Dagboka onsdag 20. november 2013

Primitiv dagbok i dag – skrevet av og for apekatter, i følge sjakkeliten. Ransbølgen fortsetter. I går nådde den Molde. Tre tap og en uavgjort er fasiten til Per Mathias, likevel ser vi konturene av en vinner. En meget oppløftende forestilling i Molde lover godt for framtida. Dette har vi trua på. Endelig har det … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. november 2013»

Primitiv dagbok i dag – skrevet av og for apekatter, i følge sjakkeliten.

Ransbølgen fortsetter. I går nådde den Molde. Tre tap og en uavgjort er fasiten til Per Mathias, likevel ser vi konturene av en vinner. En meget oppløftende forestilling i Molde lover godt for framtida. Dette har vi trua på. Endelig har det blitt gøy å se Norge spille.

Bondesjakk
Nei, sjakk er ikke idrett. Ikke ski, skøyter eller sykkel heller for den saks skyld. Kall det gjerne hobby og fritidssyssel, men øvelser uten offside har vi vanskelig for å ta seriøst selv om det er formildende at brettspillerne ikke opererer med borte-sjakk-regel.

Stormester i sjakk og ex landslagsspiller i fotball, Simen Agdestein, har slengt med leppa:

– Fotballsupportere er primitive apekatter

At han veit noe som helst om fotballsupportere er en gåte. Hvor mange har han sett eller hørt i løpet av karrieren? Å være Lyn-spiller fra midt på åttitallet og litt inn i nittiåra kan umulig gi tilstrekkelig bakgrunn for kvalifiserte meninger om temaet. Men nerden skal ha for forsøket. Klanstalsmann Kjellsen lar seg ikke provosere og tar gjerne en kamp om hvem som er mest nerdete, fotballsupportere eller sjakkspillere

– Både sjakk og fotball er forsåvidt lavteknologiske idretter, sier Kjellsen til VG

Al Wakrah Stadion Foto: AECOM
Al Wakrah Stadion
Foto: AECOM

Feil igjen. Når vi ser bilde av hva fotballen går til i Qatar-VM 2022 tenker vi på alt annet enn lavteknologi, eller rettere sagt, vi tenker ikke på annet enn det vi alltid tenker på.

Sammenlikningen svikter når vi hører det er rigga til et kjøleanlegg på innsida, men når overrislingsanlegget er på plass er vi på skinner igjen. To i en båt serru serru.


Julegavetips
Vålerengaleksikonet er forsinket og kommer ikke før midt i januar. Men fortvil ikke. Kjøp gavekort til deg selv og dine nerdete fotballvenner til jul. Men det haster. Snaut 100 eksemplarer igjen.

Vålerenga i dag

Legg igjen en kommentar