Dagboka fredag 14. februar 2014

Fuck Valentine’s Day! We love You Everyday! – Liknet en Tippeligakamp Ja, sånn lyder overskriften på klubbens sider etter treningskampen mot det ungarske topplaget Diósgyőr i Tyrkia i går. Vi kan ikke gå god for utsagnet siden vi ikke fikk med oss spesielt mange detaljer – men det vi så var  stillestående nok til å … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. februar 2014»

Fuck Valentine’s Day! We love You Everyday!

Ingen strømlinjet streaming, men stillestående var det
Ingen strømlinjet streaming fra dittOslo. Stillestående som en norsk seriekamp, med overdose av overraskende bevegelser

– Liknet en Tippeligakamp

Ja, sånn lyder overskriften på klubbens sider etter treningskampen mot det ungarske topplaget Diósgyőr i Tyrkia i går.

Vi kan ikke gå god for utsagnet siden vi ikke fikk med oss spesielt mange detaljer – men det vi så var  stillestående nok til å kunne sammenliknes med norsk eliteserie.

– Alt i alt var det en grei kamp der en del ting var bedre enn i forrige kamp, sier Rekdal til vif-fotball.no

Kampene i Tyrkia har gitt Rekdal mange svar:

  • Det gjenstår å få den offensive biten på plass
  • Vi må bli tøffere i forsvarsspillet

Da er det godt å lese at vi har ei gruppe som legger ned mye hardt arbeid for å bli bedre.

Selv om vi så lite av kampen i går, og heller ikke ble spesielt klokere av frøkenfotballen i første omgang i forrige treningskamp på tyrkisk jord, begynner vi å ane konturene av hva vårt kjære Vålerenga har å by på i sesongen som nærmer seg med små stormskritt. Underdog er stikkordet. Medaljekamp virker fjernt. Men vi kan ha det gøy likevel, vi.

Blø for drakta
Endelig en OL-øvelse med offside. Gårsdagens hockey mot Canada topper det vi hittil har fått servert fra Sotsji selv om Jens Gerhard sikkert mener at det var typisk norsk arroganse å stille med Lars Haugen i mål. Med fem Vålerenga-spillere i troppen måtte det jo gå bra. Fortsettelse mot Finland allerede i kveld.

Hockeygutta har det lett i forhold til fotballspillerne. De sistnevnte glir rett som det er over i primadonnayrket, mens innendørs fart og blod lurer oss til å tru at iskrigerne alltid gir 120 prosent jern og blør for drakta i en helt annen grad enn fotballstjernene. En gang i blant blusser diskusjonen opp her i VPN. Da veit vi at det er silly season:

Spørsmål
– Hvorfor er det en sterk vinnerkultur i Vålerenga Hockey, mens det er en sterk vinnerskrekk i Vålerenga Fotball? Fra 1960 da de vant NM-gull senior for første gang har Vålerenga vært topp fire i Norge hvert eneste år, med unntak av 1983 og 2011.

Svar
– Det å sammenligne vinnerkultur i hockey i Norge med fotball, er som å spørre hvorfor pene slanke damer får mer kjepp enn feite stygge damer. Har du skøyter og kølle så er du på landsen i hockey eller bandy, det er vel bare bob som gir sikrere landslagsplass. Det er lettere å vinne noe som helst når du konkurrerer med en håndfull andre, enn når du konkurrerer med hvert eneste lille tettsted, grend og by over hele Norge.

Ja, da har dere noe å krangle om i dag også! Vi elsker denne klubben!

Legg igjen en kommentar