Dagboka mandag 23. september

Tap i Stavanger og seier på straffer i Lillehammer, det er utgangspunktet for dagens lille dagbokmeny! Sjansesløseri og null poeng All ære til tabbelandslagskeeper Rune Jarstein og stolpene i Stavanger. Sjelden har Vålerenga skapt så mange klare sjanser uten å skåre. Det smalt i treverket og Jarstein hadde en av sine sjeldent gode dager på … Fortsett å lese «Dagboka mandag 23. september»

Tap i Stavanger og seier på straffer i Lillehammer, det er utgangspunktet for dagens lille dagbokmeny!

Sjansesløseri og null poeng

All ære til tabbelandslagskeeper Rune Jarstein og stolpene i Stavanger. Sjelden har Vålerenga skapt så mange klare sjanser uten å skåre. Det smalt i treverket og Jarstein hadde en av sine sjeldent gode dager på jobb, da ville det seg ikke. Når Kongshavn er litt klønete og løper ned en vikingspiller på vår siste sjanse slik at Baffos mål blir annulert (forøvrig vår andre skåring som ble riktig annulert for dagen), da vil det seg rett og slett ikke. Det var ikke meninga at vi skulle ta poeng mot et relatvit tannløst Viking, som bortsett fra frisparkperlen i åpningsminuttet av kampen ikke produserte stort.

Du veit du snart er i nedrykkstriden

– når du har lsk foran deg på tabellen, det er nemlig aldri noe godt tegn.

Helt krise er det ikke, men vi trenger en seier i første hjemmekamp, mot Odd for å få helt rolig hvilepuls igjen. Nå ser det ut som Bodø/Glimt kommer opp fra Adecco og da hadde det vært veldig greit om vi kunne sende Tromsø og Sandnes Ulf nedover i systemene. Det passer både reisebudsjetter og publikumsinteressen bra. Det er kanskje et tegn på hvor lite nedrykksagnst man egentlig har, når man fortsatt unner seg den luksusen det er å fordele nedrykk og kvalik. Om noen uker er det kanskje samma faen hvem det er, bare det ikke er oss.

Vi har igjen Odd, Haugesund og Sandnes Ulf på hjemmebane, mens småskumle Stømsgodset, Sogndal og Aalesund venter på fremmed grunn. En trepoenger mot Odd vil være godt som bomull rundt pungkulene.

Frode Johnsen og Morten Berre

Man skal kanskje ikke tolke alt mulig, men dagboka synest det er litt spesielt at disse gutta er helt i toppen av skåringsstatistikken. Sjukt er det å tenke på at de to gutta som til sammen nærmer seg 80 år har skåret totalt 21 mål på 24 serierunder. Morten Berre har forøvrig bare startet 12 kamper (og i disse 12 har han blitt byttet ut 7 ganger). Intet mindre enn imponerende av disse gutta og samtidig et mulig svar på hvorfor vi har så få profiler i norsk fotball om dagen, når bestefaremner flyr rundt og herjer i ligaen.

Lillehammer fikk stryk til slutt

Vålerenga startet svakt mot Lillehammer, men to mål i siste periode sikret forlenging. Da spilleforlengelsen ble målløs ble det hele avgjort på straffer. Tampene bomma, mens Mark McCutcheon sendte hovedstadens gutter på bussen i perlehumør. Vif-hockey.no melder at tampene ble trykka bakover i hele kampen, men helhjerta forsvarskrigeing holdt Lik inne i kampen. Desto deiligere da å vinne på straffeslag.

Forumet nede

Forumet har blitt hacket, men  vår nettleverandør fikser så godt de kan og vi forventer å kunne skape en arena for kjerrinprat, hei Trondheim og fotballfaglige diskusjoner i løpet av dagen.

Rekruttene

I dag venter Østsiden i fredrikstad for våre unge nest beste. Østsiden er som VPN spådde tidlig i sesongen nede i sumpa og er ett av en fem seks lag som kjemper mot nedrykk. Samtidig er det slik at om det regner sauer og Vålerenga taper i dag så ligger dem bare fire poeng bak oss på tabellen. Heldigvis skjer nok ikke det! Kampen følger du på livestream her.

Vålerenga i dag

Kjøpe bacon, sigaretter og ostepop i Sverige på veien hjem fra Østsiden, eller være forumhelt, med en gang teknikken står oss bi? Har du allerede sikret deg ostepop og blåfilm, kan du jo følge streamen på dittoslo.no. Det er uansett store valg for en godteriknaskende supportersjel, men i bunn og grunn lite avgjørende for borgerlig regjeringsdannelse og utviklingen det måtta ha for BNP.

Legg igjen en kommentar