Dagboka fredag 7. mars 2014

Kvartfinale mot Frisk Asker og det er duket for Fotballting. Vi snakker om NFF, styremedlemmer fra Vålerenga, presidenten, overgangssaken og TV2. I det hele tatt tar vi i mye dritt og stiller mange spørsmål. Du trenger kaffe før du klikker på linken. Ha en god helg! Fotballtinget 2014 I morgen er Fotballtinget 2014 i gang. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 7. mars 2014»

Kvartfinale mot Frisk Asker og det er duket for Fotballting. Vi snakker om NFF, styremedlemmer fra Vålerenga, presidenten, overgangssaken og TV2. I det hele tatt tar vi i mye dritt og stiller mange spørsmål. Du trenger kaffe før du klikker på linken. Ha en god helg!

Fotballtinget 2014

I morgen er Fotballtinget 2014 i gang. Over tre dager skal tinget behandle diverse saker, og vedta et budsjett på nesten 800 millioner kroner. Og ikke minst, velge et styre til Norges Fotballforbund.

Her kunne vi vært skrålende fotballsupportere som ikke egentlig bryr seg og gauka i vei om at makta stinker, pampene likeså og tinget er bare dritt.

Men uansett hvordan man vender på det er tinget det viktigste stedet for norsk fotball, og det håper vi det vil fortsette med. De beslutningene som tas der vil være viktige og påvirke alt vi bryr oss om, derfor er det vår fordømte plikt å følge med på hva som skjer. Heldigvis har Tinget lært noe om åpenhet, om vi forstår det rett kan du følge hele Tinget på nett-tv her:

NFFlogo_71x70

NFFTV   Forbundstinget 2014

De første tingforhandlingene og sendingen starter kl 14 i dag.

 

Egentlig kunne vi vært demoralisert, fordi det ligger litt over vår fatteevne at Hallen er innstilt som president igjen, selv etter at det har vært så mange ytringer (ikke bare fra supportere) om manglende tillit. Kan man håpe på benkeforslag?

Og hvis du vil ha litt mer anbefaler vi Kolbotn kvinnefotball sin forhåndsomtale:

Skjebnesvangre dager for norsk fotball

De kommenterer at medieavtalen og kampdager skal diskuteres, og ikke minst kommer klubbens Hege Jørgensen med følgende lesbare tekst som Dagboka siterer i sin helhet om presidentvalget:

– Sist, men ikke minst gjenstår nok et kontroversielt presidentvalg. Yngve Hallèn har vaklet seg gjennom to urolige perioder og går mot en sikker seier på nok et fotballting. En splittet valgkomite fant det fornuftig å innstille Hallén på nytt. Et av hovedargumentene fra valgkomiteens leder Marianne Brynhildsen var mangel på andre kandidater. Kanskje kan ordtaket “som man leter finner man” passe godt inn her, og hvis man ikke leter, finner man vel heller ikke? Hallén hadde “Jeg skal samle Fotball-Norge” som sitt slagord da han vant kampen om presidentrollen mot daværende motkandidat Sondre Kåfjord i 2010. Det kan man vel kanskje si at han ikke helt har lykkes med. Hallén kommer imidlertid til å bli gjenvalgt, enda så spesielt det kan se ut for omverdenen når en undersøkelse gjort av InFact for VG viste at kun 5,6 % av de spurte ønsket gjenvalg av sittende president. Men sånn er fotballdemokratiet. Kanskje det kan være noe å debattere på årets Ting?

Dagboka liker damene fra Kolbotn, nuff said.

Vålerenga til NFFs styre

Men siden vi snakker om styret. En av de som er innstilt til styret i NFF er Mina Gerhardsen, og da som representant fra Vålerenga. Kan hende du lurer litt på hvem det er, det gjør nok mange.

