Dagboka torsdag 13. februar 2014

Er du ikke lei av Heiberg, Northug jr, russisk korrekthet og tv-reklame sier du? Godt, for det er nå det ordentlige OL begynner. I kveld braker OL løs for hockeylandslaget, og mens curlinggutta er godt i gang med seiere på vei mot triumf så starter våre aller barskeste menn sitt mesterskap i dag. Iskrigere Olden, … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 13. februar 2014»

Er du ikke lei av Heiberg, Northug jr, russisk korrekthet og tv-reklame sier du? Godt, for det er nå det ordentlige OL begynner. I kveld braker OL løs for hockeylandslaget, og mens curlinggutta er godt i gang med seiere på vei mot triumf så starter våre aller barskeste menn sitt mesterskap i dag.


Iskrigere
Olden, Ask, Bonsaksen, Sørvik og Søberg. Det er det det handler om i kveld. Pluss et par andre som kan være vært å nevne i den sammenhengen, som for eksempel Tollefsen, Zucca og Thoresen.

I kveld står Canada for tur i Bolsjoj Ishall. I følge Roy Johansen er målet for det norske laget å komme til kvartfinale. Det høres kanskje litt smått ut, men med tanke på at vi er i gruppe med Canada, Finland og Østerrike så er det i seg selv en prestasjon om vi skulle komme til kvarten.

Det er godt mulig at angrepsspillerne Crosby, Toews, Patrice Bergeron, Ryan Getzlaf, Patrick Marleau, Rick Nash og Corey Perry har tenkt å bruke våre iskrigere som rundingsbøyer på veien mot et OL-gull, men la oss krysse fingra for at vi er våkne og villige til å blø for drakta. Om jeg kjenner Tollefsen rett har han intensjoner om å kjempe til siste slutt, og det regner jeg med at resten av gutta også gjør.

Vi er avhengige av å slå Østerrike, og få såkalte gode resultater mot Canada og Finland. Når det er sagt, Canada ER ishockey, og Finlands tropp består av en haug med utenlandsspillere. Det er faktisk kun to av spillerne til Finland som spiller i hjemlig liga. Disse to er forsvarerne Jokerit og Kärpät, ikke akkurat smågutter det heller.

Det er bare å benke seg foran kassa, kampen starter klokken 18.00 og går på TV2. Ja, regn med en haug med pauser (også kalt reklameavbrudd), men sånn er den moderne tid…

A-lagets tur til Tyrkia
Det pågår både trening, dueller og intens OL-titting nede i Tyrkia. Den kanskje ekleste saken hittil var et veddemål der taperen risikerte et nakenbad i Middelhavet. Godt vi slapp å se på det…Kampen mot Shonan Belmare tapte vi som kjent 1-3, men det gjør egentlig ikke så mye. Vi skal bli mye bedre sier Rekdal, og da bøyer vi oss unisont og tror på det. For den slags uttalelser har vi jo aldri hørt før?!

Til fordel kan sies at oppkjøringa i fjor var helt annerledes, da vant vi en haug av treningskamper og laget så ut som dynamitt, serien kom og vi vet jo alle hvordan det gikk. Kanskje noen tap i treningskamper mot ukjent motstand gjør laget godt, Rekdal får prøvd taktikk, formasjoner, dødballer, unggutter og gamle travere i et salig virvar. Kanskje det ender ut i noe godt? Vi regner med det, for i år tar vi alt….

I dag spiller gutta kl 14.00 mot ungarske Diosgyur, her regner vi med at de i hvert fall klarer uavgjort. Ikke det at resultat betyr så mye akkurat nå, men det er alltid greit å ha gjennomført en god kamp og besitte en god følelse. Spesielt når vi skal hjem etterpå og spille mot bittelille Stabæk på Kadettangen, for så å reise til La Manga og møte HamKam og LSK. Jada, bønder og bøfler dukker opp i sydlige strøk også….

Personlig ser jeg mer frem mot den siste justeringskampen hjemme i Norge mot Godset og ikke minst et mulig heidundrende oppgjør mot Örebro rett før seriestart.

Legg igjen en kommentar