Dagboka tirsdag 19. november 2013

Det er fotballandskamp i Molde. Det er omtrent som å være glad i musikk og vite at Justin Bieber er i byen. Dagboka dveler ved seertall i Tippeligaen og en svensk ishockeyspiller som heter Martin Strandfeldt og som tror norske dommere får orgasme av å vise han ut. Åtte og et halv minutt gjensto av … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. november 2013»

Det er fotballandskamp i Molde. Det er omtrent som å være glad i musikk og vite at Justin Bieber er i byen. Dagboka dveler ved seertall i Tippeligaen og en svensk ishockeyspiller som heter Martin Strandfeldt og som tror norske dommere får orgasme av å vise han ut.

Åtte og et halv minutt gjensto av kampen da Stavangers Martin Strandfeldt ble utvist og fikk matchstraff for takling mot hodet i helgen. Altså nok en takling mot hodet av han. Svensken taklet Filip Gunnarsson bak VIF-målet. Sørvik ble liggende på isen i flere minutter, men var heldigvis innpå igjen i neste bytt da Vålerenga spilte powerplay. Lokalavisen Stavanger Aftenblad omtalte det hele slik:

«Martin Strandfeldt med en stygg takling på VIFs Filip Gunnarsson bak mål. Takler han hardt inn i vantet lenge etter at han har spilt fra seg pucken. Får fem minutter for takling mot hode og nakke».

Dommeravgjørelsen var rimelig grei, likevel klarte Strandfeldt å lire av seg følgende til Rogalands Avis:

– Han fikk orgasme

– Dommeren var ute etter meg hele tiden. Jeg så gleden i øynene hans da han fikk muligheten til å utvise meg. Det så ut som at han fikk orgasme. Jeg klaget litt på dommeren, og det er typisk han å ta igjen. Han pleier å ta ting personlig, sier Strandfeldt til RA.

Er det mulig av en fullvoksen kar å ordlegge seg slik? Ja, det er mye rar dømming i norsk idrett, men dagboka skjønner ikke at det er mulig å operere på et så lavt nivå som å påstå at dommeren får orgasme av å vise han ut. Strandfeldt, ta det som en mann! Du er tross alt en fyr som i april i år på Jordal Amfi slo ned Tyler Donati med kølla, og du burde helt klart fått karantene i flere kamper for den forseelsen, men du fikk spille de neste finalene.

Fallende seertall

Yngve Hallen er mannen som la den geniale planen: Vi legger de mest interessante kampene på en betalingskanal, så kan færre se kampene, sponsorene får mindre eksponering og klubbene kan totalt sett få mindre penger i kassa. Nå er seertallene for årets sesong i boks, og de viser det som har blitt antydet i hele år: Kraftig fallende seertall:

– TV-tallene for årets fotballsesong er nedslående lesing og en bekreftelse på noe vi har sett en god stund. Fotballen sliter med totalinteressen, og dette gjør det også vanskeligere for TV 2. At vi ikke lengre har førstevalget på kampene har også hatt sitt å si for seertallene, men det er selvsagt ikke hele årsaken sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til NTB.

Tidligere i år slo sponsorer som DNB, Rema 1000, Sparebanken Vest og Nextgentel alarm. De var bekymret for fallende seertall. Så hva gjør Yngve Hallen nå som tallene er klare? Har han en fornuftig forklaring?

– Her er det snakk om årsakssammenhenger, men dette vil jeg ikke kommentere uten å ha snakket med Knut Kristvang i Fotball-Media, er alt fotballpresident Yngve Hallén vil si til NTB om de oppsiktsvekkende tallene. Her snakker vi offensivt og visjonært lederskap.

Vålerenga i dag

Det er cupfinaleuka (gjesp), men i kveld er det Sverige mot Portugal kl 2045. Nyt synet av Zlatan og Ronaldo. Du får ikke bedre fake, tan og stor underholdning.

 

 

Legg igjen en kommentar