Dagboka fredag 18. oktober 2013

Sogndal på søndag, Storhamar på lørdag og Stjernen i går. En lang og saftig dagbok, som du kan kose deg med hele helga. Bortsett fra Hallén da, som du kan glede deg over at du får fri fra, i morgen og på søndag, dog ikke i dag heller. Stjernesmell ble det ikke, men småsolid VIF-seier … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. oktober 2013»

Sogndal på søndag, Storhamar på lørdag og Stjernen i går. En lang og saftig dagbok, som du kan kose deg med hele helga. Bortsett fra Hallén da, som du kan glede deg over at du får fri fra, i morgen og på søndag, dog ikke i dag heller.

Stjernesmell ble det ikke, men småsolid VIF-seier likevel. Vålerenga var aldri truet på Jordal Amfi selv om midtperioden ble gitt bort. 2-0, 1-2 og 1-0, det blir 4-2 til slutt det. I serieåpningen ble det stjernesmell og dusinet fullt. I går klarte ikke Vålerenga og mobilisere seg mentalt på samme måte. Samtidig har Stjernen hatt en solid utvikling og blitt et mye bedre hockeylag.

– Vi skal slå Stjernen på hjemmebane. Tre poeng her er like viktig som i kampen mot Stavanger. Tok tre poeng i dag, og er fornøyd med det, men jeg er ikke fornøyd med måten det ble gjort på. Vi må gå mer skøyter og spille enklere om vi skal slå Storhamar på lørdag, sa «Shampo» til VIF-Hockey.no

Fordi nettopp, det er Storhamar på lørdag. Dragons som de, ironisk nok, liker å kalle seg leder GET-ligaen etter ti runder. Med Vålerenga fire poeng bak. Den største klassikeren av dem alle de siste 25 årene gjør comeback. Det blir det verdt å få med seg om du er glad i ishockey, og glad i Vålerenga.

Farvel, nedrykkspøkelse?
Men, den største kampen for mange går søndag. Da spiller Vålerenga en utrolig viktig kamp for Vålerengas fremtid. Med 30 poeng er man a’ poeng med saftkokeradndndndd og kan på mange måter si takk for kaffen med seier søndag. Det er to forholdsvis enkle hjemmekamper på de tre siste og da skal det godt gjøres å rykke ned.

Det har Klanen forstått, og har satt alle kluter til. Trass i stor medlemsnedgang, og dermed tilsvarende mangel på inntekter, blir bussen subsiduert beinhardt. 100 spenn for tur-retur Sogndal med Bohembussen og Vertshusbussen, hva mer kan du egentlig forvente? Det blir en trang mandag når du kommer hjem seint på natta, men Vålerenga trenger deg på søndagen.

I den fullstendig mislykkede hundreårssesongen kan mange være fristet til å si at et nedrykk kan være bra for Vålerenga. Det kan sette igang en opprydning både på spillersiden og i kontorene. Slik at man får ut dødkjøtt med store lønningsposer.

En opprydning i Vålerenga er det absolutt behov for. Men bør det gå på bekostning av klubbens ære. Er et år i mørke verdt det, med tanke på at premien er å bli kvitt masse dyre spillere og administrative nisser? Dagboka mener at Vålerenga bør rydde opp uansett om man rykker ned eller ikke. Selv om man berger plassen er det vesentlig grunn til å gi hele opplegget rundt klubben en total evaluering: Hvem på kontorene gjør jobben sin godt nok. Hva slags kompetanse har de på de oppgavene de skal løse? Kanskje ikke alle skal sparkes, fordi de har bra innsatsvilje og evner, men er satt til feil oppgaver. Kan de omplasseres og utnyttes bedre? Er det folk som virker demotiverte og ikke lenger har inspirasjon til å jobbe i en klubb som Vålerenga, og med den belastningen det medfører. Da bør de også ut, og åpne opp for andre med den iveren som kreves.

