Dagboka torsdag 23. januar 2014

Bursdagdagbok i dag, verken mer eller mindre Foto: Enga Media – Eivind Hauger Det er den tjuetredje dagen i året og vi gratulerer vi Gudmund Taksdal Kongshavn med tjuetreårsdagen. At han er bergenser er det ikke noe å gjøre med, men han har utvilsomt skjerpa seg siden han kom til Vålerenga for seks år siden. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 23. januar 2014»

Bursdagdagbok i dag, verken mer eller mindre

Foto: Enga Media – Eivind Hauger

Det er den tjuetredje dagen i året og vi gratulerer vi Gudmund Taksdal Kongshavn med tjuetreårsdagen. At han er bergenser er det ikke noe å gjøre med, men han har utvilsomt skjerpa seg siden han kom til Vålerenga for seks år siden. Vi sikter til hva han sa til VG etter å ha vunnet Norway Cup det året. Her er et utdrag fra VGs sportsbilag 3. august 2008:

EKEBERGSLETTA (VG) (Vålerenga – KFUM 1-1, 15-14 etter straffer)

Norway Cups desidert mest dramatiske finale ble avgjort etter det 34. (!) straffesparket i regnværet på Ekebergsletta. Vålerengas keeperhelt Gudmund Kongshavn er bergenser og holder med Brann.

– Jeg kommer nok til å få juling av resten av laget nå, men jeg må innrømme at jeg er Brann-supporter, sier han.

– Hvilket lag vil du helst spille for i eliteserien?

– Det spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste er at jeg fortsetter utviklingen og virkelig får sjansen på toppnivå. Det er fortsatt langt igjen.

Året etter debuterte han i eliteserien. Bergen og Varegg var kjempestolte. Vi sakser fra Bergensavisen 28. juli 2009:

– Vi er utrolig stolte, sier Varegg-trener Ronny Knutsvik. – Det har vært et spesielt år for Varegg. Først Christian Kalvenes til Premier League, og så Gudmund Kongshavn sin debut i eliteserien. Det er stort for en sentrumsklubb.

Varegg-treneren mener Taksdal Kongshavn var et naturtalent mellom stengene.

– Vi så tidlig at han var en veldig god keeper, men han var også en bra midtbanespiller. Det er bare fire år siden vi vekslet mellom å bruke ham på midtbanen og i mål fordi vi hadde flere gode keepere, sier Knutsvik.

18-åringen er et balltalent. Han var kretsmester i bordtennis, og ble sett på som en av de mest lovende spillerne i Heros.

– Gudmund var en talentfull bordtennisspiller. Hadde han trent skikkelig kunne han blitt veldig god. Han hadde balltalent, og det er kjekt å høre at han har lyktes i fotballen, sier leder i Sportsklubben Heros, Tor Bakke.

Bordtennisspiller, midtbanemann og spiss. Fjorårets mål ser du her. Der redder han på overtid poeng mot Viking med et praktfullt hodestøt forbi en forvirra landslagskeeper, en Viking-back gikk i sjokk og måtte ha medisinsk hjelp for å komme seg på beina etter hendelsen.

Men først og fremst keeper med stor K. K for Kreativ. Han flytter grenser, som når det røyna på mot Hønefoss: Det var bare å flytte litt på målstengene så selv ikke syltynne smakløse wienervarianter fra Leiv Vidar kunne slippe gjennom.

I fritida dresserer Gudmund våre nye spillere i full offentlighet. I sitt første forsøk som reporter på VIF-TV stilte han to av våre ferskeste til veggs med spørsmålet: Hvor mange murer er det i Norge?

Der er oppskrifta på en instant klassiker.

Et rungende gratulerer med dagen til en ufordragelig blid og hyggelig kjernekar. Om vi skulle gått for en kjæreste i 20-åra måtte det være Gudmund!

Bursdagspresangen kommer i løpet av året: Du blir kongen i landslagskassa !

Vålerenga i dag
Vålerenga – Frisk på Jordal klokka 18.30
Les mer på klanen.no

Legg igjen en kommentar