Hallén ser fremover. Igjen.

Etter de siste dagers hardkjør vil Yngve Hallén legge ting bak seg og se fremover. Kanskje ikke så rart. Han har gjort det før.   – Nå er begge parter interessert i å se fremover. Det sier Hallén til VG etter sparkingen av Drillo i denne saken. VPN har brukt internett. Og når Hallén nå ønsker å … Fortsett å lese «Hallén ser fremover. Igjen.»

Etter de siste dagers hardkjør vil Yngve Hallén legge ting bak seg og se fremover. Kanskje ikke så rart. Han har gjort det før.

  – Nå er begge parter interessert i å se fremover.

Det sier Hallén til VG etter sparkingen av Drillo i denne saken.

VPN har brukt internett. Og når Hallén nå ønsker å se fremover er det ikke første gang. Det ligger jo i hans interesse at vi skal gå videre. Men hva hvis vi ikke vil det? Det er vel ikke han som bestemmer det. Vi går heller bakover. Og ser tilbake til alle gangene han ville se fremover.

Først må vi tilbake til 5. mai 2011. Da var det bråk i NIF rett før idrettstinget skulle samles. Vi overlater ordet til Hallén:

– Det er selvsagt uheldig for norsk idretts omdømme med et slikt søkelys, og jeg håper at Idrettstinget evner å se fremover.

Et halvt år etter ble det bråk i egen leir. Da var det sterk kritikk av Hallens lederstil og to kvinnelige styremedlemmer trakk seg. Da ble det til slutt oppvaskmøte. Og Hallén sa:

– Vi har våre utfordringer, men vi skal se fremover og levere på tinget.

Bare fem dager etter er det overgangssaken som er i fokus, denne gangen i Firdaposten. Der stikker Hallén dolken i ryggen på tiltalte fotballedere fordi dette kan skade NFFs omdømme:

– Vi kan ikke leve med ledere som eventuelt blir dømt, men skjer det så vil det være opp til klubben å ta den endelige avgjørelsen. Forbundet må diskutere om vi skal ta opp igjen retningslinjene for fair play, slik at vi kan gjenoppbygge moralen.

Fair play eller Handshake for peace?, spør VPN.

Fotballpresidenten er dessuten redd for at det kan være flere lignende saker i norsk fotball, men sier at NFF nå må se framover, skriver ANB-NTB og Firdaposten. Akkurat ja….

Da er det vel på tide å gi Hallén en sjangs til å snakke ut. Og ganske riktig, litt over en måned senere har en Sogn Avis en artikkel som gir Hallen anledning til å snakke om turbulensen. De observerer ganseke riktig:  «når det har storma som verst har Hallén valt å sjå framover».

I lokalavisa sier Hallén:

 Eg har fokus på kva eg skal levera og kva som er målet. Det er min klare styrke. Eg ser alltid fram i tid, då eg vert mindre prega av støyen der framme. Dette er ekstremt viktig, elles ville eg vorte prega av augneblikket og teke irrasjonelle avgjersler i eit sett. Det går ikkje.

VPN tolker: «når jeg driter meg ut prøver jeg flytte fokus vekk fra mine tabber. Det er min styrke. Jeg bryr meg ikke om det som har skjedd. Det er ekstremt viktig at folk gjør som jeg sier, alternativet er jo å være demokratisk og fair»

Er det i det hele tatt noen som har tillit til Yngve Hallén nå?

Legg igjen en kommentar