Dagboka torsdag 28. november 2013

Samarbeid med andre klubber? Hvem og hvordan. Det er hovedsaken i dag. Men først litt om konkurstrusselen. Fjerde torsdag i november og Thanksgiving. Tørr kalkun. Kråke for de utakknemlige. Julesanger med Gaute Ormåsen på frokost-TV. Storm og møkkavær. 122 dager til serieåpning. Men likevel tennes et lite stearinlys i mørket: Vålerenga går aldri konkurs! Dagens … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. november 2013»

Samarbeid med andre klubber? Hvem og hvordan. Det er hovedsaken i dag. Men først litt om konkurstrusselen.

Fjerde torsdag i november og Thanksgiving. Tørr kalkun. Kråke for de utakknemlige. Julesanger med Gaute Ormåsen på frokost-TV. Storm og møkkavær. 122 dager til serieåpning. Men likevel tennes et lite stearinlys i mørket: Vålerenga går aldri konkurs!

Dagens gladmelding er det Dagsavisen som står for: Vålerenga som klubb vil aldri gå konkurs … … uansett hvordan fotballøkonomien løses, vil selve klubben leve videre.

Les gjerne: Vålerenga skjermer bredden (Dagsavisen)

I artikkelen minner styreleder i Vålerengen Idrettsforening, Hanne Finstad, om at Vålerenga egentlig består av åtte idretter, som organisatorisk lever sine egne liv, men det er fotballen som er størst og om synes utad.

– Vi regner med å bikke over 3.000 medlemmer ganske snart, av dette utgjør fotballen drøyt halvparten, sier Hanne Finstad til Dagsavisen. Men hun innrømmer at de økonomiske utfordringene preger klubben.  For vi lever av den samme merkevaren. Omdømmemessig kan dette være uheldig. Men hver avdeling har sin egen økonomi, sier hun.

Mye skrik og lite ull
Det ble ikke noe av de offisielle samarbeidsplanene med Ullensaker/Kisa. lillestrøm trua med å kutte all støtte til klubben om flørten med Vålerenga ble til noe mere.

Les også: Vurderer Vålerenga-samarbeid (Romerike Blad)

Bøfla trakk det lengste strået, de får fortsatt lov å kaste bort penga sine i sandtaket på Jessheim, men dessverre fikk de også lokka backen Simen Mikalsen til å ta et tåpelig valg, han går som kjent til lillestrøm i stedet for Vålerenga.

Vi veit ikke hvor reelt det var dette med Ull/Kisa som samarbeidsklubb, men vi veit at Vålerenga ønsker å formalisere et samarbeid med en Adeccoligaklubb så våre unge spillere som ikke når helt opp skal få en god utviklingsarena. Vi veit ikke om klubben har samarbeidsavtaler med andre klubber nå, og vi lurer på åssen sånne samarbeid fungerer. Det kunne lederen i utviklingsavdelinga, Morten Sandnæs, svare på:

Vålerenga har per i dag et samarbeid med ca 30 breddeklubber i Stor-Oslo. Dette samarbeidet handler foreløpig lite om spillerutvikling og spillerflyt. Dette handler først og fremst om at vi forsøker å overføre litt kompetanse og ikke minst om å invitere klubbene til Ullevål.

Vi hadde for fem-seks år siden et samarbeid med Groruddalen Ballklubb, men etter at de mer eller mindre gikk konkurs har det ikke vært noe.

Vi har ikke noe formelt samarbeid med andre klubber per nå. Vi har diskusjoner internt om vi skal gjøre noe og ikke minst hvordan. Den klubben vi har kommet lengst med er Holmlia, men dette er fortsatt på et muntlig nivå og ikke noe er formalisert.

Det er vel også liten tvil om at vi bør formalisere et samarbeid med en Adeccoligaklubb slik at våre unge spillere kan få en god utviklingsarena, men per i dag har vi ikke hatt slike samtaler med noen.

Vålerenga i dag
Lillehammer – Vålerenga i Kristins Hall klokka 19  (sendes på TV2 sportskanalen)

Legg igjen en kommentar