Dagboka onsdag 4. september 2013

Stengelgate har blitt svært interessant. Rekdal slår litt tilbake. Lasse gir seg. Det er heftig å forholde seg til alt dette, men Dagboka prøver. Et Vålerenga som vinner i jubileumsåret Vel, om disse herrene våre ikke kan gi oss noe glede i jubileumsåret kan vi heller stole på damene, ser det ut til. For i … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. september 2013»

Stengelgate har blitt svært interessant. Rekdal slår litt tilbake. Lasse gir seg. Det er heftig å forholde seg til alt dette, men Dagboka prøver.

Et Vålerenga som vinner i jubileumsåret

Vel, om disse herrene våre ikke kan gi oss noe glede i jubileumsåret kan vi heller stole på damene, ser det ut til. For i går grusa Vålerengas damer Medkila 5-1 i Vallhall og skapte historie ved å være det første damelaget i en NM-semifinale for Vålerenga. Trekningen er ikke klar, men semifinalene spilles i oktober. Kan vi håpe på at vi får Stabæk i semien og LSK i finalen?

Solveig Gulbrandsen ledet an da Vålerenga knuste Medkila
Solveig Gulbrandsen ledet an da Vålerenga knuste Medkila

 

Vi burde alle stille på damenes semi uansett hva vi som gamle skrudde menn måtte mene om damefotball. Og kommer de til finalen er det en plikt å stille for hver og en i Vålerenga. De som faktisk får til noe i klubbens navn fortjener i hvert fall vår støtte.

Ok, den var morsom

– I dag kunne selv jeg stått i mål. Vi kunne faktisk hatt en smeltet snømann i mål, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen. Han snakker seff om kampen mot Vålerenga. Instant klassiker som burde få våre spillere til å skjemmes.

Rettssaken som forandret verden

Seriøst. Da jeg først leste medias beskrivelser om hva som hadde skjedd i Stengelsaken og beskyldningene mot Inge Andre Olsen og Truls Haakonsen tenkte jeg mest at Haakonsen var en litt dodgy figur. Jeg har også hørt sladder om han, sikkert slengt ut fra folk som hadde sine agendaer. Jeg er ikke noe bedre menneske enn deg, og hører jeg en påstand ofte kan jeg også begynne å tro at den har noe for seg. Skotter er jo gjerrige, er de ikke?

Men det som kommer fram i rettssaken er et annet bilde. Tidligere direktør Breen vitnet på mandag. Han var utvetydig på at det var to ulike avtaler.

– For meg var det åpenbart at de var uavhengige av hverandre. Det ble presentert som to «caser», referer VG.

Breen forteller også om det dårlige klimaet mellom Martin og Håvard Lunde:

– En leder av sportslig utvalg skal være støttende for treneren, og har sjelden større fotballkompetanse enn treneren. I det tilfellet her, så hadde heller ikke denne mannen det. Han ville på et tidspunkt sitte på benken for å evaluere Martins innsats som kampleder. Det ville vel vært den første lederen i eliteserien som hadde fått til det.

Dæven. Dette er det Vålerenga jeg trodde var borte. Med intriger, uproff agering og egne agendaer.

Tidligere har det kommet fram at Lunde (og Åge Petter Christiansen) hindret Martin å hente Stengel til Vålerenga, slik avtalen var. Fordi de ikke ville mens etterforskningen var i gang. Som langt på vei virker som at man har noe å skjule. At Martin ville hente Stengel på tross av etterforskningen kan jo tolkes som at man var trygg på at avtalene VAR separate og ikke fryktet noe. Som igjen får Lunde og Skjerfet til å se ganske feige ut.

Styreleder Jon Håkon Pran i Vålerenga Invest Fotball AS støttet Breen, sa det samme om to separate avtaler, og at Stengel hadde vært Vålerengaspiller om ikke rettssaken hadde kommet opp.