Vi sakser fra innstillingen på tingets sider:

”Mina Gerhardsen har mange års bakgrunn fra politikk og samfunn. Fra oktober 2009 var Gerhardsen statssekretær ved Statsministerens kontor, og fra februar 2012 til regjeringsskiftet etter Stortingsvalget i 2013 var hun statssekretær i Kulturdepartementet. Hun var politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg i perioden 2005-09. Gerhardsen var rådgiver for generalsekretær Jonas Gahr Støre i Røde Kors fra 2004-2005, og har tidligere jobbet som journalist i Dagbladet og Mandag Morgen. Hun har hatt en rekke politiske verv, bl.a. har hun vært nestleder i AUF i Oslo og leder for Sagene Arbeiderparti. Gerhardsen har hovedfag i samfunnsgeografi og hovedfag i pedagogikk ved Universitetet i Oslo. Mina Gerhardsen har hatt styreverv i hovedstyret i OBOS, hun har vært nestleder i AUF i Oslo og leder i Oslo Natur og Ungdom.”

Ifølge Wikipedia er hun også Rune Gerhardsens (og Tove Strands) datter, om du lurte.

Som du korrekt nok leste nevnes det ingen fotballmessig bakgrunn. Ei heller annen idrett, egentlig. Sånn sett er det ikke rart at osloby.no stiller noen spørsmål til valgkomiteen om hennes kandidatur. Og slik svarer Richard Jansen på spørsmålet om dette er ”branding” av en politiker:

– Vi fikk ingen innspill fra Gerhardsen selv eller Arbeiderpartiet, det var vi i valgkomiteen som kontaktet henne. Da vi drodlet over mulige kandidater utenfor «den vanlige boksen», dukket hennes navn opp.

Hun selv sier følgende om hva hun er opptatt av:

– Som tidligere statssekretær med ansvar for idrettspolitikken har jeg jobbet med hele spekteret av saker, fra å sørge for mer penger til anlegg til innsats for å bekjempe frafall i ungdomsidretten. To saker jeg har jobbet spesielt med, er arbeid mot kampfiksing og innsats mot tribunebråk. Begge deler handler om å ivareta idrettens integritet og verdier. Det er temaer jeg håper å kunne følge opp dersom jeg blir valgt til styret.

Men hun måtte være medlem av en klubb, og hun meldte seg da kjapt inn i Vålerenga fordi hun er fra østkanten, bekreftes det fra Sandnes i Vålerenga.

Gerhardsen er den eneste som er innstilt til styret som ikke har en fotballbakgrunn.

Ok, Dagboka kjenner også murring her. Det er litt sånn at man skal være skeptisk når noen plutselig hopper inn i klubben vår og skal inn i fotballens øverste (og synligste) organ. Men rekkefølgen her presenteres som at det var valgkomiteen som tok kontakt, at hun sa ja og at hun derfor meldte seg inn i Vålerenga (som vel ikke kan nekte noen å gjøre det?).

Men med dette er jo vanlige supporteres skepsis lufta, og vi får se om hennes kompetanse og kunnskap faktisk kan komme til nytte her. Hvem vet, kanskje vi kan håpe hun er tapper korreks dersom Hallen blir ny president.

Det siste her er hvorvidt vi i Vålerenga er komfortable med at en av ”våre” sitter i et styre som vi (i alle fall vi supportere) i beste fall har et litt ræva forhold til. Men da igjen, er det egentlig en av våre?

Og er det ikke bedre å ha sine fiender tettere på seg enn sine venner…?

Ingen selvkritikk fra TV2

Erik Loe (han fra Stabæk som sammen med Inge Andre Olsen og Truls Haakonsen ble hengt og dømt av media i ”overgangssaken”) har skrevet en interessant kommentar på Journalisten, som vi anbefaler deg å lese:

Pressen og sannheten (journalisten.no)

Det er nok naturlig når man føler seg urettferdig behandla, men kanskje skulle han holdt seg lenger unna beskrivelser av media, og bare kjørt sine fakta. For de er sterke. Dagboka tror gjerne på beskrivelsene, men de gjør han lettere å avfeie. Det som derimot som setter fart i hoderistingen er TV2 sitt svar på samme nettsted, der de konstaterer at Loe får ingen beklagelse.

