Dagboka torsdag 27. februar 2014

En ny tidsalder har kommet. Vi kan kalle den realismen. Oppvåkningen er (forhåpentligvis) et faktum, og la det nå endelig synke inn i hele den norske fotballfamilien. – Vi har ikke noe valg! Til alt fra NFF, Eliteserieklubbene, investeringsselskaper, styrer og sportslige utvalg, blant spillere, trenere og ledere. Ja helt ned i grasrota av norske … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 27. februar 2014»

En ny tidsalder har kommet. Vi kan kalle den realismen. Oppvåkningen er (forhåpentligvis) et faktum, og la det nå endelig synke inn i hele den norske fotballfamilien.

– Vi har ikke noe valg!

Til alt fra NFF, Eliteserieklubbene, investeringsselskaper, styrer og sportslige utvalg, blant spillere, trenere og ledere. Ja helt ned i grasrota av norske breddeklubber. Og ikke minst håper jeg det synker dypt inn i sjela hos den jevne norske fotballsupporter. Det har kommet en tid der klubbene må ta et økonomisk ansvar og være seg dette ansvaret bevisst. Mer krystallklart en Rekdal sier det i intervju med Nettavisen kan det ikke sies: – Vi har ikke noe valg!

Glem dyre spillerkjøp, glem de fantastiske overgangene (som veldig ofte ender i null og nada av resultater), og ikke minst glem å ha de helt store forventningene om å toppe tabellen, vinne serien og stikke av med hele gullpotten på slutten av sesongen. Det handler ikke om dette nå, det handler om å bygge et lag og en klubb fra bunnen av. Igjen… Men jeg liker det jeg leser når Rekdal uttaler seg! Jeg må innrømme det, jeg liker det. Tygg på den.

Vi skal bygge laget fra bunnen av. Det betyr at vi nå endelig skal få se Eliteutviklingsmodellen i Vålerenga blomstre. Unggutter skal i enda større omfang enn tidligere løftes opp i A-stallen, og vi skal nå ta vare på de lokale guttene for å utvikle en klubb som tidligere (ja, det er ikke lenge siden sist, men teflonhjerner har en lei tendens til å glemme slike ting fort) har brukt penger som en oligark på å kjøpe halvgode skada spillere med av og til halvstore navn, for så å la dem oppta plasser hos fysio, leger og på restitusjonstrening, for deretter å kunne dasse rundt med skyhøye lønninger. Helt til de kunne forlate Valle gratis med et smil om munnen og en enda feitere bankkonto enn da de kom.

Det anbefales å laste ned Årsberetningen fra VIF Fotball som du finner på klubbens hjemmeside, for å dykke dypere ned i fremtidens kommende navn blant unggutta. Jeg anbefaler spesielt å lese om G14 og G15 årgangene. Her er det 4-5 spillere i hver av de to årgangene som har potensiale til å løfte klubben sportslig og ikke minst er det utrolig flotte gutter som elsker fotball og som elsker klubben.

At klubben ligger på det samme antall solgte sesongkort nå som for et år siden tar jeg helt med ro. Det er egentlig ganske bra, med tanke på fjorårets sesong og underholdningsverdien i hva laget da presterte. Publikum vil komme tilbake med godt og underholdende spill.

Håkkei

Våre kjære iskrigere skal i kveld nedover mot svenskegrensa igjen for å spille mot Sparta. Kampen starter klokken 19.00 og du rekker sikkert en tur til Strømstad om du drar tidlig. Det er muligens mer interessant enn å se på Sparta…Sparta er harry, Sarpsborg er harry, og publikummet der nede er ultraharry. Altså komplett harrytur hele veien. Men la oss heve oss over det, vi drar i land samtlige poeng i kveld igjen, og lar sluttspurten være like spennende som den skal være…

Legg igjen en kommentar