På fredag vitnet Rosenborg. Skutle, Hoftun og advokat Nordheim trodde Stabæk presset ned prisen på Pall Mall for å snyte Nancy, mens de var villig til å betale 4 mill for han.

Breen derimot fortalte om en telefonsamtale med Skutle der det hørtes ut som om RBK-mannen ville skremme vekk Vålerenga: «dere må ikke være med på spillet til Stabæk», referer NRK.

Som provoserte Breen siden han visste at RBK ville ha spilleren selv. Og fordi RBK også snakket om betingelser med Gunnarsson selv, som igjen var ulovlig.

Breen sier til slutt noe ganske så interessant om Vålerengas kultur når han ble spurt om Vålerengas behandling av Truls Haakonsen.

– Jeg synes det er vanskelig, han ble stående veldig alene. Folk ble paranoide. Jeg må beklage overfor Truls at han ble stående alene, sa Breen ifølge NRK.

Breen mener det er langt flere som skulle vært på tiltalebenken når det først ble reist sak, og at Haakonsen ikke skulle stått alene. Pran støtter også det:

– Jeg synes det er feil, og jeg synes han har stått alene, sa han ifølge NRK.

Kudos for ærlighet og selvransakelse, folkens. Om enn sent?

Og der er nok kjernen i saken. Selve prikken over i`en i en ganske trist sak som virkelig har godt av å komme ut i offentligheten, selv om det ikke er så komfortabelt for Skutle, Hoftun, Lunde, Åge Petter og Pall Mall.

Jeg har Vålerengaøyne. Men selv med det i mente syns jeg det er vanskelig å se en annen historie enn denne:

Et Vålerenga desperat etter forsterkninger ser sjansen til å huke inn en rutinert spiss og et av landets største talenter. Spillere som også andre er interessante for andre, i dette tilfellet RBK. Vålerenga ser nok ulikt på verdien av Pall Mall, men allikevel drar vi det lengste strået i kampen om spillern, selv om det koster oss ekstra lønnsutgifter. RBK blir snurt, og en aller annen tipser myndighetene som tror det er ugler i mosen og starter etterforskning. Lunde og Åge Petter får kalde føtter, eller krympeballer om du vil, og hindrer henting av Stengel. I mellomtiden får vi på tribunen og det sportslige apparatet bekrefta at Gunnarsson definitivt ikke er verdt fire mill gjennom det vi ser på banen. Mens andre i Vålerenga, også Breen mfl, i for liten grad støttet Haakonsen i denne saken, og gjemte seg da stormen traff, mens andre igjen synes å ha solgt ut sine egne for å se bedre ut selv.

Det er vanskelig å se noe annet enn at Haakonsen blir renvaska. Enda viktigere er det nok at norsk fotball tar en oppvask. Og ikke minst at ledere i Vålerenga står sammen, kjemper og vinner til slutt.

Også er jeg lei meg for at jeg lar meg styre av hva folk sier i media. Men jeg er bare nok et ryggradsløst menneske.

Hvem trenger egentlig gærninger?

– Det er en mangel på gærninger, rett og slett. Noen som kan dra ting gjennom. De er for få.

Det er Rekdal som sier dette om landslaget til Dagbladet. Han sier videre:

– Det er mange ganger jeg har ergra meg over at man må kunne få mer tenning og innsats og galskap ut av det laget som er på banen. Det har jeg savnet.

Øh, han snakker om landslaget? Ikke Vålerenga? For vi kunne definitivt trengt noen gærninger sjøl, gitt. Heldigvis vet Rekdal i alle fall at han burde jobbe med Vålerenga før landslaget:

– Jeg har mer enn nok med å prøve og gjøre Vålerenga best mulig, sier Rekdal og smiler. Ifølge Dagbladet.

Vålerenga i dag

Vi feirer det fineste som finnes: et vinnerlag og damer. I en herlig pakke. Ta deg en tur i damegarderoben og se alle bildene fra kampen. Grattis!

Legg igjen en kommentar