Kongen i kassa !

Kongshavn holdt buret reint da det røyna på som verst i andre omgang. I første hadde vi Rosenborg på gaffer’n. Poengdeling var greit nok i en målløs thriller på Lerkendal. Rosenborg – Vålerenga 0-0 Tippeligaen runde 20 – Lerkendal 17. august – 13.845 betalte seter Vi så en sjansefattig, men spennende og god fotballkamp på … Fortsett å lese «Kongen i kassa !»

Kongshavn holdt buret reint da det røyna på som verst i andre omgang. I første hadde vi Rosenborg på gaffer’n. Poengdeling var greit nok i en målløs thriller på Lerkendal.

Rosenborg – Vålerenga 0-0
Tippeligaen runde 20 – Lerkendal 17. august – 13.845 betalte seter

Vi så en sjansefattig, men spennende og god fotballkamp på Lerkendal lørdag og ble mildt sagt overraska da vi leste VG ved frokostbordet dagen derpå. Journalisten nøyde seg med terningkast 2 på kampen. Sånn er det når folk ikke ser fotball der det skjer, men nøyer seg med flatt TV. Dette har vi prata om før. Naturfotball er en helt annen øvelse enn den overførte varianten; opplevelsene og inntrykkene fra kampen blir dønn forskjellige. Fra tribunen slipper vi å se alt, på skjermen ser vi dessverre alt for mye. Sånn er det bare.

VPN var på Lerkendal. Vi fikk med oss det meste av det vi så, men faktisk ikke en dritt av det vi ikke fikk sett. Sånn er det å ikke ha fjernsyn.

Vi gleder oss over den nye trikoten til Kong Glad
Vi gleder oss over den nye trikoten til Kong Glad

Første omgang

374 vålerengatilhengere på bortefeltet ga jernet. Flott innsats på banen også. Forsvaret hadde fått skikk på seg sjæl, Vålerenga tok tak i kampen fra første spark og holdt koken til pause.

Vellykket opplegg med Berre litt mer tilbaketrukket i en slags playmakerrolle.

Sjanser var det lite av, men de få som kom var signert Vålerenga.

Rosenborg sutra for de ikke fikk straffe(r) og la seg ofte ned og peip etter nærkontakt med kompakte vålerengabein. Det er vondt å møte Enga, men pysete trøndere(?) dro dårlige skuespill litt for langt der de lå og vrei seg.

Arve Tellefsen spilte på ukjente strenger og stilte i finstasen i anledning dagen
Arve Tellefsen spilte på uvante strenger og stilte i finstasen i anledning dagen

Andre omgang

Etter pause så det ut til at Rosenborg hadde skjønt noe av Rekdals råd om at ikke er lurt å legge seg bakpå på Lerkendal. De fant ut at det er smart å gå høyt ut på hjemmebane.

Sjansene begynte å hagle, i hvert fall i forhold til i første, og på slutten og i den neglebitende overtida så vi nederlaget i hvitøyet gang etter gang.

Men vi har keeper! Kongen i kassa surra kanskje litt, men tok alt som var, og det er vel det som gjelds. Gult kort fikk han også på grunn av den gule kveldssola som  pressa ham til å skifte skyggelue litt oftere enn dommer’n likte.

Rekdal viste at han klarer å gjøre noe med gutta. Gutta viste at det går an å gjøre noe med Rosenborg. Det er bare å stresse dem litt så faller dem ut av rytmen. Orker de kjøret mer enn én omgang onsdag, blir det semifinale på Vålerenga. På samme måte som det hadde blitt tre poeng lørdag om ikke kreftene hadde tatt slutt.

Flott kamp! Godt jobba!

Og takk til skjerfer Bjørn-Erik Hansen som blåste liv i trauste trønderstatuer.

Foto: Arkivbilde av kongen i kassa – VIF Media

Spillerbørs Vålerenga

Gudmund Taksdal Kongshavn – 8 BB
Joseph Baffo – 4
André Muri – 5
Nicolai Høgh – 5
Jan Lecjaks – 6
Jan Gunnar Solli – 5
Morten Berre – 6
Kristofer Hæstad – 5
Daniel Fredheim Holm – 6
Mohammed Fellah – 5
Torgeir Børven – 4
Innbyttere:
64’ Diego Calvo – 6
80’ Marcel – for kort tid
85’ Giancarlo González – for kort tid

Kampfakta

Gule kort Vålerenga: Mohammed Fellah 56’, Gudmund Kongshavn 63’, Marcel 80’, Jan Lecjaks 89’
Gule kort Rosenborg: Daniel Berntsen 52’, Nicki Bille Nielsen 78’, Mikael Dorsin 90+’

Dommertrio: Ken Henry Johnsen assistert av Svein Erik Midthjell og Jan Erik Engan

Vålerenga 4-4-1-1: Gudmund Taksdal Kongshavn – Joseph Baffo (Marcel Wawrzynkiewicz fra 80’), André Muri, Nicolai Høgh, Jan Lecjaks – Jan Gunnar Solli, Morten Berre, Kristofer Hæstad (Giancarlo González fra 85’), Daniel Fredheim Holm – Mohammed Fellah (Diego Calvo fra 64’) – Torgeir Børven

Rosenborg 4-3-3: Ørlund – Høiland, Strandberg, Reginiussen (Gamboa fra 25’), Dorsin – Svensson, Diskerud (Helland fra 70’), Berntsen – Mikkelsen (Nielsen fra 75’), Søderlund, Chibuike

3 kommentarer til «Kongen i kassa !»

Legg igjen en kommentar