Dagboka torsdag 13. mars 2014

Sponsorkrise, de største talentene i norsk fotball og siste dag på jobben for iskrigerne våre i kvartfinalerunden mot Frisk/Asker. Ny sesong, ny drakt og null generalsponsor. Kjære markedsavdeling, det er lov å tenke kreativt! Vi har fått et glimt av den nye drakta, og det er liten tvil om at den er svært vakker. Vi … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 13. mars 2014»

Sponsorkrise, de største talentene i norsk fotball og siste dag på jobben for iskrigerne våre i kvartfinalerunden mot Frisk/Asker.

Ny sesong, ny drakt og null generalsponsor. Kjære markedsavdeling, det er lov å tenke kreativt!

Vi har fått et glimt av den nye drakta, og det er liten tvil om at den er svært vakker. Vi kan også være enige om at den faktisk er vakrest uten svære sponsorlogoer. Men det betyr mindre penger til det produktet vi skal levere.

I følge Jacob Lund (tidligere sponsorhøvding, sponsorgeneral og sponse-spesialist) er det krise i norsk sponsorvirksomhet rundt produktet fotball. Mangelen på interesse for å inngå et hovedsponsorat / generalsponorat for klubber som Godset, LSK og VIF er påtagelig. Liten interesse blant publikum, manglende regional forankring og uheldige saker de siste årene (ref. Overgangssaken) gjør at hovedsponsorene uteblir, og i følge Lund jobber flere sponsorer rundt omkring med å nedforhandle sine forpliktelser. Dette er selvfølgelig like dårlige nyheter for samtlige klubber. Vi skal ikke snakke andre klubbers sak, men bare konstaterer at det er merkelig at ingen på Valle har klart å trekke frem en generalsponsor til VIF etter at fjoråret foregikk uten, og i følge flere kilder vil også 2014 bli gjennomført uten. Nå sier dog Stig Ove Sandnes i intervjuet på TV2 Sporten i går at samlet sett så har VIF så mange samarbeidspartnere at det skal gå å gjennomføre dette uten en generalsponsor.

De aller fleste tenker nok på produktet A-laget skaper når man snakker om sponsorer  som skal synes på drakta. Men for VIF (og mange andre klubber) gjelder dette noe større. Hele VIF Bredde benytter samme draktsponsor som A-laget. Det betyr også at midler fra en eventuell generalsponsor ville dryppet nedover på lagene i hele klubben. Det hersker vel liten tvil om at det hadde vært sårt tiltrengte midler.

Man skal lytte når personer som Jacob Lund uttaler seg, ja det er krise, ja det har blitt et dårligere produkt (stor takk til mediaavtalen og NFF for dette), og ja det har vært uheldige saker de siste åra. Men å lytte til behøver ikke bety at det skal være slik. Å benytte denne typen utsagn som sovepute er farlig. Vi tror faktisk at timingen ikke kunne vært bedre enn nå dersom en generalsponsor ville knytte seg til Vålerenga Fotball! Om vi ser på det faktum at klubb og personer rundt klubb ble blankt frifunnet i overgangssaken, vi har en ung og frisk stall i A-laget og vi er hovedstadens eneste klubb i øverste divisjon. Vålerenga har også så enormt mye mer enn de øvrige. Draktreklame synes langt utover et A-lag. Som nevnt, hele bredden i klubben vil ha samme logo på magen, og ikke minst landets vakreste supportere som ikler seg samme drakta!

Norske talenter (de største)

Lars Tjærnås bretter ut de største norske talentene i dagens utgave av Aftenposten. Her er to av våre med i oppstillingen, Herman Stengel og Ivan Näsberg. Tar vi ikke mye feil, så vil nettopp disse to og en som Lars har glemt (Fitim Kastrati) utmerke seg positivt i årets utgave av Tippeligaen. De øvrige nevnte talentene fra norske klubber orker vi ikke snakke så mye om, men de dukker nok opp i diverse «lag-spesialer» her på VPN før seriestart.

Siste dag på jobben for iskrigerne i denne kvartfinalerunden?

Med tre seiere på rad kan dagens oppgjør i Askerhallen bli det siste mellom VIF og Frisk/Asker. Det er om å gjøre å være det beste laget i sju kamper, og svært enkel forskning viser at med seier i dag så kan Askerværingene ta hockeyferie. La dem ta det, de henger ikke med i tre perioder allikevel. Men vi har en bønn til våre menn på isen i kveld, kampen starter klokken 19.00, altså første periode. Den starter ikke midtveis ut i andre periode. Ikke det at å skape spenning er morsomt, men det er ikke alltid like godt for hjertet. For deg som ikke har mulighet til å reise ut til Asker i kveld anbefaler vi å lytte til radio. Ikke hvem som helst radio, men Klanens Webradio. Her får du skarpe kommentarer, innlevelse, dommerkritikk og klare meldinger. Svært god kommentering og en hel drøss humor gir en totalopplevelse av disse kampene som går utenpå det meste.

Vålerenga i dag

Buss til Asker:

Vertshusbussen kjører til Asker. Avreise fra Vålerenga Vertshus 18.00 på torsdag. 100 spenn, og Nina tar som kjent ikke kort.
Meld deg på, så er du sikker på å få plass. Send SMS til 91 75 57 25

Legg igjen en kommentar