Dagboka mandag 19. august 2013

Et dyrbart poeng mot RBK og mye ære for Vålerenga. Litt gjenfunnet selvtillit og Lucifers hånd. En ku, en krukke og en rettssak og en promotekst for Dagboka som får deg til å tenke: Hmmm, hvor lange brystvorter liker jeg egentlig? Rosenborg – Vålerenga Det ble jammen ikke noe kollektivt ballespark. I stedet holdt Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. august 2013»

Et dyrbart poeng mot RBK og mye ære for Vålerenga. Litt gjenfunnet selvtillit og Lucifers hånd. En ku, en krukke og en rettssak og en promotekst for Dagboka som får deg til å tenke: Hmmm, hvor lange brystvorter liker jeg egentlig?

Rosenborg – Vålerenga

Det ble jammen ikke noe kollektivt ballespark. I stedet holdt Vålerenga nullen mot et tippeligalag. Det er et sjokk av dimensjoner. Det laget var en av gullkandidatene på sin hjemmebane. Og det etter en helt forkastelig prestasjon mot Start hjemme av våre gutter. Wtf?

La oss melke denne kua litt lenger. En lekker ku med store, våte øyne og lange, flagrende brystvorter som du kan sutte på hele natta. Og hver gang du tror du skal entre krydderkrukka krysser kua beina. Akkurat sånn var det nok for Rosenborgs karer lørdag, bortsett fra at de ikke fikk så mange forsøk. De får heller holde seg til å gjøre sånt IRL, noe som fortsatt ikke er uvanlig på bartelandet etter et par stive karsk.  Men la oss sutte på noen sitater i stedet, vi som tross alt kan lese:

– Vi hadde mer enn nok sjanser til å vinne. Det går på udyktighet, uflaks og marginer, sier RBK-trener Per Joar Hansen til C More.

– Fotballmessig var jeg veldig fornøyd med 1. omgangen. Da gjorde vi mye bra. Så hadde vi et grusomt første kvarter i 2. omgang. Men innsatsen var formidabel og vi holdt Rosenborg godt unna. Det er et deilig poeng for oss, sier Rekdal til samme kanal.

Klatre på tabellen

– Vi har fortsatt muligheten til å klatre litt på tabellen utover høsten. Det blir fokuset vårt nå i serien. De to første er umulig å ta igjen, og det kan bli vanskelig med Aalesund på 3. plass, men med en sterk avslutning kan vi klatre, sier I til klubbens sider.

Dessverre scora ikke vi heller, men et poeng når hjemmelaget kanskje også ble snytt for straffe er ganske ok. Mer viktig er det at kampen var ikke ensidig som da vi mirakuløst tok poeng mot torsketemmerne. Vålerenga hang med og kunne ha scoret våre mål også.

Rekdal gjør rett i å se oppover tabellen.  Dette laget trenger tydeligvis press og ambisjoner for å prestere, slik vi så mot bøfla også. Mot intetsigende lag gir de oss heller intetsigende prestasjoner. Det skulle bety en hard fight på onsdag, siden RBK ikke er intetsigende. Innavla, skinnhellig og bondsk ja, intetsigende nei.

Det eneste som er sikkert er at Vålerenga aldri slutter å overraske, hverken positivt eller negativt. Onsdag blir nervepirrende.

Guds hånd

– Gudmund Kongshavn har vært fantastisk i år, en matchvinner både i denne og mange andre kamper, sier Hæstad til VG

Vel, du kan drite i hele Maradona og hans hotline til øvre makter. Gudmund Kongshavn har den virkelige Guds hånd, eller Lucifers pote om du er motstander av Vålerenga. Igjen varter han opp med en redning som jeg måtte spole flere ganger gjennom i slowmotion der jeg hver gang spurte meg selv, åssen tok han den? Kom ikke med flaks eller at ballen traff han. Kongshavn har reflekser som Lucky Luke og demonisk vilje. Og han er vår.

– Ti ganger i år skal jeg holde nullen. Det kan bli mye å gjøre i sesongavslutningen, sier Kongshavn til samme avis. Han har vel hatt fire «shut-outs»  (Sogndal, Tromsø, Bøfla og RBK)  så langt, som de kule amerikanerne sier i hockey. Som skulle bli adskillig morsommere «utelukking» eller «lukkuter» på riksmål. (sikkert «autelukkjing» på trøndersk).

Baffo er ok

Baffo ble grisetakla av Midt i Dill Pelsen. Men det er ikke brudd. Kanskje er han dog ute i 3-4 uker på det verste, sier klubbens sider.

Hvem hater du mest?

Som en forlengelse av vårt poeng i bartelandsbyen kommer jo spørsmålet om hvem du helst vil skal vinne serien, RBK eller Godset? Og da hvem du hater mest. For meg er svaret enkelt. Bartene er ikke skarrepakk eller bønder fra en togstasjon, men de er jo på topp fem lista – lett.

Ikke pga Per Joar Hansen – han er jo nesten skummelt sympatisk. Ikke pga supporterne deres, de er jo ålreite sånn som andre gårdsdyr. Men pga av deres direktører, styrer og sjefer. Der har det vært så mye grums gjennom årene, med agendaer om RBK som «lokomotivet i norsk fotball» (snakk om brekkmiddelmetafor), mengder av sponsorkroner, lobbyering og verre for at medieavtalene blir som de blir osv. Heldigvis er de ikke lenger noe lokomotiv, heldigvis kan kassa deres gå tom og heldigvis kan troll sprekke når sola skinner på dem.  Godset, dere har min stemme denne høsten.

Er det vår rettssal?

Apropos parlamentarismen og troll som sprekker. Alle vet nå at Pall Gunnarsson-saken starter.  Og de sedvanlige forpostfektingene i media er i gang. Så spør du deg selv, angår dette deg som Vålerenga-supporter. Jeg vet neimen ikke. Vålerenga er ikke på tiltalebenken selv, men handlingene som de anklagede er sikta for skjedde «for» Vålerenga, (enten Vålerenga visste eller ei). Du kan være sikker på at du i alle fall kommer til å høre mye om saken, enten du liker det eller ei. Denne Dagboka avventer hvor mye vi faktisk skal bry oss. Jeg vet ikke.

Vålerenga i dag

Kos med kua, hun fortjener det. Du og.

Legg igjen en kommentar