Dagboka onsdag 27. november 2013

Klubben mangler både økonomisk gangsyn og elementære geografikunnskaper. Statistikken avslører at Vålerenga blir dårlige av for mange utlendinger. Og på Bohemen er det jobb å få. Vålerenga jobber med å få inn nye investorer, meldte TV2 i går ettermiddag. Ti aksjemillioner kan redde VIF , og TV 2 vet at klubben er kommet langt i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. november 2013»

Klubben mangler både økonomisk gangsyn og elementære geografikunnskaper. Statistikken avslører at Vålerenga blir dårlige av for mange utlendinger. Og på Bohemen er det jobb å få.

Vålerenga jobber med å få inn nye investorer, meldte TV2 i går ettermiddag.
Ti aksjemillioner kan redde VIF , og TV 2 vet at klubben er kommet langt i arbeidet med en emisjon – der håpet er å få inn minst ti millioner kroner. Hvis ikke den nye emisjonen blir en realitet, ser Vålerenga-ledelsen svært dystert på fremtidsutsiktene. Hvor TV2 har dette fra, ligger sikkert i denne sms-samtalen mellom TV2 og Skjerfet:

Når i dag kan du bli intervjuet? Det gjelder emisjonen dere jobber med.
Takk for forespørsel. Har dessverre ingen kommentar før vi har noe å si.
Så dere vil ikke kommentere at dere jobber med en aksjeemisjon.
– Nei, takk.

Arbeidslivets spilleregler
Etter sjokkmeldinga om et konkurstruet Vålerenga kom det et par sprikende meldinger fra Dagbladet og TV2.

Det var fredag. Siden har vi ikke hørt et pip.

VPN håper spillerne er solidariske, men vi kan ikke uten videre regne med det. Om en bedrift har ansatt deg og lovet deg en fast sum kroner, kan ikke eierne uten videre forlange og forvente at du er med på lønnskutt. Dette er arbeidslivets spilleregler, og vi må være forsiktige med å kritisere noen for å følge disse reglene. Vi håper TV2s vinkling er nærmere virkeligheten enn Dagbladets. TV2 oppfattet at Kristofer Hæstad sa dette:

–  Ja, vi er helt avhengige av å gå ned i lønn for å til en løsning på denne situasjonen.  Og selv om situasjonen ser mørk ut nå, er det nødvendigvis ikke krise for Vålerenga hvis en ser fremover. Kutt vil føre til at unggutter vil få sjanser og det vil bli satset mer lokalt. På sikt er det ikke sikkert dette er så dumt for klubben, mener Hæstad.

Elendig uttelling med utenlandske spillere
Lokal satsing er smart. Utenlandsimport har aldri vært spesielt lurt for Vålerenga, i følge en helt ny statistikk. En oversikt over alle utenlandske spillere som har spilt for Vålerenga Fotball, finnes i det kommende Vålerenga-leksikonet. En slik oversikt og statistikk har du aldri sett før: Vålerenga har ALDRI hatt suksess i sesonger hvor andelen spillende utlendinger er over 20 %. I seks sesonger siden 1998, da utenlands-importen begynte, har andelen vært 20% eller høyere.

Det mest spesielle er at siden 2002 har Vålerenga hatt suksess i alle sesonger bortsett fra de årene hvor andelen utenlandske var 20% eller mer.

Levan Melkadze Én av mange meningsløse VIF-importer
Levan Melkadze
Klassisk eksempel på meningsløs VIF-import

I følge Jarles VIF-statistikk er det særlig meningsløst å importere spillere utenfor Norden. Av spillere utenfor Norden har kun følgende spillere slått til: Bojan Zajic, David Brocken og keeperne Lars Hirschfeld og Troy Perkins. Fegor Ogude har også gjort det godt i en periode slik Luton Shelton gjorde det. Men det er faktisk også de eneste av 34 utenlandske spillere utenfor Norden, mener Jarle Teigøy. Totalt har vi hatt 53 utenlandske spillere i VIF.

Det høres derfor lovende når Vålerenga Fotball sier at klubben neste år må satse mer på egne spillere.

Jarles VIF-statistikk presenterer en smakebit fra det kommende Vålerenga-leksikonet. Leksikonet er litt forsinka, men ventes i midten av januar. Det er ikke mer enn 100 eksemplarer igjen. Prisen er kr. 200 og bestilles med e-post til ja-teigo@online.no og hentes i Sjappa i januar. Hvorfor ikke likså godt kjøpe et par gavekort til jul?

Nord for Sinsen-krysset
Alle veit at det fins en uoversiktlig verden utafor Ring 3, men for noen er den greskere enn for andre. Og med andre som stikkord svitsjer vi over til andrelaget vårt og andre divisjon. Vi var innom temaet i dagboka i går, men ved nærmere lesning skjønner vi at noe har gått forferdelig galt når det gjelder elementær geografi og avstandsberegning i utkantnorge.

I 2012 ble rekruttlaget vårt godt kjent med bønda nærmest bygrensa. Lengste bortetur gikk til Blåbærmyra ved Fagernes i Valdres, to og tre kvart time med bil fra Valle. I år ble horisonten utvidet og reisekassa tømt på fire langturer; to til Molde, én til Skarbøvik og én til Førde.

Neste år blir det verre, men Vålerenga-trener Olsen ser lyst på livet og sier til dittOslo.no at han uansett gleder seg over at det blir få lange borteturer.

To turer til Harstad, én til Finnsnes og én til Mo i Rana.

Ikke spesielt mange lange? Her ligger det an til et saftig søksmål mot den gærne geografilærern din, Aleksander Olsen!

Les også: Dette tenker trenerne om neste års 2. divisjon (dittOslo.no)

Vålerenga i dag
Sportsquiz og Champions League på Bohemen

Barbohem søkes på fulltid

Bohemen

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du bør helst ha bartender- eller servitørerfaring
  • Du må være over gjennomsnittet interessert i fotball
  • Du bør ikke lide av teknofobi
  • Du bør ha godt humør, være rask i bevegelsene og kvikk i hodet
  • Du må snakke flytende norsk og være stø i engelsk

Bohemen tilbyr:

  • En spennende jobb med konkurransedyktig lønn
  • Et trivelig miljø
  • Full lønn under opplæring

Kjenner du deg igjen og har lyst til å jobbe sammen med oss? Send en søknad der du kort forteller hvem du er og hvorfor du er den rette. Legg ved cv og referanser. Søknaden kan leveres i baren på Bohemen eller sendes til:

Vålerengahuset A/S
Arbeidergata 2, 0159 Oslo
e-post: skonupek@gmail.com

Søknadsfrist: 2. desember – men fristen er ikke hogd i stein

 

Legg igjen en kommentar