Dagboka fredag 24. januar 2014

Vi har lest spalten til klubbens daglige leder. Den er nedpå på alle måter. Og kanskje er det bra. Vi ser på den, vi må nevne ondskapen som truer, og vi forteller deg hvordan du kan følge med på Tyrkia. Dagboka er din og bare din. Å skape resultater Vålerengas daglige leder Stig Sandnes har … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. januar 2014»

Vi har lest spalten til klubbens daglige leder. Den er nedpå på alle måter. Og kanskje er det bra. Vi ser på den, vi må nevne ondskapen som truer, og vi forteller deg hvordan du kan følge med på Tyrkia. Dagboka er din og bare din.
Å skape resultater
Vålerengas daglige leder Stig Sandnes har en spalte på klubbens sider der han i går skrev om å skape resultater. Etter en trist oppramsing (merker han selv hvor trist lista er?) av Vålerengas resultater i 2013 kommer det noen selvfølgeligheter:

  • Arbeidet i Vålerenga Fotball handler først og fremst om å skape sportslige resultater og framgang.
  • Å skape resultater handler om å utvikle barne- og ungdomsfotballen; hvordan vi rekrutterer spillere (gutter og jenter) og tilrettelegger et best mulig fotballtilbud med kompetente trenere og ledere.
  • Å skape resultater handler om å gi et best mulig tilbud til unge spillere som har ambisjoner om å utvikle seg som fotballspillere.
  • Å skape resultater handler om å prestere best mulig i Tippeligaen og Toppserien.

Han kommer i mål med at «det å skape resultater handler om mer enn bare de sportslige prestasjonene.»

Sandnes snakker om medlemmer, supportere, frivillige, Vålerenga mot Rasisme m.m. Og det å ha en bærekraftig økonomi.

Vi som har vært i klubben lenger enn Sandnes, gjenkjenner ordene. Vi har hørt dem før, men det betyr ikke at de ikke kan sies igjen. Han har jo rett. Som vanlig på denne tiden av året går debatten over ølglassene på Bohemen, på arbeidsplasser og alle steder der Vålerengalikesinnede ferdes. Hvordan skal Vålerenga utvikle seg videre.

Noen vil nok at investorene kliner til og at vi igjen melder oss på gullkonkurransen gjennom å investere massivt i spillere. Eller i det minste at vi uttaler ambisjoner om gull i håp om at sponsorer med flere finner Vålerenga interessant.

For mitt vedkommende ville det være en gambling som nok en gang går utover norsk fotballs og Vålerengas tynnslitte troverdighet. For NÅ skal vi ta medalje. Hørt den før?

Vel, jeg liker å høre at vi, selv om vi er en breial klubb, sier at vi skal jobbe nedenfra, ikke ovenfra. Vi kan jo være breiale på andre måter…

Kanskje blir vi litt kjedeligere av det, men jeg tror sponsorer og investorer anno 2014 vil koble seg opp mot sunne, troverdige merkevarer som virker seriøse og viser gode samfunnsverdier, og «er» ikke bare for seg selv. Og ikke glem vår stadion, hvis realisering faktisk henger på at Vålerenga gir tilbake, ikke går konk….

Med 979 aktive medlemmer på 84 lag og 74 nasjonaliteter som Sandnes forteller om, er Vålerenga en faktor i Oslo selv med en så bedriten sesong som vi hadde.

Rent sportslig er det nok et lyspunkt at 5 unge fra egne rekker er tatt opp i A-stallen, det er et resultat av at deler av Vålerenga også fungerte i 2013.

Så skal vi seff ikke bruke solide økonomiske resultater (særlig), samfunnsansvar og ungdomsarbeid som alibi for at vi kan stinke på fotballbanen. Vi er da Vålerenga for faen.

Men jeg har tenkt å ha det ålreit på kamp i år. Om spillerne viser innsats kan jeg leve med tap også. Og jeg har ikke tenkt å gauke om gull etter første kamp uansett åssen det går. Da skal jeg bare glede meg til neste kamp.

Og, ikke ille ment, men be dem ta et nytt bilde, Stig. Hør med Kjetil Siem åssen man gjør det, eventuelt Truls Dæhli. De er gode på sånne «se hvor mektig og smart jeg er»-bilder. Svart/hvitt, kanskje armene i kors og skjevt MonaLisa-smil. Mektig.

Hallén
Ja, han ja. Jeg skal ikke altfor langt inn i det, og det er lenge siden. Men jeg er sjokka over at han kan komme til å fortsette som president. Delt valgkomite. Hæ?

Det er alene én grunn til å frykte denne sesongen. La oss håpe at det blir mange bannere som fjernes, slik at mannen stadig får den oppmerksomheten han fortjener om han fortsatt er norsk fotballs øverste leder.

