Dagboka fredag 22. november 2013

Triste oppslag i mediene i går, men er Vålerenga på randen av konkurs? Det er full fres hele helga, og du skal på Jordal og Vålerenga Vertshus. Vålerenga sendte i går ut en pressemelding, der de gjorde det klart at de stod foran kraftige kutt i 2014-sesongen. For å bli overasket over akkurat det må … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. november 2013»

Triste oppslag i mediene i går, men er Vålerenga på randen av konkurs? Det er full fres hele helga, og du skal på Jordal og Vålerenga Vertshus.

Vålerenga sendte i går ut en pressemelding, der de gjorde det klart at de stod foran kraftige kutt i 2014-sesongen. For å bli overasket over akkurat det må du være tungt tilbakestående. Likevel, det er ikke noe morro. Det som er enda mindre morro er at det er store likvidetsproblemer i klubben.

Grådige og udugelige spillere
Hovedproblemet er, som «Skjerfet» sier til NRK, at Vålerenga feiler på alle områder. Fotballøkonomi er en risikoøkonomi, og når resultatene svikter får det konsekvenser. Man får mindre i mediebonus, mindre publikum og mindre sponsorer. Det er betryggende at styrelederen nå sier at Vålerenga skal stake ut en kurs der man kan tåle nedgangstider sportslig, også økonomisk. Samtidig er det hårreisende at man har greid å budsjettere seg til inntekter, som ender opp med underskudd på 15 millioner (!!!!!!!!!!!!!!!), når man tidlig så hvor veien gikk.

Det blir litt det samme som å gå i butikken for to kasser Ringnes, når du veit du har penger til en six-pack Grans.

På uttalsene og pressemeldingen fra Vaalerengens, virker det også som at man lar bredden unngjelde. Det misliker VPN.

Dette viser dessverre hvor vill perioden med Martin Andresen var. Når man har et styre og stell som lot seg invitere inn i den dansen, viser det totalt manglende strategiske evner og evne til langsiktighet. Det er derfor å forvente at personer i klubben som tok beslutninger under Martin også tar turen ut portene nå.

Summen av ubrukelige spillere, og en ubrukelig adminstrasjon, er altså at man sitter igjen med 15 millioner(!!!!!!!!!!!!!!!) i underskudd. En helt uvirkelig sum penger. Mye av underskuddet kan man sette opp på konkrete poster. Eksempelvis svindyre spillere, som ikke presterer på toppnivå i Eliteserien. En administrasjon som frem til nylig bestod av en tredjedel direktører, ledere og sjefer må også bære noe av ansvaret.

Dagboka har hørt rykter om at spillergruppa skal ha et møte i dag, og at det kanskje kommer en pressemelding. Alt annet enn at de godtar et generelt lønnskutt på 20% vil være uakseptabelt. Kristofer Hæstads superlønn trekkes frem i flere medier. En spiller som opptil flere ganger har tatt en bytur med supportere, og fortalt om hvor glad han er i Vålerenga. Om han virkelig er det, sier han i fra seg store deler av den lønna. Eventuelt kan han se hvor gøy det blir å gå på byen med de samme supporterne i vinter.

Iskoboys har som kjent startet borgervern mot ransbølgen, og det er vel ikke langt unna ran å ta ut superlønn for innsatsen i Vålerenga denne sesongen…

Klassikeren på Jordal
En av få klassikere som fortsatt lever i norsk ishockey er Vålerenga – Storhamar. Søndag 17.00 tar serieleder imot andreplasserte Storhamar. I går ble det selvsagt seier i Stjernehallen. Vålerenga vant 2-1 uten at de egentlig prøvde så veldig hardt.

