Dagboka fredag 6. desember 2013

Dagboka er klar. Den går i sin helhet til å gruble over Vålerengas situasjon nå. Hva tror du? På tide med endring Det jobbes mye med Vålerenga om dagen. Det er ikke på banen (selv om vi seff regner med at spillerne holder seg i form så vi ikke får den samme skade og formkatastrofen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 6. desember 2013»

Dagboka er klar. Den går i sin helhet til å gruble over Vålerengas situasjon nå. Hva tror du?

På tide med endring
Det jobbes mye med Vålerenga om dagen. Det er ikke på banen (selv om vi seff regner med at spillerne holder seg i form så vi ikke får den samme skade og formkatastrofen vi hadde noen år siden), men på kontorene.

Med det kollektive lønnskuttet ble klubben reddet fra en konkurs som kanskje virket mer truende enn den var. Fortjener vi virkelig konkurs hadde det kanskje vært noe bra med det, og: en skikkelig opprydding.

Samtidig kjennes det som om det har blitt rydda endel. Trøim har vel tatt ansvaret han lovet, og skal hylles for det. Mens Rekdal snakker varmt i media om at han tror ting snur nå. Spillerne har tatt lønnskuttet lojalt (med noen få unntak som kan ryke og reise for mitt vedkommende) og allerede i september snakket Rekdal om å slippe til ungt talent, som f.eks Kastrati.

Og jeg er så glad ingen har startet debatten om Rekdal burde gått etter den svake sesongen. I ansvarsfordelingen ville det vært feil mann, i historikken ville det vært fjernt og for fremtiden måtte vi ha begynt på år null enda en jævla gang.

Det som er best med situasjonen er at det virker som om rammene (både økonomisk og sportslig) for Vålerenga er langt mer klare enn i fjor. I motsetning til at man ansetter trener i siste liten har vi mannen på plass, han har satt sitt bumerke på laget og han vet hva rammene for sin satsing er. Den er mindre enn før, men Vålerenga fotball er i motsetning til hockeyen best når vi sparker nedenfra. Å bygge på suksess er vi notorisk dårlige på, med unntak av da Rekdal var her sist.

Med unge sultne spillere og forhåpentligvis motiverte veteraner kan vi bli et spennende lag som fortsatt går på kjempesmeller.

Og så er det makta.
Det minner jo også om begynnelsen av 2000-tallet, bortsett fra at investoren heter Trøim, og at vi ikke har noen Siem, vi vet knapt hvem direktøren er, og det er Åge P som snakker i media.

Så skal det være en emisjon, og mediene spekulerer i hvem som gir seg og hvem som kjøper seg opp. Stalltipset er at Trøim tar mer eierskap.

Akkurat nå virker ting ganske harmonisk og fokusert, men vi skal aldri utelukke maktkamper i Vålerenga.

Alt i alt må jeg som utenforstående si meg ganske enig med Rekdal, det kan være at vi er posisjonert for en bra start på sesongen. Det eneste jeg savner er at du snakker med om vår stadion, Kjetil. Ikke den fotballmaktens høyborg vi er på nå, men den som vi skal se reise seg på Valle.

For det første fordi vårt eget hjem er det viktigste vi kan få. For det andre fordi det ville vist at du har tenkt å være her en stund.

Vålerenga i dag
Husk påmelding til Dart-julebordet på Bohemen torsdag 19.

Legg igjen en kommentar