Vi skal i VPN huske at vi ikke skal drive med hets, da blir vi ikke tatt seriøst. Men siden det er lov å spøke med «skilt ved fødelsen»: Hallén og Corky? Eller Hallén og Keith Flint?

Er jo selvfølgelig ikke en legitim sammenligning, Corky hadde integritet som var uknuselig. Og jeg er temmelig sikker på at Keith Flint er bedre til å danse enn Hallén. Etter sin egen pipe.

VPN med ferskt blod
Hmm.. tenker du. Betyr dette noe med Ozzy? Nakne damer bada i blod? Vampyrfilmer?

Nei, bare at VPN for første gang i historien har lykkes med nyrekruttering. Vi har fått inn noen lovende karer som igjen forhåpentligvis betyr at du slipper å få de samme sure ordene tredd inn i øynene dine. Allerede har ankomstene resultert i skremmende høy økning i mailfrekvensen på VPNs interne redaksjonsmail. Samt en livat debatt om DEN Stabæk-saken, men det var ikke de nye sin skyld. Uansett: en av våre nyankomne fikk like gjerne til det neste avsnittet med gladnyheter.

Kanskje er vi litt vel glad i DittOslo.no her, men de er jo skikkelig «på» Vålerenga, i motsetning til andre avisaktige produkter som kommer ut i Oslo og sier de er for byens folk. Mmmm… og jeg bryr meg skikkelig om hva slags gardiner vi henger opp hjemme.

dittOslo streamer kampene fra Tyrkia live!
VPN har snakket med Christian Haksø i dittOslo, også kjent fra «BohemenLive». Han gleder seg stort til å reise sammen med A-lagstroppen til Tyrkia, og har flere spennende planer for oppholdet der. Livestream av kampene er hovedgrunnen for turen, og han har sjekket forholdene der nede og har funnet ut at utstyret de benytter skal funke greit i Tyrkia, nærmere bestemt i området Belek/Side. Det skal være 3G der, noe som det gjør det mulig å streame kampene live til sultne supportere her hjemme. Aller helst hadde Christian ønsket seg 4G, da hadde kunnet sikre HD kvalitet og krystallklare bilder via for eksempel AppleTV, men det skal kunne bli en helt grei livestream allikevel.

– Utstyret er det samme vi bruker for å livestreame kampene til VIF2, og vi streamet vel drøyt 80% av kampene i 2013, forteller Christian videre.

– Har du noen spesielle ønsker eller forventninger til turen?

– Dette er min første tur med VIF på treningsleir. Ingen forventninger egentlig. Målet er å få laget en god dose redaksjonelt innhold fra turen.

Det jobbes fremdeles med detaljene for hvordan DittOslo og Christian skal jobbe der nede, men her er litt info:

Fastsatt:

  • Livestream av begge treningskampene
  • Intervjuer med Rekdal/spillere i forkant og etterkant av kampene
  • Bilder fra treningene
  • Christian kommer til å twitre (tekst og bilder) på kontoen @BohemenLive fra treningsleieren. Dette blir som en logg eller dagbok

– Jeg har mange andre ideer men de er ikke fastsatt. Dog ønsker vi å lage redaksjonelt innhold som ikke bare er fotball-relatert, avslutter Christian Haksø.

I perioden 6. til 14. februar anbefales det  altså å følge @BohemenLive (Twitter-konto) og dittOslo.no

Hockey!
Vålerenga hockey moste Frisk Asker 7-1. Åh, jeg husker dagene med Ross the Boss og Kyle McDonut på Askerlaget. Og Serge Boisvert som gikk frem og tilbake og tilbake igjen. Men ble bare Norgesmester med oss. Asker har alltid vært en sketsj og vil alltid være det. Litt godt å tenke på, og takk til Vålerenga hockey for å ha satt skapet på plass igjen.

Ellers:
Tippeligalagene har begynt å røre på seg. Tirsdag tapte Stabæk 1-3 for Ull/Kisa.  I kveld klarte RBK 2-2 mot Kristiansund. Nicki utlikna rett før slutt

Møkkalag alle sammen.

Og så må vi minne dere om første treningskamp Vålerenga på Kadettangen 1. februar:

Vertshusbussen kjører om det blir minst 20 passasjerer. Praktiske opplysninger: Se klanen.no

Utover det så er Falcao skada, så det er løgn at Samuel skal spille sammen med han. Derimot bruker Brann penger som faen på nye spillere. Hvis vi skal være de fornuftige og saklige er det deilig å se at de igjen er bergensere. Blir spennende å se hvilken strategi som vinner: spare seg til fant eller bygge et luftslott.

Pessimist, jeg?

Legg igjen en kommentar