Dagboka torsdag 31. oktober

Sesongkortprisene øker, Klanen blir konger av Vestbredden og Vålerenga skal spille hockeykamp. VPN har som vanlig dagbok, eller daybook som det ikke heter på engelsk. Overraskende økning i sesongkortprisene Etter å ha levert en fullstendig fiasko av en hundreårs-sesong, øker Vålerenga Fotball sesongkortprisene for supporterne. Det, kjære leser, er rett og slett helt uforståelig! Ordinær … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 31. oktober»

Sesongkortprisene øker, Klanen blir konger av Vestbredden og Vålerenga skal spille hockeykamp. VPN har som vanlig dagbok, eller daybook som det ikke heter på engelsk.

Overraskende økning i sesongkortprisene

Etter å ha levert en fullstendig fiasko av en hundreårs-sesong, øker Vålerenga Fotball sesongkortprisene for supporterne. Det, kjære leser, er rett og slett helt uforståelig!

Ordinær pris på sesongkort på Vestbredden i 2014 er kr. 2.000,-. Men det legges opp til en fiffig vervekampanje, som kan sikre deg sesongkortet for halve prisen.

– Dersom en person med sesongkort i 2013 verver 1 ny person som ikke har hatt sesongkort i 2013, vil sesongkortprisen bli kr. 1.500,- per sesongkort.

– – Dersom en person med sesongkort i 2013 verver 2 nye personer som ikke har hatt sesongkort i 2013, vil sesongkortprisen bli kr. 1.000,- per sesongkort.

Vålerenga er, må man desverre innrømme, et produkt og en markedsvare som skal selges. I en tid der denne markedsvaren har svært lav etterspørsel, så virker det rett og slett virkelighetsfjernt å øke prisene.

Vålerenga sliter med å trekke særlig mer enn 10 000 tilskuere på ordinære kamper. Til sesongstarten er stadionutbyggingen på Ullevaal ferdigstilt, og man har hjemmebane på en arena som tar nærmere 30 000 tilskuere. Det vil si at man sliter med å fylle en tredjedel av kapasiteten.

Klansstyret sier seg fornøyd med at prisen ikke økes nevneverdig. Omlag 1,5% fra prisene i år (1913 før jul, og 2013 etterpå). VPN er helt enige i at det ikke er en sterk økning. Men dagboka stiller store spørsmål ved Klansstyrets ambisjonsnivå.

Samtidig skal Klanen ha for at de nå får gjennomslag for en kampsak. Sin egen tribune, hvor de har råderetten på egenhånd.

– Dette er et historisk gjennombrudd: For første gang blir Vestbredden vår tribune, med våre regler. Dette gir svært ryddige arbeidsforhold, og gode muligheter for både å få dreis på såvel stemning som indrejustis.

Dagboka tror det kan være en solid innertier å gi Klanen muligheten til å regjere selv. Samtidig, applauderer vi avgjørelsen med å fjerne faste plasser. Folk har ikke gjort seg fortjent til dette de siste årene, og må ta konsekvensen av det. Dagboka er også glad for at man ikke kommer opp med desperate tiltak, som sangkontrakt o.l.

Lovende vervekampanje, med uheldige effekter

Samtidig har man innført en lovende vervekampanje. Dersom du som sesongkortholder verver en venn, som ikke har hatt sesongkort, får du et avslag i prisen for begge to. Du kan verve flere og dermed halvere sesongkortprisen din.

Dette er en av klassikerne i kategorien: «Gode ideer som har stygge konsekvenser i praksis.»

At man gir incentiver til sesongkortholdere i å selge sesongkort er selvsagt meget bra. Det kan øke salget, og skape flere lojale kameratgjenger. Dessverre virker det for oss – som at de som har vært lojale igjennom en årelang depresjon av et Vålerenga-lag nå rett og slett opplever å straffes.

En kameratgjeng på fem personer, som årlig lojalt har kjøpt sesongkort. Mister ikke bare sin «lojalitetsbonus», en langvarig tradisjon, de blir også satt utenfor døra når rabatten skal deles ut.

Her tror Dagboka at både Klanen og klubben har vært så oppslukt av sin egen idé, at de dessverre har glemt konsekvensene. Salget er heldigvis ikke startet – og man har derfor alle muligheter til å revidere politikken noe.

VPN både tror, og forventer, at man finner en løsning der både vervekampanje, og årelang lojalitet blir verdsatt. At prisen blir satt til 2000 kroner er også en sak som for alvor bør revideres.

Prisen bør senkes med 25%, og settes til 1500 kroner. Derifra og ut kan man vurdere ulike løsninger for mersalg.

Vikingarna kommer på Jordal

GET-ligaens bånnpropp og lavkvalitetsklubb nummer én dukker opp på Jordal Amfi i kveld, 18.30. Det skal og må være en sikker trepoenger for iskrigerne, som topper tabellen. A poeng med Storhamar etter 13 kamper, men godt foran på innbyrdes målforskjell.

Tønsberg er et trist skue. Det er mange som sier at det er fint med lag utenfor den vante Østfold-Oslo-Hamar-aksen. Og det er det. Stavanger er for eksempel med på å øke interessen for ishockey, om en på en litt trist måte. Det er ikke Tønsberg. Med et slikt lag får man kanskje en lokal økning i Tønsberg, men på landsbasis fremstår nivået på norsk eliteserie som latterlig.

VPN gleder seg til drittlaget med nynazist-fans blir sendt hjemover, som et råttent rådyr. Og vi håper at de rykker ned.

Vålerenga i dag

  • Ring klubben og klag på sesongkortprisene
  • Ring Klanen og klag på sesongkortprisene
  • Gå på Jordal og se drittlaget Tønsberg få skikkelig maling
  • Forbered deg på helg, når du legger deg i kveld er det bare en dag igjen!

 

2 kommentarer til «Dagboka torsdag 31. oktober»

Legg igjen en kommentar