Dagboka tirsdag 26. november 2013

Dagboka er i dag mest opptatt av 2. divisjon og Vålerenga 2. Vålerengas økonomi får leve sitt eget liv en stund til. Avdeling 4 Follo (ned), Kvik Halden, Drøbak/Frogn, KFUM Oslo, Lørenskog, Eidsvold Turn, Kjelsås, Vålerenga 2, Mo, Harstad, Moss, Skeid (opp), Finnsnes (opp) og Medkila (opp). Dette er altså neste års motstandere. Vi fikk ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. november 2013»

Dagboka er i dag mest opptatt av 2. divisjon og Vålerenga 2. Vålerengas økonomi får leve sitt eget liv en stund til.

Avdeling 4

Follo (ned), Kvik Halden, Drøbak/Frogn, KFUM Oslo, Lørenskog, Eidsvold Turn, Kjelsås, Vålerenga 2, Mo, Harstad, Moss, Skeid (opp), Finnsnes (opp) og Medkila (opp).

Dette er altså neste års motstandere. Vi fikk ikke Lyn, men vi fikk Skeid, Kjelsås og KFUM Oslo. Og vi havnet i pulje med gode lag som Moss og Follo. Mange profilerte trenere møter vi også, noen med Vålerenga-relevans: Arne Erlandsen trente Moss i år (ikke avklart neste år), Andre Bergdølmo har ansvaret i Drøbak/Frogn og Ståle Andersen styrer KFUM Oslo.

Utvikling står i fokus hos Aleksander Olsen, som trener Vålerenga 2. Han sier dittoslo.no at han tror neste sesong blir ekstra spennende, med tanke på den økonomiske situasjonen Vålerenga befinner seg i.

– Vi i Vålerenga 2 må nok klare oss selv. Vi kan ikke forvente å få mye hjelp fra førstelaget. For oss blir det en kamp for å overleve, det er det viktigste, sier Olsen.

Han gleder seg uansett over at det blir få lange borteturer, og han mener det er mange attraktive lag i avdelingen.

– Moss kan fint kjempe i toppen dersom de får en god start. Follo spiller slik som vi vil spille og blir skumle dersom de beholder alle i sin nåværende tropp, sier Olsen.

Follo er favoritter

I følge Bettssons oddsetter Daniel Vassbund er det Follo FK som er den store favoritten, skriver Amta.no. Laget som i år rykket ned fra 1. divisjon må naturlig nok spille med favorittstempel i 2. divisjon.

– Follo har gjort denne reisen før, og kommer alltid sterkt tilbake. Det er naturlig med de som favoritter, sier oddssetter Daniel Vassbund til Amta, og tilbyr 2.75 i opprykksodds på Follo.

Han rangerer KFUM og Moss som de tøffeste motstanderne.

– KFUM har vært et topplag i 2. divisjon lenge og vil være det i 2014 også. Moss fikk et voldsomt løft under Arne Erlandsen. Fortsetter han er de en klar opprykkskandidat, sier Vassbund.

Han nevner også Kvik og nyopprykkede Skeid som lag på øvre halvdel sammen med Drøbak/Frogn og Lørenskog.

Kjetil Rekdal

Det finnes en fyr som heter Kjetil Rekdal, må for all del ikke forveksles med treneren i Vålerenga, som er leder for Politiets Fellesforbund i Hordaland. Han er sitert i Bergensavisen på følgende fantastiske utsagn:

– Det kan tenkes at en polititjenestemann på 1.50 – i en direkte konfrontasjon på gata – har mindre autoritet enn en polititjenestemann på 1.90, sier denne Rekdal til BA.

Fordi usikkerheten i politiet er så stor rundt akkurat denne problemstillingen, mener han det må en storstilt undersøkelse til for å finne ut av det.

Hvorfor husker denne dagbokisten noen tekstlinjer fra Gatas Parlament?

Når politiet går til angrep, bør’u være over alle hauga,
men jeg har no’n gode tips hvis du allikevel sku’ bli’ taua.
Det er fire opplysninger du har plikt til å gi dem,
hverken mere eller mindre bør’u si’rem.

Politivold må du anmelde bare for å få det på statistikken,
men det beste du kan gjøre er å tuppe’n hardt i pikken.
Blir du taua, har du krav på navn og arbeidsnummer,
og, som sagt, du må anmelde om sparket ditt bommer.

Vålerenga i dag

Pante tomflasker og redde klubben.

 

Legg igjen en kommentar