Dagboka fredag 28. februar 2014

Våren er i anmarsj, noe som betyr La Manga-tur for fotballgutta og sluttspill-tur for hockeygutta. Det betyr at dagboka skal snakke om hockey – og fotball. Det er jo tross alt freddan! Hockey Vi starter dagboka med en litt trist melding fra dressingbyen litt lenger sørøst i landet. Vålerenga spilte mot Sparta Sarpsborg. Dagboka lar … Fortsett å lese «Dagboka fredag 28. februar 2014»

Våren er i anmarsj, noe som betyr La Manga-tur for fotballgutta og sluttspill-tur for hockeygutta. Det betyr at dagboka skal snakke om hockey – og fotball. Det er jo tross alt freddan!

Hockey

Vi starter dagboka med en litt trist melding fra dressingbyen litt lenger sørøst i landet. Vålerenga spilte mot Sparta Sarpsborg. Dagboka lar vår enslige utsendte referere kampen for oss:

Drittkamp i Særp

I kampen mot Sparta hjalp det ikke med Morten Asks stil og klasse. Mot laget som er fostra opp på hamburgerdressing, oged verdens styggeste fans gikk det mildt sagt til Sarpsborg (hælvete).

Tap på straffer. Etter elendig innsats i de to siste periodene, og to parodier av straffeslag fra Mathias Trygg og Fredrik Killi.

Møkk. Dritt. Ny kamp søndag. Borte mot Frisk Asker. Dit går Vertshusbussen, så ring nina og meld deg på. Eller send melding.

Altså – buss mot Frisk/Asker. Vertshusbussen går, dit kan du være med. Og det syns vi at du skal gjøre.

Fotball

Vålerengas fotballherrer har som sagt dratt til La Manga. Der fikk de lov til å løpe skikkelig hardt på slutten av første trening. Litt som en fin morgengave der altså.

I følge flere medier skal ikke vi supportere holde pusten i påvente av nye spillere. Vi solgte Gonzales av en grunn, og den var reint økonomisk. Rekdal sier til Aftenposten at selv om costaricaneren var tiltenkt en startplass i midtforsvaret denne sesongen, men at vi visstnok har greit med backup.

Økonomien er altså ikke helt på topp. Rekdal sier til Aftenposten følgende:

– Vi er mye nærmere å måtte selge, enn å kunne kjøpe noe. Dette har med totalbildet vårt å gjøre. Kan vi få litt hjelp, så kan det hende vi kan få lurt inn en eller to. Men vi må regne med at det forsvinner flere spillere ut. Vi skal overleve som klubb, og vi må ha en økonomi som går sånn noenlunde i balanse. Det har ikke Vålerengas økonomi gjort på en stund.

Vi tror dette er skremselspropaganda regissert av Kjetil Rekdal selv. Han senker forventningene vi supportere har. Typisk Rekdal. Han har gjort dette før, og vi tror han sitter og gnir seg i henda før han snakker med journalister i den perioden de er på La Manga.

Selv om han sier at vi kanskje må selge alle spillerne våre så er han sikker på at de kommer til å gjøre en god jobb. Mye talent, og det er jo ikke så rart siden ingen av de nye spillerne er over 23 år (utenom Alex Mathisen, men han er jo egentlig ikke ny).

En av de nye spillerne er islendingen Vidar Kjartansson. Til Nettavisen så sier Kjetil Rekdal at han ikke vil legge press på vår nye spiss. Han, Rekdal altså, vil være fornøyd med at han, Kjartansson, scorer rundt regna 10 mål. Det er mer enn hva Torgeir Børven scora forrige sesong, men færre enn hva han sa han skulle score.

Vi har erfaring med spisser som ikke takler presset i Vålerenga. Se for eksempel på den georgiske toppspissen Levan Melkadze. Han lova oss alle at han skulle score «many goals». Det blei det aldri. Vi legger ikke skylda på supporterne. De vi legger skylda på er hovedstadspressen. De som alltid henger rundt treningsfeltet, de som alltid henger i kantina på Valle, de som alltid forteller oss hva som skjer i Vålerenga. For som vi veit, det beste hovedstadspressen vet er å fortelle og rapportere om alt hva som skjer i Norges største klubb.

Det er derfor en god ting at Rekdal ikke lar presset ta overhånd, men heller sørger for å gi nykomlingen en god innføring i Vålerenga og norsk presse.

Ja, bare et sånt apropos når vi er inne på temaet press. Odd vant 3-1 over Rosenborg i en treningskamp. Det er alltids noen som har det verre enn oss.

Vålerenga i dag

Fredag er en flott dag. Også er det allmennquiz på Bohemen. Spiller du for Vålerenga må du nok enten på straffetrening i Jordal Amfi eller løpe rundt på La Manga med Rekdals svette pust etter deg. Fredag er en flott dag.

Legg igjen en kommentar