Dagbok torsdag 6. februar 2014

I dag drar Vålerenga fotball avdeling herrer til Tyrkia. Dagboka holder seg derimot i sine sedvanlige omgivelser. Vi skal se litt på avreise, overganger, noe administrativt og vi lar ikke tv-kampene hvile helt ennå Avgang Türkiye Som nevnt drar herrene til Tyrkia på treningsleir i dag. I motsetning til teambuildingen forrige uke så skal hele … Fortsett å lese «Dagbok torsdag 6. februar 2014»

I dag drar Vålerenga fotball avdeling herrer til Tyrkia. Dagboka holder seg derimot i sine sedvanlige omgivelser. Vi skal se litt på avreise, overganger, noe administrativt og vi lar ikke tv-kampene hvile helt ennå

Avgang Türkiye

Som nevnt drar herrene til Tyrkia på treningsleir i dag. I motsetning til teambuildingen forrige uke så skal hele trenerteamet også være med. Det betyr Kjetil Rekdal i en flyvende aluminiumsboks sammen med alle de andre. Vi satser på at de kommer tilbake helskinna.

shonan bellmare logoDer nede skal de trene på å trene på gress og trene på å spille fotballkamper mot motstand de ikke kjenner til. Sistnenvte er viktig for å gjøre seg klar til europacupspill, førstnevnte er viktig for å gjøre seg klar til gresstreninga i mai, juni eller juli.

Vålerenga møter japanske Shonan Bellmare 9. februar og ungarske Diósgyőr 13. februar. Shonan Bellmare kommer fra Hiratsuka. Shonan er kystområdet byen ligger i, og Bellmare kommer fra det latinske «bellus» og «mare». Noe som skal bli noe så bra som «fint hav». Fint hav fra Shonan. Fiskere, sikkert kompiser med Tromsø. De er på samma nivå også; nivå to.

Noen overganger i vente?

VIF TV tok en prat med Kjetil Rekdal denne uka, og spurte om han hadde noen planer om å hente inn nye spillere. Dette har han selvfølgelig ikke ifølge intervjuet. Samtidig så er det jo på sin plass å minne om at klubben ikke snakker om overganger med media, selv ikke med VIF TV.

Overganger er uansett noe som fenger, noe man også ser på forumet. Der spekuleres det i vilden sky om hvem vi vil, bør og kan hente. Spesielt spissplassen er det interesse rundt. En debattant går såpass langt å foreslå at det plutselig kan komme inn en belgier eller tysker Rekdal har slått i poker. Og det hadde jo vært gøy. En skikkelig murbrekker av en tysker. En fyr som ser ballen, og ikke mannen. En som kan klinke til fra førti meter og plassere ballen rett i krysset. Vi tar’n vi!

Overganger i det administrative

Det er ikke bare spillere som bytter klubber og jobber, det er også folk i administrasjonen. Den mye utskjelte Pål Breen flytter seg fra en stilling i Vålerengas administrasjon for å bli ny kommersiell leder av Fotball Media. Vi har ikke så mye mening om dette. Stig-Ove Sandnes har tatt over mye av det Breen gjorde og Breen har vel vært klar for Fotball Media ei stund allerede. Ikke tror vi at Vålerenga får noe særlig i overgangssum heller. Kanskje noen prosenter som kommisjon på neste TV-avtale.

Ja, denna TV-avtalen da…

Noe av det som får blodet til å bruse i enhver som heier på fotball er diskusjonen om tv-kamper. Denne diskusjonen har gått i dagbokredaksjonen også. I den anledning har vi sett litt på hvordan tilskuersnittet har endra seg de ti siste sesongene.

Tilskuersnitt

Som du ser av grafen så hadde Tippeligaen en topp i 2007. 2013-nivået var faktisk bare litt bedre enn i starten av forrige tiår. Spørsmålet er hvorfor det er blitt sånn. Selv om vi kan skylde på TV-avtalen så stikker det nok dypere enn det.

Nå skal ikke vi påstå at vi sitter på svarene, men ser du mer på tallmaterialet finner du for eksempel at de ti best besøkte kampene er dominert av kamper på Lerkendal. men at summen av de ti mest besøkte kampene har gått ned med 40.000. Der det i 2007 var ni kamper som hadde over 20.000 tilskuere (Lyn – VIF var den eneste utenfor Trondheim) så er det kun én i 2013.

Noe av dette kan forklares med at selv om kampene var spredd mer utover (lørdag til mandag), så gikk majoriteten av kampene søndag 18:00. I tillegg så var kampene på tre kanaler: TV 2, TV 2 Zebra og TV 2 Sport. I tillegg så kan det virke som om folk flest (dette er bare rein synsing) mener at selve fotballen var kvalitativt bedre i 2007 enn den var i 2013. Dette blir selvfølgelig vanskelig for oss å etterprøve, siden vi ikke har oversikt over noe av det der.

I tillegg så må det tas høyde for selve konkurransen. Martin Andresens Brann vant serien i 2007 og bidro til at en hel by krangla seg til billetter på stadion. Rosenborg  hadde fortsatt litt av storheten sin og kapra tilskuere på grunn av det. I Oslo hadde du oppgjøra mellom Vålerenga og Lyn, samt at Stabæk var i nærheten. Fredrikstad er et annet lag som holdt til i Tippeligaen på den tida.

Kampene mellom Sarpsborg 08 og Tromsø eller Hønefoss og Sandnes Ulf gir oss ikke like mye swoosh mellom tæra. For å si det på den måten.

Vår litt sånn dølle konklusjon er at det meste var bedre før i tida, spesielt når vi tok medaljer. Den tida kommer forhåpentligvis om ikke så lenge, og da kommer det nok folk på Ullevaal også. Håper vi.

Vålerenga i dag

Vi henter fram bilder fra da Kjetil Rekdal dro til Gran Canaria sammen med Aalesund.

stringmen

Legg igjen en kommentar