Et annet sted som definitivt trenger en ryddesjau er Norges fotballforbund.
I går hadde sensasjonsjagende VG gravd frem nye sensasjoner: NFF har historisk lav tillitt i befolkningen. Jøss, årets scoop!

– Dette er totalslakt, det er helt katastrofe. Jeg har ikke hørt en verre meningsmåling, det er det verste jeg har sett i forbindelse med en omdømmeundersøkelse. De tre spørsmålene sier at det norske fotballfolk ikke har noen tillit til Hallén, sier Aabø til VG.
Og fortsetter:
– Det som er alvorlig er at fotballedelsen, ved Siem og Hallén, har klart å pare to begreper: Inkompetanse og arroganse.

Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff svarer på kritikken.
– At en PR-mann bruker slegga mot oss lever vi fint med. Det som virkelig er bekymringsfullt er at vi opplever betydelig svekket tillit hos folk. Vi har hatt flere ekstraordinære og negative saker det siste året. Kampfiksingssaken mener vi ble godt håndtert. Drillos avgang kunne vært løst mye bedre.

Dagboka merker seg at Graff heller ikke ser ut til å ha forstått alvoret. At det er mulig å bruke begrepet «avgang» om sparkingen av Drillo vitner om at virkelighetsforståelsen i gangene på Ullevaal stadion er helt fraværende. Overgangssaken som nært på ødela både Vålerenga og Stabæk, etter at NFF fyrte oppunder Rosenborgs og TV2s konspirasjonsteorier nevner ikke en gang Graff. Dett var jo noe NFF løste glimrende! Det er akkurat slike ting som dette som gjør at tillitten til NFF, ledelsen spesielt, ikke akkurat er i medvind.

Drillo-sparkingen er nemlig ingen avgang!
Norges Fotballforbund ga Drillo sparken. I en skitten affære der forbundsstyret hadde sagt ja til at Høgmo kunne ta over nå, om Drillo var med. som kompanjongene Siem og Hallén fremla på sin helt egne måte, slik at han følte at han ikke hadde noe valg.At det norske landslaget skal spille en mer moderne fotball, og satse på spillerne som kommer frem fra arbeidet som er lagt ned. Er jo bare flott. Det burde man egentlig ha gjort allerede i sommer, da man så hvor god lagmaskin det var i U21-landslaget.

De burde rett å slett overtatt så og si hele a-landslaget, og i den anledning henta inn etterfølgeren til Drillo allerede da.Kanskje ikke fjerne Drillo helt, men samkjøre de to med tanke på støtteapparat osv. Når man fyker et helt trenerteam, og alle støttefunksjoner noen dager før en avgjørende VM-kvalik, forstår man at dette ikke handlet om å spille ut kortet om trenerskifte.

Løpet for Brasil-VM var i realiteten kjørt for lenge siden. Likevel, når man så hadde fått en reell sjanse til å kvalifisere seg , og man kun hadde to kamper igjen. Virker det meningsløst å sparke hele apparatet, og forkaste det som er lagt ned av arbeid i forberedelser. Høgmo får et rufsete image allerede i starten. Drillo forlater norsk fotball i tristesse, og Avgangshallén sitter og hevder at han har vært dønn ærlig. På hva da? Han ljuger så han tror det selv.

Høgmo er bra, og han kommer nok til å få Norge til neste EM. Når alle jubler om hvor fantastisk prestasjon dette er, så ikke glem at det er er en femti prosents økning i antall lag. Fra 16 til 24, og Norge har ligget som nummer 17-18-19 i de siste kvalikkene.

Til våren er det fotballting og valg. Det bør settes inn store ressurser fra Vålerengas supportere, slik at Vålerenga ikke stemmer for Hallén. Da blir han nettopp, Avgangshallén. Det samme bør gjøres av alle fotballsupportere, og også de umistelige aktive i alle breddeklubbene i Norge. Det er absolutt ikke deres interesser han har i tankene. Selv om Hallén er en landsens mann, så virker han ikke å ha noe særlig annet i tankene enn å se framover. Så langt vil denne dagboka gå og si at egentlig er ikke Hallén noen sin mann i NFF, bortsett fra sin egen.