Eystein Thue vil ikke gi noen beklagelse til Loe Foto: Journalisten.no
Eystein Thue vil ikke gi noen beklagelse til Loe  Foto: Journalisten.no

TV2: Ingen beklagelse til Loe

Derimot sier Eystein Thue fra TV2 følgende:

– Skal jeg beklage noe er det at vi sluttet å lage god journalistikk. Vi var ikke godt nok forberedt til å bli oppfattet som en viktig aktør i saken.

Enda drøyere er nok at Thue setter seg over norsk rett (som frifant Loe og Håkonssen med flere…),
klamrer seg til at kritikkverdige forhold har foregått (mener de):

– At aktoratet ikke finner fellende bevis mot de tiltalte endrer ikke på TV 2s holdning, sier Thue.

Smak og tenk litt på den. En rettsal i Norge sier du er uskyldig. Et riksmedie sier: nei, det er du ikke.

Er det greit i Norge i 2014?

Den fjerde statsmakt skal beskytte oss mot de tre andre statsmaktene, men hvem beskytter oss mot den fjerde?

Dagboka blir iallefall mer og mer glad i aktor, advokater og dommere – og mindre og mindre glad i journalister og redaktører. Det blir litt som politi og vektere. Bortsett fra at vektere kanskje vet at de ikke er politi, og begge vet at de ikke er dommere.

Gullrekka og Norske Talenter

Det meldes fra Jordal at samtlige av spillerne våre er klare til kvartfinalen mot Frisk Asker. Rkkene er ikke offentliggjort, men vi tror ikke det blir store endringer fra Oilers-kampen.

GET-ligaens møter mellom lagene innbyrdes i ligaen 2013 – 2014:

Vålerenga: 13 poeng
Frisk Asker: 2 poeng

5-2 (Askerhallen, 10.10.13), 3-0 (Jordal Amfi, 14.11.13), 3-4 e. str. (Askerhallen, 30.12.13), 7-1 (Jordal Amfi, 23.01.14) 3-1 (Askerhallen, 02.03.14)

VIF er hele tiden nevnt først (Statistikken hentet fra www.vif-hockey.no).

13 vs 2 poeng høres kanskje ut som plankekjøring, men vi antar at våre iskrigere har skjerpa blikk, nyslipte skøyter og nypynta køller. Det er lovet at laget ikke tar lett på kvartfinalemotstanden overhodet, og dersom alt går etter planen (noe det sjelden gjør i idrett) så bør dette være grei skuring.

Vi kan drodle litt til siden det tross alt er fredag og fest:

Dersom vi teller poengene til de tre beste «poengkongene» på hvert av lagene så ser vi at Ask, Olden og Trygg til sammen har 174 poeng fra GET denne sesongen. Tilsvarende har Frisk Askers Johansson, Haga og Frantzen til sammen 111 poeng. Altså en diff på 63 poeng, nok til å ta motet fra de fleste motstandere. Søberg har en redningsprosent på 92,4 noe som også i klare tall bare bør funke mot et Asker-lag som slipper inn godt med mål.

I følge Frisk Askers websider er de klare for å krige. La oss ta i mot dem med et fullsatt Jordal Amfi og vise dem hvem som er krigsherrer! Vi har en våt drøm om å gjenta stemningen fra tirsdag. Det er liten tvil om at den massive støtten Klanen og øvrige ga gjennom hele den matchen virket positivt. Gutta fortjener at flest mulig stiller opp, og om du har mulighet bør du stille opp. La gullrekka på NRK være for seg selv i kveld, de virkelige gullrekkene ser du på vår egen islagte skjønnhet av en flate. Norske talenter på TV2 kan seile sin egen sjø, det er Shampos gutter som er de virkelige talentene!

Møt opp! Ta med bannere, sangstemme og ett mål for øyet:
SEIER ER DET ENESTE SOM GJELDER!

Hockey-NM er i gang,  VIF – Frisk Asker på Jordal Amfi klokken 19.00 i kveld

Legg igjen en kommentar