsatt hele verden i sin hånd, dribler litt og scorer. Det neste som skjer er at dommeren blåser av.

Andreomgang starter der første slutta. Vålerenga har tatt føringa og er sultne på mer. Vår nye spiss, Vidar Örn Kjartansson viser seg fram en og to ganger på kort tid. Med to minutters mellomrom scorer han 1-3 og 1-4. Han fyren her, han kan bli god.

Deretter er det bare ett lag på banen. Som med Frisk/Asker har Strømsgodset finni ut at det er like greit å bare fullføre kampen. Stengel tar grep i det 70. minutt, hopper lett gjennom forsvaret, setter ballen i stolpen før han hælsparker ballen inn i mål. Kjartansson syns det er kjipt med bare to mål, og setter like gjerne inn ett til. 1-6, og det er game – set and match.

Godset klarte riktignok å putte en gang til, men det ble helt korrekt fra vår posisjon på andre siden av banen avblåst for offside.

Nå skal vi ikke legge for mye i dette  – det var tross alt bare en treningskamp. Det vi så var dog nok til å få rygghårene til å reise seg i en potensiell ekstase. Vålerenga ser mye bedre trent ut, og det ser ut som det var mer form og funksjon i spillet. De nye spillerne våre viser seg også fram fra en veldig positiv side. Grindheim mangla i lørdagens kamp, men Stengel, Nilsen og Morten Berre var virkelig gode.

Vi gleder oss ekstremt til serieåpninga mot Molde. Og spiller vi opp mot det vi gjorde i treningskampen så kan dette bli veldig gøy. Kanskje Singh kommer og ser kampen han også.

Flere bilder kan sees her.

Solli pisser på Odd
Akkurat hva Paradise-Dag har gjort med Jan Gunnar veit vi ikke, men det er tydelig at han har gjort noe fundamentalt gæernt for nå har DJ Solli igjen pissa på han underlige Odd fra Skien. Odd hadde fått beskjed at han skulle svare på kontraktsforslaget Odd ga ham. Han sa nei. Han vil heller spille for Hammarby og Superettan enn å spille for Odd i Tippeligaen.

Det interessante er at Odd måtte (igjen) ha en innsamlingsaksjon for å sikre seg et kontraktsforslag. Forrige gang de gjorde det var det snakk om en nåværende Vålerenga-spiller: Niklas Gunnarsson. Han signerte riktignok kontrakten; det gjorde jo ikke Solli.

Det vi kan dedusere ut ifra dette er at Vålerenga gjør folk ut av spillere som har vært i Odd. Sånn tolker dagboka det, i det minste.

Vålerenga i dag
Vi tenker på hvor fin dame Helga egentlig var, og at det er kjipt hu ikke kunne være hos oss lenger. Også kjøper vi bussbillett i sjappa til første serierunde – Molde mot Vålerenga.

Legg igjen en kommentar