Dagboka tirsdag 4. februar 2014

Dagens dagbok er fotballtung. Vi ser litt på TV, vi tenker litt på spillere og ser litt på en ny treningskamp. Så blir det litt hockey til slutt. TV-oppsettet klart Det vi har avventa og grua oss til er endelig klart; tv-kampoppsettet. Dette er bare de første sju kampene, men det kan jo gi en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. februar 2014»

Dagens dagbok er fotballtung. Vi ser litt på TV, vi tenker litt på spillere og ser litt på en ny treningskamp. Så blir det litt hockey til slutt.

TV-oppsettet klart
Det vi har avventa og grua oss til er endelig klart; tv-kampoppsettet. Dette er bare de første sju kampene, men det kan jo gi en liten pekepinn på hva som skjer framover. Aller første kampen vår er en tv-kamp, og ikke bare er det den aller første kampen vår – det er også den aller første kampen i Tippeligaen 2014. Det betyr at vi skal spille mot Molde, på en fredag, i Molde. «Okei» tenker du kanskje nå «det er vel ikke så ille?». Det er der vi må kaste en bøffel på deg og si «jo, det er det». Problemet er nemlig følgende: Kampen spilles fredag 28. mars 19:00, og siste fly fra Årø lufthavn går før sluttsignalet på Røkkeløkka lyder.

Som en liten bonus kan vi nevne at første flyet hjem etter kampslutt er 07:00. Lørdag morgen. Det betyr at skal du dit så må du enten bli over i en av Norges desidert dølleste bygder, eller ta buss. Ingen av delene frister spesielt mye.

Diego Calvo blunker lurt til fotografen under hjemmekampen mot Molde - blunker han like lurt 28. mars?
Diego Calvo blunker lurt til fotografen hjemme mot Molde – blunker han like lurt 28. mars?

 

Etter det er det ikke ille. Vi møter Glimt hjemme søndag 6. april, før det er ut til vestlandet igjen. Lørdag 12. april henter vi tre poeng i Haugesund, og mandag 21. april er det Sandnes Ulf på Ullevaal. Tipper Ulf-supporterne er glad for at kampen går 15:30 så de rekker hjem samme dag. En uke etter er det en kort tur til Sarpsborg, før vi tar imot Godset på Ullevaal 1. mai. De to siste kampene som er beramma denne gangen er Stabæk borte 5. mai og Viking hjemme 11. mai.

Etter våre beregninger skal dette være 21 poeng på sju kamper.

Det som derimot slår oss er at vi bare spiller to kamper på søndag klokka 18:00. Er det ikke vi som er så dårlige og triste at ingen vil sponse oss og dermed ikke kommer på TV? Tre av sju kamper går på TV 2 Zebra. En kanal som bør nå ut til flere enn CMore Fotball.

Spørsmålet er om det er nok. Vi sliter med å nå ut til publikum, og kan bare håpe på at en god oppkjøring kan skape litt blest om laget. Problemet er at folk ikke aner når vi spiller. Den problemstillingen endrer seg ikke med dagens oppsett. NFF og NTF må ta grep, og de grepene må vi se neste gang TV-avtalen skal reforhandles.

Også noen (midtbane)spillere da
Dette laget ser faktisk ikke så veldig ille ut. De to nye på midtbanen har kjempepotensiale både som spillere og profiler. Herman Stengel er ikke ukjent for det norske fotballpublikum, selv om det kanskje er i noen negative konnotasjoner. Sivert Heltne Nilsen er av enkelte i redaksjonen spådd til å bli den nye, store stjerna på Vålerenga-himmelen. Han er ikke like kjent, men kommer garantert til å bli det i løpet av sesongen.

Ny treningskamp
Egentlig skulle Vålerenga møtt et svensk lag som tapte 0-3 mot Lillestrøm. Dette fant ledelsen i Vålerenga ut var litt for dumt. Hva skal man trene på mot et lag som tapte 0-3 mot bøffla? Lede 6-0 og legge seg bakpå? Nei, det gadd de ikke. Men de måtte ha en ny treningskamp og nå har de finni det. Laget drar fortsatt til Sverige, men nå er det Behrn Arena og Örebro som skal besøkes. Denne kampen er berammet til søndag 23. mars, 14:00.

Enda mer spillernytt!
Fotballaget har ikke forsterka, men det har hockeylaget! De har kvitta seg med Mark McCutcheon og henta inn en 38 år gammel jernsvenske. Den nye svensken har det ufarlige navnet Pelle Prestberg, men skal vi stole på hva vif-hockey.no melder så er han alt annet enn ufarlig. Han er visstnok tre meter høy, og styrer kølla som Ron Jeremy.

Vi siterer fra vif-hockey.no:

Den svenske høyrevingen kommer inn og forsterker Vålerenga foran sluttspillet med massiv rutine. På 594 kamper i den SHL har han gjort 389 poeng. Prestberg har også enorm sluttspillserfaring, og har 130 sluttspillskamper for Färjestad og Frölunda. Prestberg blir omtalt som en spiller med nese for spillet, som er sterk på skøyter og med en ekstrem målteft. Spilleren har også fått med seg sju landskamper for Sverige, i diverse turneringer.

Velkommen til Oslo, Pelle!

Vålerenga i dag:
Lillehammer – Vålerenga, Kristins hall, 39. runde GET-ligaen 18:00

Legg igjen en kommentar