Farvel egoister – Velkommen solidaritet !

Overbetalte spillere er ikke nødvendigvis enige i at de må blø for å redde arbeidsplassen sin, men vi håper. For oss virker de annonserte lønnskuttene både nødvendige og fornuftige Enkelte har denne sesongen snakket om at Vålerenga kanskje ville vært tjent med å rykke ned for å få avsluttet flere av de dyreste kontraktene. Slik … Fortsett å lese «Farvel egoister – Velkommen solidaritet !»

Overbetalte spillere er ikke nødvendigvis enige i at de må blø for å redde arbeidsplassen sin, men vi håper. For oss virker de annonserte lønnskuttene både nødvendige og fornuftige

Enkelte har denne sesongen snakket om at Vålerenga kanskje ville vært tjent med å rykke ned for å få avsluttet flere av de dyreste kontraktene. Slik gikk det heldigvis ikke, men nå får talsmann Hæstad og resten av spillergruppa vist om det betyr noe å spille i Vålerenga. Klubben står med kniven mot strupen og er nødt til å kutte, krisen er så akutt at vi ikke har penger til våre løpende forpliktelser. Det gir spillergruppa en sjelden anledning til å vise at klubbspillerne ikke er utdødd som rase, at også fotballspillere er i stand til å sette vi-et foran jeg-et.

Trøim tar regninga
Takk gud for investorene og kapitalen som til stadighet går inn og gir økonomisk surstoff til klubber som er i ferd med å kvele seg selv. Uten Trøim og andre som bryr seg, ville vi vært Lyn. Lyn er borte for å si det slik. Trøim stiller vilkår for å ta regningen på rundt 15 millioner, han stiller vilkår om at spillerne også må ta ansvar for den lønnsutviklinga de også har et ansvar for har tatt helt av. Det som kreves er om vi skal tro dagbladet.no på at det kreves et lønnskutt på 20 %. For de best betalte spillerne utgjør dette, etter det VPN erfarer, rundt 600-750.000. Det er mer enn de fleste av oss på tribunen har i årslønn i kutt, men altså bare 20 % av årsinntekten til de best gasjerte. Muligens var dette helt greie inntekter da kontraktene ble inngått, men helt groteske lønninger i Tippeligaen anno 2014.

La de griske egoistene dra til Trondheim
Lønnsfesten i Vålerenga er heldigvis over og fotballhistorien viser oss at det ikke nødvendigvis er de klubbene med størst budsjett som hevder seg best. En mer edruelig lønnspolitikk gjør kanskje at avstanden mellom oss på tribunen og de på banen blir mindre. Det vil ihvertfall ikke skade interessen, det er nemlig få ting som er mer irriterende å se på enn en overbetalt fotballdiva som ikke gidder å røre på seg, verken på trening eller kamp. En edruelig lønnspolitikk betyr at vi oftere må la drømmespissen gå til RBK og Brann, for vår del er det til å leve med dersom det bidrar til å bygge et trygt økonomisk fundament for å forbli en klubb i toppen av Tippeligaen.

Støtte fra uventet hold
Når Vålerenga til og med får indirekte støtte fra fotballpresident Yngve Hallén i at lønnsutviklingen for fotballspillere har vært usunn. En undersøkelse fra 2009 viste at lønnen for den gjennomsnittlige fotballspiller steg med 55 % i løpet av en toårsperiode og det er den regninga klubber som vår sliter med i dag. Moro at Yngve Hallén mener noe om lønn i Tippeligaen, det hadde vært litt moro om han mente noe om Kjetil Siems lønnsfest i NFF også. Beklager avsporingen kjære leser, men det er vanskelig å gi pampene i NFF ros uten å skape litt balanse i bildet. Mer relevant hadde det vært å høre med Hallén i hvilken grad han mener den urettmessige prosessen mot Vålerenga har bidratt til å redusere inntektssiden spesielt i forhold til markedssiden vår. Den diskusjonen håper vi kommer, i dag koser vi oss først og fremst over det vi tolker som støtte for at lønnsnivået i Tippeligaen er kunstig høyt.

Noen har ansvaret når noe går feil
Den debatten og kritikken må klubben være villig til å ta, men nå handler alt bare om å reparere det som er feil, så får vi fordele skylden når vi har funnet løsninger for å løse den kortsiktige økonomiske utfordringen klubben har. Her sitter spillergruppa og Trøim sammen med nøkkelen.

Helt eller hore
I vårt hode er det så jævla enkelt. Enten så ser du at du er i ferd med å ødelegge arbeidsplassen din gjennom å opprettholde lønnskravet ditt samtidig som du og resten av kollegaene dine ikke har levert den arbeidsinnsatsen som arbeidsgiver og klubbens supportere fortjener, og godtar et kutt, eller så fortsetter du å stikke sugerøret ned i kassa og fortsetter å suge etter at det er tomt. Eier du ikke skam nok til å se at det er en farlig og usunn holdning med konkursspøkelset luskende rundt brakkene på Valle, da forventer vi at du er mann nok til å stå for det offentlig også. Stikk frem huet i media og forklar hvorfor akkurat du skal ha stjernelønn selv om det kan koste arbeidsgiver både poeng, pengestraff og i ytterste konsekvens selve eksistensen.

Vi håper at sjela i klubben har gitt spillerne holdninger og verdier som gjør at spillernes talsmann, Kristofer Hæstad, går ut og sier at vi tar vår del av ansvaret for underpresteringen i 2014.

Den viktigste kampen i Vålerenga skjer igjen utenfor banen, til tross for det må vi opptre som et lag. Denne kampen vinner vi ihvertfall på rein vilje!

En kommentar til «Farvel egoister – Velkommen solidaritet !»

Legg igjen en kommentar