Det beste laget tapte

Sånn er det bare, men lag som ikke skårer fortjener ikke å vinne. Et drømmefrispark og Jarstein i praktslag sørget for tre poeng til Viking. Surt, men sant. Viking – Vålerenga 1-0 (1-0) Tippeligaen runde 24 – Viking Stadion 22. september – 10.643 betalte billetter Ingen store forandringer på laget bortsett fra at Thomassen ble … Fortsett å lese «Det beste laget tapte»

Sånn er det bare, men lag som ikke skårer fortjener ikke å vinne. Et drømmefrispark og Jarstein i praktslag sørget for tre poeng til Viking. Surt, men sant.

Viking – Vålerenga 1-0 (1-0)
Tippeligaen runde 24 – Viking Stadion 22. september – 10.643 betalte billetter

Ingen store forandringer på laget bortsett fra at Thomassen ble kjørt lenger fram i en rolle vi hadde tiltenkt Lejacks. Og det fungerte bra. Vålerenga kjørte opp med mange klassiske angrep på kantene og farlige innlegg. I midten herja Berre og Børven. Men det var dette med keeper og målstenger, da.

Matchen startet slik man forventer fra Vålerenga anno 2013: vi slipper inn et mål litt for lett. Men denne gangen var det mer en sterk prestasjon fra Vikings Danielsen enn en svak en fra oss.

Etter bare to minutter pådro Kristofer Hæstad seg et unødvendig frispark, unødvendig i den forstand at det ikke skulle vært dømt. Bang! Frisparket er limt i krysset, og selv om man kan diskutere murens plassering og Kongshavns redningsforsøk, sier vi bare at det var et irriterende flott mål.

Etter kalddusjen tok Vålerenga sakte og sikkert tak i kampen og overtok fullstendig i andre omgang i følge vår korrespondent som så kampen på en tvilsom vestlandspøbb. Vår mann på Lambertseter derimot, irriterte seg over at Viking kom mere med i andre. Men begge er enige om at Vålerenga hadde lassevis av sjanser, men altså ikke nok til å lure en altfor god landslagskeeper. Så det gikk som det ofte går, de beste taper ene og alene på grunn av en regel om at det er målene som teller.

I andre omgang prøvde Rekdal å ta grep. Med Kastrati og Bojan på banen er vi nære på en skåring nesten med en gang de kommer på og Vålerenga nærmet seg utligning etter hvert som kampen gikk mot slutten. Nærmest da Grindheim banker til på en løs ball i feltet.

En av de kampene der marginene ikke er på vår side, dessverre. Men Vålerenga har iallfall et forsvarsspill og et angrepsspill. Og ser ut som et fotballag.

 

Spillerbørs Vålerenga

Gudmund Kongshavn – 5
Joseph Baffo – 5
Anré Muri – 5
Giancarlo González – 5
Jan Lecjaks – 5
Christian Grindheim (kaptein) – 6
Kristofer Hæstad – 5
Morten Berre – 6
Daniel Fredheim Holm – 5
Torgeir Børven – 6 BB
Joachim Thomassen – 5
Innbyttere:
61’ Fitim Kastrati – 5
65’ Bojan Zajic – 5

Kampfakta

Mål: 1-0 André Danielsen 2’
Ingen kort
Dommertrio: Dag Vidar Hafsås assistert av Hege Lanes Steinlund og Odd Arne Vangen

Vålerenga 4-3-3: Gudmund Taksdal Kongshavn – Joseph Baffo, André Muri, Jan Lecjaks, Giancarlo Gonzáles – Kristoffer Hæstad (Bojan Zajic inn 65’), Christian Grindheim, Joachim Thomassen (Fitim Kastrati inn 61’) – Daniel Fredheim Holm, Torgeir Børven, Morten Berre

Viking 4-2-3-1: Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Makhtar Thioune (King Gyan inn 74’), André Danielsen – Jón Dadi Bödvarsson, Veton Berisha, Trond Olsen (Vidar Nisja inn 80’) – Benjamin Sulimani (Patrik Ingelsten inn 65)

5 kommentarer til «Det beste laget tapte»

  1. Dagbladet presterer å gi Baffo 7p. og best av våre. Godt gjort når han så vidt traff på en pasning, skjerma ut ballen slik at Viking fikk corner, tok en liten piruett på siden så han finta ut seg selv og ballen gikk til innkast, m.m…

Legg igjen en kommentar