Dagboka fredag 31. januar 2014

Idag tar Dagboka opp tunge hverdagslige problemer. Som frosne peniser, flyskrekk, aggresjon, formuleringsutfordringer, fotogenitet (det er ikke smittsomt), brunøye, koldbrann og en historisk jævlig dag. Idag kan det hende du lærer noe av å lese Dagboka. Foto: VIF-Media Isbading vs Spania vs Berlin Dagboka i går var også en av de som kommenterte VIF-spillernes ekskursjon … Fortsett å lese «Dagboka fredag 31. januar 2014»

Idag tar Dagboka opp tunge hverdagslige problemer. Som frosne peniser, flyskrekk, aggresjon, formuleringsutfordringer, fotogenitet (det er ikke smittsomt), brunøye, koldbrann og en historisk jævlig dag. Idag kan det hende du lærer noe av å lese Dagboka.

Foto: VIF-Media

Isbading vs Spania vs Berlin

Dagboka i går var også en av de som kommenterte VIF-spillernes ekskursjon ut i «skauen» og bading i isvannet. Men så har vi blafra gjennom Dagsavisen, DittOslo.no og ikke minst VG på jakt etter nakne mannekropper. Dessverre var ingen av dem helt nakne så vi vet ikke hvor kaldt vannet egentlig var. Men fra penis til alvor:

Dette var jo også en fin PR-messig gevinst. Mens andre lag er i Spania (og det også nevnes) fortelles historien om harde Vålerenga-karer som ikke akkurat svir av kronene på casino i Nordmarka. Bra jobba, både arrangør som inviterte alle kameraene, og ikke minst gutta som ikke feiga ut.

I går konstaterte også media at Rekdal i stedet dro til Berlin på studietur. Dagboka er jo både glad og skremt av det. Glad for at vi slapp å se en bleik Rekdal med sånn bretta bokser stige ut av vannet, dryppende våt med sleiken lekkert dandert i panna, som en supermann, som en nordisk gud, et stilikon og folkets mann og våte drøm og…. (sorry).

På den annen side er det litt rart å lese at Rekdal kjører fly. Ja, vi vet jo at han kan gjøre det, men han kjører ikke småfly. Men kanskje er det litt mer av den nye Rekdal vi ser. Han som ikke er klin gærn om vi taper, han som virker litt forståelsesfull og han som respekterer motstandere. Den voksne Rekdal.

Spørsmålet er om det er bra eller ikke? Sesongen 2014 vil vise oss det.

Å skape resultater

Det er nesten så vif-fotball har timet det mot denne Dagboka, men også i går kom det en «Daglig leders spalte» på klubbens sider. Der Stig Ove Sandnes skriver noen ord til oss. Denne gangen om «Sportslige forutsetninger for toppfotballen i Vålerenga Fotball». Du kan lese hele her: Daglig leders spalte

Sandnes snakker om strategiplanen og åtte utviklingsområder som klubben skal jobbe med, inspirert av Per Mathias Høgmo:

  • Spillerutvikling
  • Lagutvikling
  • Støtteapparat
  • Spillerlogistikk
  • Forskning og utvikling
  • Konkurransestruktur
  • Trenings- og kampfasiliteter
  • Karriereplanlegging for spillere

Dette høres jo vel og bra ut, samtidig er det bare ord. De får først betydning når man går inn for dem, setter konkrete og målbare mål innafor hvert område, måler dem og evaluerer innsatsen. Men denne dagboka liker i alle fall den ryddige og litt mer vitenskaplige inngangen til dette.

Så er det en ting til. Dagboka tror Sandnes fører pennen selv. Og skal vi være ærlige er teksten litt enkel, uten flotte vendinger og fine adjektiver. Den er nesten som om den er skrevet av noen som virkelig mener det, jobber nedenfra, vil bevise noe og som ikke nødvendigvis har allverdens erfaring med å kommunisere slikt. Og det er bra.

Det bygger i mine øyne troverdighet og tro på at noen virkelig mener noe med dette.

Med for eksempel Siem ville det kanskje heller ha vært et intervju der med smooth språk, kvikke replikker, glimt i øyet og naturlig selvtillit. Og da hadde jeg lurt på om det var fakta eller varmluft om jeg hørte det i Vålerenga anno 2014.

Bra, Stig Ove. Hold fokus, vær deg selv. (Men skaff et nytt bilde, mann!)

Knepen seier mot Stjerna

Østfolds brunøye fulgt av sine trofaste bevere (er det mulig) klarte ikke overliste Vålerenga en eneste gang i Stjernehallen i går. Mens Vålerengas Espeland fikk netta en gang fem minutter ut i andre periode. Vi lista opp 30 minutter med utvisning i matchen, men Juell tok 25 av dem. Mens Stjernen blåste i vei 20 skudd i siste periode, uten at de klarte å overliste Søberg. 100 i redningsprosent er fett, og like bra som 1 mål av Espeland.

Moro, spesielt med tanke på hvordan dette garantert irriterer beverklubben. På søndag kommer Storhamar til Jordal. Akkurat den bør du kanskje få med deg? (kl 1700)

Kadettangen!

Vålerenga spiller sin første treningskamp på lørdag kl 14 på Kadettangen mot Bærum. Ikke han mindre morsomme på NRK3, men Bærum FK. Om du er forhindret fra å fryse nøttene av deg kan du se streamen på DittOslo.no

Fett. Kanskje du kan teste hvor kaldt det er med «termometeret» ditt?

Dagen i går…

…var egentlig en temmelig mørk dag historisk sett. I 1933 tiltrådte Adolf som rikskansler i Tyskland, i 1948 ble Gandhi myrdet, 1972 var det Bloody Sunday i Londonderry (Irland) og utrolig nok ble ikke ekteskap mellom to personer av samme kjønn lov før i 2003 på denne dag i Belgia. Sånn sett greit at gårsdagen er over, selv om livbåten ble sjøsatt for første gang i 1790.

Legg igjen en kommentar