Dagboka tirsdag 22. oktober 2013

Vi fortsetter å nyte seieren mot Sogndal og dveler videre ved Yngve Hallen i en relativt kort dagbok. Seieren var enormt viktig for Vålerenga, og selv om det er trist å akseptere at vi havnet i den situasjonen i år, vil det være barnslig å ikke nyte det ekstra når det går utover Sogndal. Sogndal, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. oktober 2013»

Vi fortsetter å nyte seieren mot Sogndal og dveler videre ved Yngve Hallen i en relativt kort dagbok.

Seieren var enormt viktig for Vålerenga, og selv om det er trist å akseptere at vi havnet i den situasjonen i år, vil det være barnslig å ikke nyte det ekstra når det går utover Sogndal. Sogndal, en klubb som av en eller annen grunn har fostret Vålerenga-hat. Bygda hvor Eirik Bakke kan bli den store innbyggeren.

– Rekdal er Aafks problem

Bakke (Brann) og Rekdal (Aalesund) hadde jo et lite basketak foran tv-kameraene i 2009 – jeg vet ikke, men ble ordet alkis nevnt? Det ble skværet opp over en lav sko etterpå, men hvem klarte å hive seg på i debatten? Selvsagt, daglig leder i Sogndal, Yngve Hallen:

– Kjetil Rekdal er Aalesund og Henrik Hoff (daglig leder) sitt problem og de må løse det. Det har jeg tillit til, ble Yngve Hallen sitert på i denne TV 2-artikkelen:

http://www.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/rekdal-raser-mot-sms-fra-sogndal-2791820.html

Kjetil Rekdals verbale angrep på Eirik Bakke har ført til reaksjoner i Bakkes hjembygd, Sogndal. Fredag fikk Rekdal se en sms som skal være sendt fra daglig leder i klubben, Yngve Halén.

– Hvis det stemmer det jeg har fått lest opp, så påstår han at jeg er ødeleggende for norsk fotball. De ønsker vel litt blest omkring cupkampen, sier Rekdal til TV2, og legger ikke skjul på at han er oppgitt.

Vel, Kjetil Rekdal, å være oppgitt over Yngve Hallen er ingen nyhet i 2013.

Kjeft fra Forbundet

Vi siterer NRK: Eit banner med fotballpresident Yngve Hallén som mafiaboss, fekk fotballforbundet sin delegat på kampen mellom Sogndal og Vålerenga til å sjå raudt.

Før dommaren blåste i gang kampen, hadde Vålerenga-supporterane fleire plakatar med «eksplisitte» karakteristikkar av Norges Fotballforbund og president Hallén. Men desse vart etter avtale tekne ned før kampstart.

Men straks etter hengde dei tilreisande frå Klanen opp eit nytt banner, der Yngve Hallén blir framstilt som mafiabossen frå Gudfaren-filmane.

Og vi tenker: Er det ikke greit å kritisere NFF på norske fotballbaner? VPN og Klanen kan komme med mye kritikk, og vi kan sikkert være usaklige innimellom, men ærlig talt: Er det sånn vi vil ha det på norske fotballbanner? Er du kritisk til sjefen av norsk fotball på en norsk fotballstadion så vanker det bøter til arrangøren. Jeg tør nesten ikke tenke på hvilken millionbot Vålerenga får etter lørdagens kamp mot Haugesund.

Dagbladet og NFF

Dagbladet hadde nylig en veldig opplysende artikkel om Norges Fotballforbund under Yngve Hallen, og vi klipper og limer:

Fotballforbundet har hatt noen turbulente dager etter at Egil Drillo Olsen fikk sparken som trener for det norske herrelandslaget. Drillo tok selv ordet fra munnen og snakket ut i et intervju med TV 2, der han fortalte at han føler seg dårlig behandlet og at fakta rundt trenerbyttet ikke er framstilt korrekt.

Situasjonen ble så uholdbar for Norges Fotballforbunds ledelse at de mandag kveld ba om et møte med Drillo selv. Det ble avholdt i en drøy time, hjemme hos den avgåtte trenerlegenden, og partene ble enige om å legge konflikten bak seg.

Yngve Hallén har stått i flere offentlige stormer i løpet av sine tre år i presidentstolen. Først var han i en offentlig krangel med den tidligere fotballpresidenten Sondre Kåfjord om hvem som hadde skylden for de økonomiske problemene i det nye regimet.

Senere kom bråket med den nye medieavtalen daTV-rettighetene til Tippeligaen ble solgt til det som da het Canal Plus, uten budrunde. Yngve Hallén støttet salget i tiden etterpå, og følte seg ført bak lyset av Norsk Toppfotball som hevdet at salget var forankret i Norsk Toppfotball.

Det ble også kvinneflukt fra forbundsstyret på grunn av samarbeidsproblemer med Yngve Hallén.

Vålerenga i dag

Nei, det er Champions League i kveld.

En kommentar til «Dagboka tirsdag 22. oktober 2013»

  1. Klanen har da alltid sendt tydelige budskap til ymse fotball-personligheter. Hvorfor er det helt plutselig blitt restriksjoner på dette? Det slår meg at Kjernens nazi-NFF-banner bare blir mer og mer treffende.
    Om ikke Hallén må gå av ved neste valg, skjønner jeg ingenting. Makan til skroting skal du jaggu lete lenge etter.

Legg igjen en kommentar