Cupfinale

En skribent uten retningssans forvirret seg inn på Ullevaal Stadion akkurat når det skulle sparkes ball mellom to interesseforbund for bønder. Det var knyttet stor spenning til årets cupfinale, folk flokket seg sammen fra alle Oslos hjørner for å få med seg ikke bare én, men hele to finaler! Det ble vist finale fra 1980 … Fortsett å lese «Cupfinale»

En skribent uten retningssans forvirret seg inn på Ullevaal Stadion akkurat når det skulle sparkes ball mellom to interesseforbund for bønder.

Det var knyttet stor spenning til årets cupfinale, folk flokket seg sammen fra alle Oslos hjørner for å få med seg ikke bare én, men hele to finaler! Det ble vist finale fra 1980 og 1997, det var stor stemning og kjenner vi den gjennomsnitligere Vålerengasupporter rett, var det ikke kjipt vann i glassene. Men hva med denne enslige skribenten som gikk feil i et eller annet kryss og endte opp på Ullevaal Stadion denne jævla kalde dagen i November?

Her er cupfinalen 2013 sett med en malplassert Vålerenga-supporter sine øyne.

Ingen klassiker
Nei dette var dårlig underholdning, på grensen til elendig. De som dro på Verthuset fikk oppleve god stemning med likesinnede. Jeg fikk dele 2 kalde timer med 25.000 mennesker som ikke prater et ord norsk. Det stedet det var koseligst var på dass, Ullevaals eneste dialektfrie sone søndag 24.November. Det hadde sikkert vært bedre å bli hjemme i sengen og sett på Americas Funniest Home Videos i reprise for 14.gang. Det er begrenset hvor mange ganger jeg ler av dumme amerikanere som faller i et bassäng eller hunder som «høres ut som mennesker», men i motsetning til cupfinalen tollerer jeg den slags uten å ønske pulsen min dit pepper’n gror.

Norsk fotball er på vei ned i en bølgedal, og veien opp blir ikke noe kortere om dette er det som vartes opp på «Fotballens festdag» – eller hva faen de velger å kalle den smørja her.

Jeg gledet meg litt til å se om supporterne kunne lage noe stemning, det er tross alt et lite søtt «hat» mellom disse to lagene og de har ikke vært nådige med å advare oss Osloborgere om at det skal bli både liv og røre i byen denne helgen.

Liv har det ihvertfall ikke vært, røre har det vært mye av. IQ-Prisen 2013 går ihvertfall ikke til Møre eller Trøndelag. For hvor jævlig komplisert er T-banen i Oslo egentlig? Når jeg måtte forsikre en gjeng trøndere 3-4 ganger om at «Ja, T-banen som heter «Ringen» går til Ullevaal Stadion… Ja jeg, vet det er en som heter «Ullevål Stadion» også, men de deler spor, litt som alle dere der oppe deler besteforeldre» – de skjønte ikke tegninga og ventet heller 5 minutter ekstra på riktige banen.

Tafatte bønder og tafatte sanger
Det er bare noen få minutter igjen, Molde leder med 2 mål og det beste de kommer på er å synge «Seieren er vår» på 50% kapasitet. Under hele kampen har de to supportergjengene sunget «Vi er Molde» eller «Vi er Rosenborg», akkurat som det er en slags felles demensforening som er på tur og minner hverandre på hvem de er så de er sikre på å ikke glemme det underveis. Det er på høyde med «Corner er mål» og favoritten fra barneskolen «Ut med dommern, inn med kua».

Eneste som lød verre enn den foreferdelige tingen de kaller «sang» var trommene. Passer plus de temps dans la chambre peut chambouler une relation et la remettre sur la bonne voie. Le Kamagra Jelly est l’ouvre-boîte de l’ amour et d’une sexualité redécouverte. Trommer er virkelig for bønder, men når det er bonde mot bonde blir det virkelig sjakk og matt for stemningen sin skyld. Det er utrolig at det er lov å ta med seg den dritten der inn på stadion. Nei, da koste jeg meg mer i cupkampen mot Sandefjord på Ullevaal for mange år siden, da de stilte med 14 mann, «lyd på boks» og en oppblåsbar hval.

Dessverre vant folket fra skinnvestens hjemland kampen på tribunen, bare så synd at 10.000 trøndere som synger i kor høres 10.000 ganger verre ut enn én trønder i kor, og resultatet er at det kommer en hel del lyd uten noe takt, tone eller sammenheng.

Hørtes litt ut som kampbrølet til orkene i Ringenes Herre. Men orkene både høres og ser bedre ut.

I pausen ble det servert pølser og brus, og alskens rusk og rask fra norsk sportspresse hadde skikkelig barnebursdagstemning. Derfor morsomt at det største samtaleemnet under pausen av årets cupfinale var vår nye verdensmester i sjakk, og hvorvidt sjakk er idrett. Ikke-navngitt journalist fra en av de store mediene skapte latter da han klarte å klemme ut følgende utsagn mellom all pølsespisingen:

– Om det som ble vist frem i første 45 her ute er idrett, ja da er sjakk også idrett.

Kunne ikke vært mer enig.

Det ble bedre tempo i 2.omgang, men når kampen virket å bli helt OK å se på så putta solariumstrollet Tommy Høiland, det er helt utrolig at han klarer å i det heletatt se målet med øyne som krysser hverandre inni skallen hans. At han i det heletatt klarer å snøre på seg skoene sine eller kle på seg om morningen er også et mysterium på lik linje med hva reven sier. Jeg har all respekt for Ole Gunnar Solskjær som spiller og trener, en virkelig flott mann for norsk fotball og en herlig ambassadør for selve sporten. Men at han henter inn Høiland, og gir han en slags falsk følelse av å endelig passe inn noe sted, liksom gir han en mening i livet. Sånne ting kan man ikke godta på noen som helst måte. Skudd i baugen for merkevaren Solskjær.

Vel hjemme, med alle varmeovner i verden på full guffe for å øke kroppstemperaturen med minst firehundremillioner grader tenker jeg over hva jeg hadde kastet bort de siste timene av livet mitt på. En bedriten fotballkamp kun en mor kan elske. Kulden var hakket kjøligere enn stemningen fra tribunen, skulle bare vært sammen med Klanen, hadde det blitt analtog for alle penga og varmen hadde nok kommet rimelig fort. Satser på analtog og litt mer kreative sanger enn «Seieren er vår» neste år.

Herrer med bart
Det var en trønder som kommenterte barten min i det jeg var på vei inn på stadion, han antok jo selvfølgelig at jeg holdt med RBK siden jeg har bart. Jeg vet at dere oppi Trønderlag så gjerne vil tro at Movember er en slags hyllest til dere, men i virkeligheten er det kun en slags kollektiv protest for å prøve å få dere til å innse at der vi andre ser latterlige ut 1 måned hvert år – gjør dere det 12.

Gratulerer.

Legg igjen en kommentar