Dagboka onsdag 5. februar 2014

Sommer er det ikke, sol er det ikke, men onsdag er det. Og nye tider hos de alternative Håkki på topp! Éric Chouinard og Steffen Søberg var toneangovende i Vålerengas kamp mot Lillehammer i går. 5-2 ble det til Iskrigerne i en av de tøffeste bortekampene. Storhamar på sin side leverte varene, og vant hjemme … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 5. februar 2014»

Sommer er det ikke, sol er det ikke, men onsdag er det. Og nye tider hos de alternative

Håkki på topp!

Éric Chouinard og Steffen Søberg var toneangovende i Vålerengas kamp mot Lillehammer i går. 5-2 ble det til Iskrigerne i en av de tøffeste bortekampene.

Storhamar på sin side leverte varene, og vant hjemme mot Stavanger Oilers i overtid. Så da er det likt på poeng, og et lag går foran på innbyrdes målforskjell. Jaja, Vålerenga leder ihvertfall, om vi driter i fakta, selv om det bare er med ett mål.

Det er ikke mange kampene igjen, og med matchpuck hjemme på Jordal mot nettopp Stavanger Oilers, har nå Vålerenga faktisk råd til et feilskjær. Det er bare å holde på denne følelsen igjennom OL-pausen.

Neste Vålerenga-kamp er mot Tønsberg, i Tønsberg 22. Februar. Da er også Färjestad-legenden Pelle Prestberg spilleklar, for VIF!

Sirkus legger ned

Alternativgruppa Sirkus legger ned. Etter det de selv sier er tysting i forbindelse med at en av deres «gode venner» ble slått med hammer i en fight. Han havna på sjukehus og har i følge Sirkusets opphørsmelding, vært utaktisk og blitt sterkt pressa. Så han pekte ut det vi forstår at er hans banemann for snuten. For de langt fleste ville det være noe man forstår. Men for Sirkuset var dette noe de ikke kunne leve med. Derfor er de også påpasselig med å påpeke at den hardt skadde vedkommende ikke var medlem hos dem.

De skal faktisk ha litt kred for at de oppløser «brorskapet» sitt, for noe de tror inderlig sterkt på. Som for oss andre oppleves som en bagatell. Samtidig er det jo ikke en stilig avskjed å «henge ut» en som sitter i trillestol.

Alt i alt kan man spørre seg om dette utløser en flom av løse, bøllete eks-sirkusister. Det tror vi neppe. Etter en solid vekst fra oppstarten, har Sirkuset mistet mange medlemmer. Fra topptidene med rundt 35 «brødre», var det på slutten kun noe rundt 10-tallet igjen. Med tysterstempel og stadig dårligere internt og eksternt image, var det vel ingen annen utgang.

Men, hvem gråter?

Sjakk- og spillnytt

Denne dagboka spiller ikke sjakk, ikke en gang for å ofre bønder. Til det er den, som Simen Agdestein påpekte under VM, skrevet av en primitiv fotballsupporter. Derimot synes den det er gøy med mobilspill, og spesielt da F**A (grusomt navn, sensurert av søkemotorhensyn). Med selveste Vålerenga, i en noe oppgradert fjorårsutgave, ble det mens man tenkte ut denne dagboka en sjokkerende 8-1 seier over Bayern Munchen.

Hvorfor i alle dager snakker dagboka om det? Jo, for den vil mimre litt. I gode gamledager da man spilte Playstation ( i ettertid kalt PS1), og F**A 98 Road to World Cup, var det enkelte mønstre man kunne gå, og skyte i, og dermed få mål hver gamg man hadde ballen. Sånn er det på mobilutgaven også. Så det er gøy i ca 8 minutter.

Historisk Vålerenga

i morgen reiser ishockeylandslaget til Sotsji-OL med hele fem VIF-gutter på flyet. Dette er rekord i antall VIF-spillere i OL i den profesjonelle æra. Siden I*C (samma som i sted) åpnet for proffer i ishockey (les NHL) i 1998, har aldri Vålerenga hatt med så mange. Nå var man strengt tatt ikke med noen av gangene før 2010 heller, men den gangen var det bare to.

I tidligere tider, før det var vanlig å være utenlandsproff, hadde også Vålerenga en hel drøss. Men, det har vi ikke telt opp.

Vålerenga-legenden Lars Erik Lund kronet i 2010 karrieren med OL-deltakelse. Forøvrig har undertegnede til gode å se noen bli så til de grader rundspilt. Men, det var kult at han var med likevel.

Les også: – Ærefullt ! (intervju med Lund fra den gangen)

Vålerenga i dag

  • Skriv en epost til noen i TV2 Sporten og si hva du mener om partilederbråket i Senterpartiet
  • Bestill time hos tannlegen
  • Kjøp en rødvin til kona og gi a en ordentlig omgang i senga. Det har a fortjent.

med andre ord: niks og nada, sett bort i fra Sportsquiz på Bohemen, da.

Legg igjen en kommentar