Dagboka fredag 13. desember 2013

Dagboka på en fredag har ikke lenger noen fotballkamp å glede seg til. På den annen side handlet det jo mer om å grue seg. Derfor tenker vi heller på hva slags fotball-lag vi ønsker oss til neste år. Og hva slags fotball-ledere vi ønsker oss. Så ble det Stengel. Dagboka har (i motsetning til … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. desember 2013»

Dagboka på en fredag har ikke lenger noen fotballkamp å glede seg til. På den annen side handlet det jo mer om å grue seg. Derfor tenker vi heller på hva slags fotball-lag vi ønsker oss til neste år. Og hva slags fotball-ledere vi ønsker oss.


Så ble det Stengel.
Dagboka har (i motsetning til TV2 og Dagbladet m.fl.) lært seg å ikke ta utspill i media om økonomiske avtaler og forpliktelser for gitt. Det ligger ofte motivasjon bak, og kanskje de som beskyldes ikke er så skyldige. Derfor velger vi å la den økonomiske krangelen mellom Vålerenga og Stabæk om Stengel-pengene ligge, og avventer hva som skjer etter voldgift.

Derimot kan vi forholde oss til at Stengel er på laget. Hva betyr det?

Han har pasningsfot. Overblikk. Langskudd. Vi tror han er det beste spellerkjøpet på laaaang tid. Men hvordan fikk vi råd til dette nå, om vi skal betale noe? (rar setning, jeg vet. Men dere vet også).

Vel, det virker som om Børven er på vei ut da. Der kommer det vel penger. Så har vi et aldri så lite lønnskutt dersom vår topp motiverte midtbanespiller fra Nigeria forlater oss, (farvel, da var du den skuffelsen jeg fryktet). Og så har Trøim tatt ansvaret, og han snakker nok godt med Rekdal som igjen skjønner hva som er en god fotballspiller verdt noen kroner.

Stengel er et spillerkjøp som virkelig har potensiale, og ei midtbane med Heltne Nilsen, Grindheim og Stengel er i hvert fall lovende og kan bli bra. Men er bedre med ball enn uten, ikke har den voldsomt tempo heller.

Men videre da?
VPN håper at den neste kjøpe-/leiespilleren vi får er ung og har voldsom fart, gjerne en bakromsspiss. Så vil vi ha en tøff kukekverker bak. Og en foran. Dagboka veit ikke sjøl hva ordet betyr, men dere vet nok hva vi mener. Men vi føler vi blir veldig lette foran, og da hadde vært fint med en stor og sterk bamse som kan binde opp litt folk. Men vi synes det blir litt spinkelt når målet er å slå innlegg og at vi til nå har hatt Børven og fylt på med Hæstad, Berre, Calvo o.l. Du truer ikke akkurat luftrommet da.

Så kunne vi godt tenkt oss et hurtigtog som kan bekle høyresiden på midtbanen. På venstre har vi jo Kastrati og Calvo.

Men la oss drømme videre:

Den store, stygge jævelen på topp gjerne i spann med en bakromsspiss og raske kanter med enorme en til en ferdigheter og gullbelagte innleggsføtter. På midten vil vi gjerne ha noen enormt kreative ballmagikere med stor maksfart, enorm løpskapasitet og et manisk ønske om å jobbe hjem og takle folk sønder og sammen. Bak i midten ønsker jeg to som er større, styggere og med lenger liste enn Panzer og på hver back ønsker jeg en ung Javier Zanetti.

Dagboka synes ikke at vi er spesielt kravstore nå.

Men skal vi være mer realistiske vil jeg jo håpe at vi ikke igjen ender opp med 20 midtbanespillere igjen. I sesongen 2013 var vel vårt fremste problem det defensive. Fullstendig håpløst.

Og aldri har jeg savna Vålerengas beste midtstopperpar noensinne like mye. Panzer og Wæhler, det var faen meg det råeste jeg har sett på en norsk fotballbane. Kunne vi fått 50% av det?

Hallén
Valgkomiteen til NFF sliter med å innstille en annen president enn Hallén, forteller VG og Aftenposten. VPN mistenker at det IKKE handler om at de ikke har lyst, men at de sliter med å bli enige. Dagboka krysser fingrene for absolutt hvem som føkkings helst. Det hadde vært et mareritt om Hallén ble sittende fordi man ikke klarte lansere en eneste annen kandidat.

Med den tilliten Hallén har i norsk fotball må man klare det.

Les også: Hallén har skadet fotballens markedsverdi og omdømme (vpn)

TIFO – dugnad
Vi skal riste av oss 2013, vi skal ha Re-Tur og folk til Ullevaal 2014. Et sted starter turen. For ekspempel på Økern i morra:

Vi rydder Økern klokka 12 i morra (lørdag). Vi har bil og container. Foreløpig har vi 5-6 mann og skulle gjerne hatt 4 til. Det er forskjellen på en kjapp ryddejobb og en flere timers dugnad. Fett om dere kan stille eller få noen dere kjenner til å stille.

Oppmøte i Lørenveien 64 eller avtal med Erling å møtes på Økern T om du ikke kan veien. Telefon 98094268 for de som ønsker å si ifra at de kommer.

Vålerenga i dag
Sancta Lucia dreit oppi lia, men ikke drit i siste hockeykamp på Jordal før jul: Vålerenga-Stjernen søndag klokka 17

En kommentar til «Dagboka fredag 13. desember 2013»

Legg igjen en kommentar