Erik Loe, lesernes favoritt

Vi har spurt våre lesere hvem de helst vil ha som president for NFF. Erik Loe vant med solid margin mens Yngve Hallén fikk færrest mulig stemmer.  Valgkomiteen som nominerer kandidat til presidentvervet i NFF har litt trøbbel med å enes om en kandidat ifølge ryktene. VPN har derfor strukket ut en hjelpende hånd i … Fortsett å lese «Erik Loe, lesernes favoritt»

Vi har spurt våre lesere hvem de helst vil ha som president for NFF. Erik Loe vant med solid margin mens Yngve Hallén fikk færrest mulig stemmer. 

Valgkomiteen som nominerer kandidat til presidentvervet i NFF har litt trøbbel med å enes om en kandidat ifølge ryktene. VPN har derfor strukket ut en hjelpende hånd i jakten på rette vedkommende. Klubbene var klare på at Yngve Hallén er skadelig for fotballen, ut fra det leser vi det som at de er på linje med våre lesere. Kun 10 stykker har stemt på Hallén. Vi antar den ene stemmen kom fra presidenten sjøl. De ni andre veit bare gudene hvor kom fra.

Sånn midt på lista finner vi Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, lansert av VPN under mottoet «når det ikke gikk med en Hallén prøver vi en kvartén». Tydeligvis syntes våre lesere at det var en fiffig kandidat, men han er altså for stuttvokst til å nå helt opp denne gangen.

Tronende på topp, helt alene, finner vi Erik Loe. Stabæk-mannen som blei vingeklipt av Don sjøl og havna i skyggenes dal. VPNs lesere har åpenbart ikke glemt ham og har sågar fått hele 44% av stemmene. Smått imponerende når vi hadde 10 alternativer og over 1000 respondenter. Så gjenstår det å se om navnet dukker opp igjen blant de som faktisk bestemmer.

Mest overraskende med denne uhøytidelige kåringen var at tidligere dommer, Tom Henning Øvrebø, kom på andreplass med 23% av stemmene. Navnet slang vi inn mest fordi vi synes fyren fremstår fornuftig og er eminent til å sjonglere idioter (les supportere), hets (les supportere) og viser kronisk profesjonell fremferd. Vi tenkte og han trenger mer å gjøre enn å drive med enn teoretisk tilnærming til organisasjonspsykologi, på toppen hos NFF vil han virkelig få praktisert faget sitt. Faktisk lot vi oss begeistre såpass stort at vi kontakta blankskallen for å høre hans reaksjon på resultatet. Det resulterte i en munter utveksling med en sjølironisk fløyteblåser.

Som fotballdommer har du fått din dose kjeft av supportere, nå er du sterkt ønsket av de samme folka som fotballpresident. Hva tenker du om det?
Tror trygt denne meningsmålinga kan tolkes med en viss forsiktighet, men alltid hyggelig å bli nevnt som kandidat. Kanskje min plassering skyldes at deres lesere savner å kunne skjelle meg ut og synge «mer hår enn hjerne»? En fotballpresident er vel sjelden populær blandt dere supportere?!

Kunne du tenke deg å arbeide videre med fotballen som tillitsvalgt og hva kunne du eventuelt tilført fotballen?
For tiden er jeg ansatt i NIF gjennom  en 50%-stilling ved Olympiatoppen, så en jobb som tillitsvalgt er ikke aktuell. Har egentlig ikke så mye mer å tilføre norsk fotball nå, og det er nok også en viss uenighet om jeg noen gang har gjort det.

Ville du virket samlende på fotball-Norge?
Jeg hadde neppe vært samlende, hvem er vel interessert å være å samle seg rundt en utskjelt pensjonert fotballdommer?

Bak deg på lista i vår poll har du blant annet Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Hvor stas er det å være bedre enn ham?
Det er kjempestas å være foran «Mini» (og Berland) på lista – det viser kanskje at størrelse har litt å si fremdeles? Faglig sett er nok de begge sterkere kandidater enn meg.

Har du på noe tidspunkt vurdert en karriere innenfor fotballforbundet nå som dommerfløyta er lagt på hylla?
Har ikke vurdert en karriere innenfor fotballforbundet nå, men hvem vet hva framtiden bringer? En tidligere fotballdommer er president i det Svenske Fotballforbundet, så kanskje en dag… Så fremt ikke UEFA eller FIFA ringer da…

En kommentar til «Erik Loe, lesernes favoritt»

Legg igjen en kommentar