Dagboka torsdag 5. september

Overgangssaken nærmer seg slutten og Aftenpostens kommentator har faktisk noen gode poenger. Ellers er det landskamp og kampen for eller mot OL i Oslo som står på agendaen. Saken smuldrer bort Vår mellomtittel er Aftenpostens tittel. Tantas kommentator har gjennom regelmessige kommentarer dokumentert at han ikke kan mye om fotball, men det juridiske er mer … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. september»

Overgangssaken nærmer seg slutten og Aftenpostens kommentator har faktisk noen gode poenger. Ellers er det landskamp og kampen for eller mot OL i Oslo som står på agendaen.

Saken smuldrer bort

Vår mellomtittel er Aftenpostens tittel. Tantas kommentator har gjennom regelmessige kommentarer dokumentert at han ikke kan mye om fotball, men det juridiske er mer på stell, og det er absolutt interessant når han skriver:

Aktorene Morten Stene og Iselinn Håvarstein har slitt bevismessig gjennom hele straffesaken i Asker og Bærum tingrett.

Selv om aktoratet greier å overbevise retten om at bevisene holder til domfellelse for grovt bedrageri, vil det eventuelt være for et langt mindre beløp enn det som var utgangspunkt i tiltalen.

Dette faktum gjenspeiles i straffepåstandene som politiadvokatene la ned i går. Påtalemyndigheten har gjort det eneste rette; de har latt den bevismessige tvil komme de fire tiltalte til gode.

Strafferammen for grovt bedrageri er seks års fengsel. Ifølge tiltalebeslutningen skulle de fire på tiltalebenken ha bedratt den franske klubben Nancy for inntil to millioner kroner. Hadde bevisene holdt, ville straffepåstandene trolig ha blitt over ett års fengsel.

Nå er påstandene ikke en gang halvparten. Aktorene mener at Truls Haakonsen må sone 90 dager i kasjotten, skriver avisen.

For tøff tiltalte

Det betyr egentlig at politiet har tatt ut en alt for tøff tiltale, de har håpet på at de kunne bevise dette i retten, men så har de driti seg ut, og nå håper de at de i beste fall kan få domfelt de tiltalte for noe. Å si at man har tatt, feil vil jo være for pinlig.

En annen refleksjon rundt straffenivået i norsk rett: Hvis Truls Haakonsen må 90 dager i fengsel for dette, er det en rimelig straff når du vet at det sitter en fyr i Ålesund i disse dager som har erkjent drap, og som tidligere fikk 90 dagers fengsel for, og vi siterer igjen Aftenposten, «for å ha truet en kvinne han en periode bodde og jobbet hos med kniv, samt å ha truet med å drepe sønnen hennes, en politimann og hans familie. Han ble også dømt for ulovlig oppbevaring av våpen, for bruk av narkotika og for å ha sparket en politimann».

Det er forresten ventet dom i overgangssaken om to uker.

Gratis billetter til kamp

Dagboka klipper og limer fra klubbens sider:

Den 8. og 9. september skal Oslos befolkning ta stilling til om de ønsker et OL og Paralympics i Oslo i 2022.

Torsdag 5. september inviterer Norges idrettsforbund (NIF) i samarbeid med Vålerengens idrettsforening og Norges Fotballforbund til et OL-vorspiel i Spikersuppa kl 18. Hensikten med møtet er å gi deg en oversikt over hva et OL kan bety for deg og din bydel – byen og landet. Vorspielet er åpent for alle med interesse for å vite mer om OL og Paralympics.

Spillere fra Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey kommer, og det blir gratiskonsert med Envy og Jaa9 & OnklP. I tillegg blir det delt ut gratisbilletter til Vålerenga – Brann og Vålerenga – Storhamar.

Ellers synes dagboka det er riktig å legge neste vinter-OL til Trøndelag, slik at utøverne kan bo hjemme.

Landslaget

Norge spiller mot Kypros i morgen kl 19. Gjesp. Vi må visst vinne for å ha en sjans til å komme til VM – fra denne pulja hvor rysaren Slovenia – Albania faktisk defineres mer som en toppkamp enn Norge – Kypros. Dagboka heier selvsagt på Norge, selv om ingen spillere fra Vålerenga er med. Er det grunn til å nevne at  Moa, Gashi, Joshua King og Marcus Pedersen alle har spilt for oss?

Vålerenga i dag

Det er vel OL det handler om i dag – for de som synes det er viktig. Altså kl 18 i Spikerspuppa. Det er trening på Valle kl 1030.

Legg igjen en kommentar