Dagboka tirsdag 12. november 2013

Ordet i dag er evaluering. Sesongen er over, og da skal det evalueres. Men hva kommer ut av en evaluering og hvordan foretas evalueringen? I fjor på denne tiden, etter nok en mislykket sesong, skrev VPN om han som ønsket seg en evalueringsfri jubileumssesong: Om å evaluere seg i hjel Denne dagboka er ikke helt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 12. november 2013»

Ordet i dag er evaluering. Sesongen er over, og da skal det evalueres. Men hva kommer ut av en evaluering og hvordan foretas evalueringen?

I fjor på denne tiden, etter nok en mislykket sesong, skrev VPN om han som ønsket seg en evalueringsfri jubileumssesong:

Om å evaluere seg i hjel

Denne dagboka er ikke helt der. Når noe går galt, må man se nærmere på hva som skjedde og hva man kan lære av det. Ja, evaluering er et kjedelig ord, men prosessen er helt nødvendig. Så hva skjer nå, Vålerenga?

I august i år overtok Stig-Ove Sandnes ansvaret som ny daglig leder i et sammenslått Vålerenga Fotball Invest AS og Vålerenga Fotball (bredde). Det er altså han som er ansvarlig for å stake ut kursen videre, en kurs som formelt sett skal gjøre eierne lykkelige. Og selv om det er en fotballklubb vi snakker om, må vi tro at lykkelige eiere gir lykkelige tilhengere.

VPN sendte derfor i går epost til Stig-Ove (han er fra nordvestlandet, og må ha jo ha dobbeltnavn) med spørsmål om hvordan det skal evalueres i år?

Har man en plan for det? Når kan man oppsummere og «forklare» hva som gikk galt? Hvem skal i så fall gjøre det – sportslig utvalg, hovedstyret eller et eget utvalg som går nærmere gjennom tingenes tilstand? Hva tenkes om 2014 nå?

Vi vet ikke hvorfor, men noe svar har vi ikke fått. Forhåpentligvis kommer det snart. Så får vi håpe at evalueringen i Vålerenga ikke får samme komikkens skjær over seg som i Bergen. Der hadde de jo en evaluering av klubb og trener under sesongen hvor spillerne måtte levere evalueringen med fullt navn. Og vi vet jo hva slags tradisjon det er i Brann for å tåle kritikk, ref Erik Mjelde.

Da Simen Wangberg i spillerutvalget ønsket ny evaluering i Brann etter deres pinlige tap mot Sandnes Ulf – og denne gang uten å oppgi navn på hvem som mente hva, gikk det kort tid før Rune Skarsfjord trakk seg som trener.

I med unik standing 

Alle vet at Vålerenga var tippet høyt i årets Tippeliga, og selv om I prøvde å snakke forventningene ned nærmest umiddelbart, så har vi underprestert i år. Tromsø er vel den klubben som tryna enda mer solid enn oss, og de sparket treneren.

I har en unik standing i norsk fotball generelt og Vålerenga spesielt. Veldig mange andre trenere, og la oss si, mindre erfarne trenere, ville ha fått krav om sparking under denne sesongen, og ikke minst etter sesongen. I Vålerenga er ikke det et tema, og denne dagbokisten er ikke tilhenger av å sparke treneren.

Likevel kan vi bare registrere at Delio Rossi i går var den tredje treneren i Serie A som fikk sparken. Han varte under ett år i jobben som ansvarlig for Sampdoria.

Hva skjer i 2014?

Dagboka er ikke ute etter Rekdal, Sandnes, Christiansen, Pran eller andre som har ansvar i Vålerenga, men hva tenkes nå? Hvordan skal klubben angripe 2014? Har vi en strategi?

Skal vi fortsatt prøve å få en ambisiøs spillestil til å fungere, eller skal vi slå langt (jada, ingen av påstandene er riktige, det er et retorisk spørsmål)? Skal vi satse på egne spillere, og da menes det satse på egne spillere, eller skal det handles, eller skal det som vanlig sies at «penger brukes dersom riktig spiller og pris er tilgjengelig», som i denne dagbokistens hode ikke nødvendigvis er en klokkeklar plan?

Forrige sesong I hadde ansvaret og ikke ville reise Norge rundt for å bli pissa på, var i 2006 – da ble det bronse. Hva kan vi reelt sett forvente av 2014?

Rødt kort

Dommer Ken Henry Johnsen bekreftet overfor VG at han ga Høgh det røde kortet for «ulovlig armbruk».

– Jeg så ikke situasjonen selv, men fikk beskjed av min assistent om at han hadde sett det og da vurderte jeg det til å kvalifisere til rødt kort, sa Johnsen til VG.

VPN liker å sende epost, og denne gang til assistent Jon-Michael Knutsen (han som bor 400 meter fra Åråsen stadion), med spørsmål om han etter å ha sett tv-bilder av situasjonen fortsatt mener det var rødt kort. Og han svarte:

 «Hei. Da må jeg nok be dere ta kontakt med hoveddommer. Mvh.»

Eh, javel, men hoveddommeren dømte jo på bakgrunn av det du fortalte han. Ja, ja. Så VPN sendte nye spørsmål om dette var korrekt regelbruk, denne gang til dommersjefen i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen. Og i fotballforbundet var det selvsagt ingen som svarte oss.

Livet er herlig, dere!

Vålerenga i dag

Vålerenga mot Sparta kl 1830.

Legg igjen en kommentar