Mange kaller dette klassisk Oslo-arroganse. Å hakke løs på fyren, bare fordi han prater rart og er fra vestlandet. Men vi driter egentlig i hvor du kommer fra om du leverer varene. Torgeir Børven snakker også rart, men i motsetning til Hallén har han ihvertfall litt greie på det han driver med. Kjetil Rekdal snakker også som ei kråke, men vi liker han også. Kritikken mot Hallén handler ikke i det hele tatt om å hakke på en bonde, eller saftkoker, det handler om at Hallén som fotballpresident er en kreftsvulst for norsk fotball.

En leder, hvis eneste våpen i motgangstider, er å si at man skal se framover, er ikke verdig å lede en så stor bevegelse som fotballen er. Han må bare byttes ut, så enkelt er det. Om arvtageren kommer fra Mo i Rana eller Drøbak spiller forsåvidt ingen rolle. Men han må være i stand til å lede hele fotballen, og ikke bare drive med svada på toppen.

Vålerenga er en toneangivende klubb. Sammen med en del andre, deriblant Stabæk, bør man snarest begynne virksomhet for å få en ny president. Det er faktisk et absolutt krav om man skal fremstå som seriøse i det man driver med. Selv kommer skribenten bak denne dagboka til å holde seg unna fotball, men bare dersom Vålerenga stemmer for Hallén. Stemmer de for hvem som helst annen skal jeg kjøpe sesongkort som jeg pleier, og kanskje et ekstra, bare for å feire. Hvis det skulle være slik at man ikke har andre kandidater, da er det noe fryktelig gærent ett sted.

Fosshaugane Campus som landslagsarena?
Som kjent kom jo Yngve Avgangshallén inn i NFF fra Sogndal, som vi møter på søndag. Tidligere denne uken gikk NFF ut og varslet at de ville spille en vennskapskamp på en annen arena enn Ullevaal Stadion. I første omgang dreier dette seg om Brann -, Viking Stadion eller Lerkendal. Det som NFF ikke har fortalt er at det er en del av strategien hos sittende president, Yngve Avgangshallén, og få Fosshaugane Campus som ny fast landslagsarena.

Avgangshalléns ukjente rosabloggebror Snorre Vandrehallén forteller:
– De har de siste par årene gjort en del nyansettelser, og har derfor akutt behov for flere kvadratmeter kontorarealer. Med dagens eiendomspriser i Oslo blir dette vanskelig å gjennomføre uten ombygging av eksisterende anlegg. Arealene man allerede eier leies i stor grad ut, og de må derfor realiseres for NFF. Dette tar noe tid da det er snakk om langtidskontrakter. For å møte veksten i administrasjonen bør Ullevaal stadion realiseres som administrasjonssenter. NFF må tenke på helheten, og samtidig se på fremtiden for norsk fotball.

Før han fortsetter:
– I 2015 forventer vi å kunne ha dempet interessen for norsk fotball såpass at Sogndal og Fosshaugane Campus vil være et passende spillested for landslaget. Det passer også godt med estimerte behov for lokaler, og utgående kontrakter. En ombygging av Ullevaal hvor øverste tribunedel ombygges til kontorlokaler, og resten leies ut til Vålerenga vil være en naturlig løsning. Når Vålerengas stadion etterhvert står ferdig vil nederste tribunetrinn samt banen gjøres om til kjøpesenter, men ogås her kan det bygges en del lokaler for idretten.

VIF-helga
Storhamar  – Vålerenga lørdag kl. 16.00. Hamar OL-amfi.
Sogndal – Vålerenga, søndag kl. 18.00. Fosshaugane Campus.

Legg igjen en kommentar