Til VIF-Hockey.no forteller målmann Steffen Søberg:

– Sjansene Stjernen får kommer med ganske store mellomrom, så det er vanskelig å stå mt mulighetene de har. Så i dag er det ekstra deilig å ta tre poeng borte. Før målet til Stjernen kommer vi litt på etterskudd. Vi har en en dårlig klarering, og ender derfor opp med et unødvendig mål i mot. Heldigvis klarer vi å ro det i land til slutt, noe som er det viktigste

Tidligere denne måneden informerte Ishockeyforbundet om at Storhamar var ilagt 15 minuspoeng, som straff for ikke å ha fulgt lisensvilkårene. Så viste det seg at forbundsstyret og forbundsadministrasjonen ikke var helt på linje, og hadde forstått alt som det var. Straffen som i store trekk ble ilagt fordi wannabe-dragene ikke kunne møte kravet om 1,5 millioner i overskudd. Så viste det seg at den sportslige satsninga, med innkjøp av en back, ikke var klubbens penger likevel. Dermed ble poengtrekket utsatt, og Storhamar fikk ut året på seg til å skaffe til veie pengene.

Det er de i full gang med, og dagboka ønsker dem all lykke på den veien. Men, noe hjelp skal de ikke forvente å få av oss.

Byen innvaderes
Den årlige invasjonen av bønder er som kjent denne helga. Molde og Rosenborg skal spille cupfinale, og begge lagene har med seg busslaster på busslaster av drita fulle, og rett ut usympatiske mennesker. Men, fortvil ikke. Det er en omfangsrik helg i vente for deg som rett å slett gir faen.

Autumn of Love 2013
Tidligere i sommer var det stor stemning da DJ-ene Benny1210, Bernie the Beast og Jossi dro frem vinylen. I morgen er det klart for re-run, og morroa starter 19.30. Ta med deg danseskoa og gjør det klar for litt in-house action.Dagboka håper vi får høre denne schlägeren:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7_31M2NOFkA]

Cupfinalefri sone og hockeyvors
Søndag er det igjen klart for festiviteter på Vertshuset. Det hele starter med at man får se cupfinalen mot Lillestrøm fra 1980. Når den er ferdig vises cupfinalen fra 1997. Felles for de to er at Vålerenga vant begge gangene. Så det blir garantert en fin oppladning. Henger’n kommer og forteller røverhistorier, som oppladning til hockeykampen på Jordal. Det ryktes livesending fra Klanens Webradio, om de kommer seg opp fra dagen før.

Unni skal på ‘huset
Enhver som har sett «Neste kamp» og hørt henne fremføre «Mitt Vålerenga» bør ta turen til Vertshuset 7. mars,  for å gjenoppleve denne perla. De som ikke har hørt den før bør ta turen kun for å høre låta for første gang.

Billettsalget til konserten i mars starter på Vålerenga Vertshus lørdag 23.11 kl 20.00!

Det er begrenset med plasser og det vil ikke bli anledning til å legge av billetter. Kun personlig oppmøte på Vertshuset!

VIF-Hælja
Fredag:
Quiz på Bohemen, som vanlig
Lørdag:
Autumn of Love, på Vålerenga Vertshus, fra 19.30 – møt tidlig for sitteplass
Søndag:
Cupfinalefri sone og Hockeyvors, Vålerenga Vertshus.
Vålerenga – Storhamar – Jordal Amfi, 17.00

Dessuten kan du hjelpe Vålerenga med å hanke inn litt spenn ved å stemme her.

En kommentar til «Dagboka fredag 22. november 2013»

  1. Jeg tror det rimelig at spillerne tar et lønnskutt. De tjener godt, og når det er nødvendig for å redde klubben er det en grei forventing.

    Men fram til enkeltspillere eventuelt nekter dette, synes jeg ikke det er noen grunn til å skjelle dem ut som grådige og udugelige. De har neppe visst om klubbens økonomiske situasjon, og det er mye å kreve at hver enkelt av dem i sine kontraktsforhandlinger tidligere skulle ha sagt fra seg lønn av ren kjærlighet til klubben. Gitt at det ikke var krise, skjønner jeg godt at de tok lønna som ble forhandlet fram. De har også all mulig grunn til å være gretne nå, siden det er veldig alvorlig at en arbeidsgiver ikke innfrir sine kontraktsfestede forpliktelser. Når klubben faktisk ikke har penger må de godta det etter litt surmuling, men det er ingen grunn til harde ord mot spillerne per nå.

Legg igjen en kommentar