Sesongkortdagboka fredag 8. november 2013

I dag handler det meste om sesongkort. Så er det tradisjonen tro litt puck, og litt ball. Det er den åttende dagen i november, og det er ikke lenge til det blir jul. Sesongkortinfoen er her! Som alltid kommer informasjon om sesongkortsalget litt på tampen av sesongen. Selv om den umiddelbare gleden i år overskygges … Fortsett å lese «Sesongkortdagboka fredag 8. november 2013»

I dag handler det meste om sesongkort. Så er det tradisjonen tro litt puck, og litt ball. Det er den åttende dagen i november, og det er ikke lenge til det blir jul.

Sesongkortinfoen er her!

Som alltid kommer informasjon om sesongkortsalget litt på tampen av sesongen. Selv om den umiddelbare gleden i år overskygges av å måtte spille om livet på søndag, så er det jo litt gøy. Det er mange, mange fordeler med å kjøpe sesongkort i år.

For en drøy uke siden kom nemlig Klanen med noen hint, men nå er også klubben selv ute – på VIFsesongkort.no.

Ta inn hele skjermen 07.11.2013 225436

Aller først vil Dagboka si at dette er en gjennomført side. Som kampanje-/salgsside løser den jobben utmerket! Man kan rulle seg til all informasjon på én side, og man trenger ikke klikke seg frem og tilbake. Selv om man kan gjøre det også. Dessuten viser den frem mange fine sider med sesongkortsalget, men også den tristeste.

Det er faktisk jævlig mye bra med sesongkortene i år, så vi tar det aller først.

Spesielt godt liker vi slagordet; «RE:TUR2014, Folk til Ullevaal». Her er det snakk om tro og håp, og kanskje litt kjærlighet også. Dette viser at klubben tar situasjonen på alvor.

Så er det mange flotte fordeler. Man kan vinne flotte premier, uten at de sier hva det er. Får inngang på andrelagskampene i år, som tidligere, og man får være med på sesongkort-treff. Dette er bra. Så er det jo flott med vennepris, uten at den er nærmere spesifisert. At man kan få med en kompis for en lavere pris, som sesongkortholder er knallbra. Men, hvor mye? Vi får bare håpe det er en skikkelig rabatt. At man får 10% rabatt i Sjappa er heller ikke feil.

Klanen «overtar» Vestbredden.

Med unntak av felt 107, og det vi kan forstå av  informasjonen om Juniorklanen, så er det Klanen som styrer og Klansmedlemskap som må til for å få innpass på Vestbredden. Det at Klanen nå selv står til ansvar for sitt eget område er dritbra. Når det gjelder 107, så kommer vi tilbake til det etterpå.

«Vår tribune – våre regler» ble flagget høyt av Klanen, og det har de faktisk oppnådd. I all hovedsak.

Vervekampanjen er offisiell

Vervekampanjen er nå offisiell og gjelder fra 12. november til og med 31. desember (altså nyttårsaften). Dagboka er på ingen måte imot vervekampanjen, og vi synes den er glimrende. Å gi «fornyere» et insentiv til å rekruttere flere sesongkortholdere er lurt. Samtidig kan man skape en internett-effekt der det etterlyses kjøpere på Facebook og lignende. De som sitter på gjerdet, men så får et tilbud om at «blir du med her får du det for 1000 spenn nå ass», kan fort finne på å hoppe med. Da blir summen flere solgte sesongkort, og terskelen for å gå  inn på stadion desto lavere.

For enkeltbilletter på Vestbredden har det i år kostet svimlende 200 kroner. Dermed skal du bare ha vært på ti av femten kamper før grunnprisen er inntjent. Med en pris på 2000 kroner vil du også i teorien få fem kamper gratis. Men, og her er det et stort men. Er det riktig og fastsette sesongkortprisen til 2000 kroner, som et utgangspunkt? Og samtidig «inndra» lojalitetsbonus, som har vært en årelang tradisjon?

Uforskammet prisøkning!

Med utgangspunkt i «kampanjeprisen» i fjor, på 1713,- kroner, har Vaalerengens satt opp utgangspunktet med 16.75%.

Til sammenligning har konsumprisindeksen fra september 2012 til september 2013 økt med 2,8%. Forskjellen her er altså enorm. Selv om du med litt egeninnsats kan senke din egen pris til både 1500,-, og 1000,- kroner, så er utgangspunktet at det koster 2000,-. Det er alt for mye.

De som lojalt har vært der, som sesongkortholdere i år og tidligere år, fortjener virkelig bedre. Etter å ha levert det flaueste hundreårsjubileet i fotballhistorien er det rett å slett uforskammet å øke prisen med nesten 17%! 

Det er fire dager igjen til sesongkortsalget starter, og innen den tid forventer Dagboka at noe gjøres. Det er absolutt ikke noe negativt omkring vervekampanjen, den er kjempeflott. Men det burde startet i en helt annen ende. At Klanen står med lua i hånda og sier «så flott, da gitt», det er vi vant til. De skal som vanlig samle «poeng» til en eller annen stor diskusjon langt inn i fremtiden. En diskusjon som det skjelden eller aldri blir noe av. 

