Dagboka torsdag 30. januar 2014

Der gårsdagen var preget av dystopiske tanker og oppgitthet rundt fotballen er dagens dagbok av det mer lystige slaget. For nå er det på tide å hente fram de gamle klisjéene om å løfte blikket, bli enige om prestasjonene og jobbe sammen mot et felles mål. Vi snakker selvfølgelig om teambuilding. Vålerenga fottur og vannbad … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 30. januar 2014»

Der gårsdagen var preget av dystopiske tanker og oppgitthet rundt fotballen er dagens dagbok av det mer lystige slaget. For nå er det på tide å hente fram de gamle klisjéene om å løfte blikket, bli enige om prestasjonene og jobbe sammen mot et felles mål. Vi snakker selvfølgelig om teambuilding.

Vålerenga fottur og vannbad
Vålerenga Fotball er på såkalt teambuilding. Dette er teambuilding der alle skal lære å stole på hverandre, og at man på dette coachingspråket skal skape en «prestasjonsgruppe». Vanligvis består sånt av at man skal dra et sted, gjøre noen mentale oppgaver, stå litt på hverandres skuldre og slikt.

Dette er ikke bra nok for Vålerenga. Her skal man jages til skogs av Rekdal (ikke egentlig, se litt lenger ned i dagboka), dyppes i isvann og det som verre er. Her er det snakk om å «trekke erfaringer», «gå ut av komfortsonen» og «pushe grenser».  Spillerne skal «ha vondt» og «være slitne». Akkurat som motstanderne på Ullevaal skal ha det i 2014-sesongen.

Ut ifra de videoene som har dukket opp på vif-fotball.no, så ser det ut som vi har signert en tøffing i Gunnarsson, og at noen av spillerne må fortelles at de skal vinne fotballkamper. Det første er bra; det neste er ikke like bra, men kanskje ikke veldig overraskende med tanke på forrige sesong.

Det er dog ikke alle som er med på denne moroa. Kongshavn trener alternativt og Rekdal tar teambuildingen sin i Berlin. Han, Gjermund Østby og juniortrener Johannes Moesgaard drar dit på studietur for å se på treninger. Denne dagbokisten veit veldig godt hvilken teambuilding han hadde valgt.

Treningskamper
Om spillerne overlever dette så skal spillerne ut i noen treningskamper etterhvert. Kampen mot Häcken i Gøteborg 22. mars blir er avlyst, og blir dermed ikke noe av. Det er vel egentlig ikke noe savn. Hva i alle dager skal vi trene på mot en motstander som har tapt 0-3 mot Lillestrøm?

Vi håper det blir noe litt mer kvalifisert motstand i stedet.

Ingen mandagskamper i første omgang

– Vi fortsetter med strukturen fra 2013, bekrefter Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media til 100% Fotball/Sport eller hva sportssidene til Aftenposten, Fedrelandsvennen og Aftenbladet heter.

På spørsmål om dette er varig, er ikke svaret like gledelig.

– Vi går nå ut fra den strukturen som var i 2013. Men vi vurderer forløpende og forsøker hele tiden å optimalisere løsningene for kampdager, tidspunkter og ønsker fra supportere, klubber og TV-selskaper, sier Fotball Media-pampen.

Dagboka er ikke sikker på om det skal konkluderes her, men er ihvertfall glad for at det ikke er satt opp mandagskamper foreløpig. Når det gjelder fremtiden er den uviss. Det er jo ikke utenkelig at TV-selskapene får trumfe både klubber og supportere, som har gitt klart utrykk for at mandagskampene er noe de ikke liker. Det dagboka helt soleklart konkluderer på er at forutsigbare kamptidspunkter er vesentlig for oppslutningen fra supportere.

Håkkei
Du blir ikke helt kvitt håkkeien heller. Det drypper lite fra Jordal om KHL-ryktene som svirrer rundt Vålerenga. Vanligvis ville vi avfeid dette med at det ikke skjer noe, men når du har tøffe russere som styrer prosessesen så kan det jo faktisk være noe i det. Vi veit at Vålerenga snakker med KHL, og har hørt rykter om at det er noe de skal fortsette med. Vi veit også at Hockeynytt forteller om store oppslag i russiske medier, om at det er søkt om lisens . I Sverige var dette på sportsnyhetene, mens det i Norge ikke engang har blitt nevnt.

Vålerenga i dag

  • Hockey-gutta skal til Fredrikstad og knuse noen som påstår de er stjerner. Dessverre ble bussturen med Vertshusbussen avlyst, så da får du ta kampen på Vertshuset eller tilsvarende istedet.
  • Bare drøye 59 dager igjen til første runde i Tippeligaen!
  • Enda kortere til Sotsji-OL, hvor fem VIF-spillere skal delta.

En kommentar til «Dagboka torsdag 30. januar 2014»

Legg igjen en kommentar