Dagboka mandag 2. desember 2013

Førstemandagiadventsdagboka er klar.  Adventstiden handler om å vente og dagboka beklager at den ga deg trening i denne sporten allerede andre dag i advent, men nå er i det minste dagens fyldige dagbok klar! Advent på Valle Litt som Skomaker Andersen og Tøflus fjernet nelliker(?) fra adventsappelsinen, har klubben sitti og redusert utgifter for 2014. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. desember 2013»

Førstemandagiadventsdagboka er klar.  Adventstiden handler om å vente og dagboka beklager at den ga deg trening i denne sporten allerede andre dag i advent, men nå er i det minste dagens fyldige dagbok klar!

Advent på Valle

Litt som Skomaker Andersen og Tøflus fjernet nelliker(?) fra adventsappelsinen, har klubben sitti og redusert utgifter for 2014. Intet mindre enn 20 millioner har klubben kuttet på utgiftssiden i budsjettet for 2014. Det svir både for personer og aktiviteter. Ansatte generelt og spillerne har vist moderasjon gjennom et generelt lønnskutt på 12,5 prosent.  Etter det klubben opplyser vil det være mulig «å få tilbake» hele, eller deler, av lønnskuttet. Dette betyr at deler av lønnsavtalene er gjort om fra fastlønn til bonusavtaler gjort avhengig av resultater. Dagboka håper det da er knyttet opp til økonomiske resultater, nettopp for at vi skal slippe å havne i samme økonomiske uføret neste år.

I tillegg til de generelle kuttene forsvinner 14 årsverk innen 31. desember 2013, noe som avslutter en nedbemanningsprosess klubben startet i sommer. VPN ønsker de som takker for seg, lykke til videre!

 

Hockey, herrehåndball og damehåndball

Tap, tap og gratulere med seier! Vi går på en lei smekk mot Lørenskog rednecks, men det er muligens noe av prisen med å være suveren serieleder at du luller deg inn i en følelse av at seirene kommer av seg selv. Gårsdagens match viste at Vålerenga 2013 må være helt på om vi skal fortsette å leke med bønda.

 

Trøim krevde en nedgang i lønningene med 20 % og fikk 12,5 %

Skal vi tro oppslaget fra Dagbladet som startet diskusjon i det offentlige rom knyttet til lønnsnedgang så var kravet fra Trøim en nedgang på 20 %, vi får håpe at 12,5 % er tilstrekkelig til at Trøim spytter inn nødvendige midler. Dagboka tror og håper det holder og regner med Trøim hadde litt slingringsmonn i sitt påståtte ultimatum.

 

Torgeir Børven på veg til Danmark

Skal vi tro Nettavisen, og det kan vi muligens i denne sammenhengen, er Torgeir Børven på veg til den danske klubben FC Nordsjælland. Selv om ODD Grenland har krav på videresalgsprosenter vil Børven bety sparte utgifter og friske penger i kassa. Samtidig betyr et salg av Børven at vi mister et av Norges ubestridt største spisstalenter i dette alderssegmentet. VPN ser i kaffegruten og tipper FCN vil betale ca 6 millioner for Børven og at Odd har krav på 20 % av beløpet. Det betyr 4.8 millioner inn i likviditet i tillegg til sparte lønnsutgifter til Børven. Så er spørsmålet om hvem som skal erstatte Børven og kostnadene vi vil ha med å hente inn en spiss eventuelt utenfor egne rekker?

 

Sportslig satsing 2014

Klubben opplyser at det kuttes i aktivitet neste år og at man har forsøkt å verne breddedelen av klubben mest mulig. Det innebærer at det er A-laget som må ta hovedtyngden av ansvaret for situasjonen skap av/rundt A-laget. Det høres rimelig ut, men vi forventer at Rekdal og administrasjonen så snart prosessen er i havn går ut og setter målsettinger for neste år. Per i dag er det vel lite som tyder på gullambisjoner og unike i Europa, men det er god trøst i å slippe å ligge sammen med Lyn på fotballens søppeldynge eller gravplass som ville vært mer treffende om vi gikk over ende.

 

Vålerenga i dag

Rike onkler, nisser og alle andre med alt for mye penger: ring Valle, få kontonummeret og bruk nettbanken…  

Inspirert av reservebenksfruebloggen til hu høna til Eriksen bør alle der ute opprette Instagramskonto, twitterkonto eller blogg for å vise magen fire dager etter julebordet. Da kan vi virkelig gi hengemager, kjærlighetshåndtak og navlelo et ansikt. Mens hu reservebenksfruen så ut som magert pinnekjøtt, kan jeg love verden at våre bilder vil se ut som sprekte julepølser. Dette kan bli vakkert!

Legg igjen en kommentar