Vaalerengens argument er som alltid at de har høye faste kostnader. Et sted nærmere 70 kroner er prisen pr tilskuer, og med årslønna til enkelte av spillerne er det lett å forstå at dette ikke går opp. Men, at Vaalerengens har forhandlet seg frem til en elendig avtale på Ullevaal Stadion må de selv stå til ansvar for. Det er heller ikke slik at Vaalerengens nødvendigvis må spille på Hallens kontorhage, det er faktisk en stadion til litt lengre ned i sentrum.

Alternative supportere plasseres på felt 107

Klanen.no skriver Klanssstyret:

Denne sesongkortkampanjen gjelder fram til 31.12.2013, og for klanstribunen. Vålerenga Fotball vil selge sesongkort til felt 107 til andre supportergrupperinger, antagelig med andre priser, etter det vi kjenner til.

Stadionkart Ullevaal
Stadionkart for Ullevaal, trykk på det så blir det større.

Dagboka stiller store spørsmålstegn til hvor lurt dette er. «Andre supportergrupperinger» må forstås å være Sirkus Vålerenga, Ikaros og Isko Boys.

Dagboka veit at disse tre gruppene har et ønske om å etablere seg på felt 229 (i Gaza/BendIt), og starte en «ny tribune», etter samme modell som Gaza-feltet ble startet i sin tid. De lar seg inspirere sterkt av «ultrastribuner» rundt om i den store verden, kanskje aller mest Sektion 12 hos FC København. Sektion 12 står ikke i nærheten av bortesupporterne, for å si det sånn…

Inngangspartiene for de forskjellige risikosupporterne, og bortesupporterne blir også liggende ganske tett på hverandre. Da kan det fort bli til at man får lignende tendenser som rundt Brann-kampen i år. Selvsagt, må man være ansvarlig for sine egne handlinger, men alle som følger med på slike ting veit jo at det for de voldsutøvende alternative var Politiet sin feil, siden de geleidet de tilsvarende Brann-supporterne rett foran dem. Slik er deres virkelighet, og det må man, enten man liker det eller ikke forholde seg til.

Samtidig er det viktig åansvarliggjøre de alternative supporterne. Dersom dette skal bli noe som varig tilfører Vaalerengens bedre stemning. Men, den første skituren din er ikke fem-mila i Holmenkollen heller. Det er kanskje lurt å ta dette litt gradvis?

Men, det er klart. Skal man lykkes med å skape en trygg ramme omkring Bendit som familietribune, så lar det seg vanskelig kombinere med et ultrasfelt.

VG-tribunen er også uaktuell da denne har bortesupporterne, og Telenor-tribunen er for pamper og flass. Felt 101 (motsatt ende av 107) på Vestbredden er jo samtidig Ullevaals tribune for rullestolbrukere, så da er 107 det eneste man har igjen.

Vi konkluderer ikke, likevel tar vi det opp allerede slik at vi kan raljerere i ettertid om og hvis det går gærent.

Ulf på søndag

Orker ikke, vil ikke, tør ikke. Fortrenger bare hele greia. Det bare må gå bra. Men, vi kjenner Vålerenga. Men, det lar vi være. Bare vær der. Vær så snill og vær der. Går det bra er vi mange til å feire, går det på rævva er vi mange til å lage opptøyer.

Landslagspause i ishockey

Landslaget øver seg til OL og skal spille mot Danmark. I kveld klokka sju og i morgen klokka seks. Begge kampene går på TV2 Sport, for du gidder nok ikke dra til Stavanger.

Alexander Bonsaksen, Daniel Sørvik og Steffen Søberg ble alle tatt ut i det opprinnelige uttaket. GET-ligaens superkomet nummer én, Sondre Olden, ble kalt inn som erstatter. Hva har de fire til felles? Jo, de spiller for Vålerenga.

Søndag spiller forøvrig VIF en hundreårsmarkering i Manglerudhallen. Manglerud Star er også hundre i år. Fint for dem.

VIF-hælja

  • Se VIF-gutta herje fredag og lørdag, for Norge, på TV.
  • Ulf skal dø, søndag 18.00 på Ullevaal 
  • Hurra for mokkelet, 18.00 i Garasjen
  • a) Sikra plassen-fest på Bohemen etter kamp
    b) Fy faen, hævlete-sorgdrekking på Bohemen etter kamp

2 kommentarer til «Sesongkortdagboka fredag 8. november 2013»

  1. At prisen ikke ble satt høyere for inneværende år var et tydelig engangstilfelle pga hunderårssesongen. Det er dermed ikke noe godt utgangspunkt for å beregne prisutviklingen. Jeg synes ikke 2000 for sesongkortet er noe å klage på, og iallfall ikke nå når klubben sliter såpass kraftig med økonomien. Jeg skal prøve å dra med flere kompiser på kamp, men vil betale fullpris for sesongkortet. Det er verdt å bidra litt til klubbkassa også, ikke bare tribunelivet. Vervekampanjen er et flott tiltak, men de som er i full jobb og har en ryddigere økonomi en VIF, kan godt betale vanlig pris for sesongkortet man uansett kjøper.

Legg igjen en kommentar