Dagboka fredag 16. august 2013

Vi ville heller sett cupens femte runde på Lerkendal i morra, men blir avspist med tippeligaens tjuende. Ellers syns vi Demidov er dum og at Rosenborg er raua. Vadim Demidov (utt: Vadim Djemidoff) Det er ikke lenger siden enn høsten 2011 at ryktebørsen kobla Vadim til Oslo og Vålerenga så han kunne være nærmere sin … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16. august 2013»

Vi ville heller sett cupens femte runde på Lerkendal i morra, men blir avspist med tippeligaens tjuende. Ellers syns vi Demidov er dum og at Rosenborg er raua.

Vadim Demidov (utt: Vadim Djemidoff)
Det er ikke lenger siden enn høsten 2011 at ryktebørsen kobla Vadim til Oslo og Vålerenga så han kunne være nærmere sin hekkeløpske Christina Vukicevic. Nå har hun avlyst løpetida for sesongen og han er klubbløs, så hva blir det til nå?

– Opphaussa i media, sier Djemidoff, – den eneste aktuelle norske klubben en gang i framtida er RBK.

Djemidoff er tilbake på Lerkendal som klubbløs turist på treningsfeltet.

– Godt å komme hjem igjen, sier han på RBKs hjemmeside

Han blir i Trondheim til lørdag for å se kampen mot Vålerenga. På hjemmesida der han tror han hører hjemme, tipper han åssen det vil gå:

– Jeg regner med seier. I alle mine år i Rosenborg så tapte vi aldri for Vålerenga, så det ville bare vært flaut, egentlig, sier Vadim med et smil.

Apropos flaut:  Gjør noe med det, gutta! Rosenborg er fremdeles raua og dere er bedre enn folk trur!

Forsvar (utt: Fosjvar)
I Vålerengas forestilling mot Start var det noen begreper som ble snudd på hue. Uttrykket angrep er det beste forsvar gjaldt ikke lenger og ble erstatta av Vålerengas forsvar er motstandernes beste angrep.

Fredagbokredaksjonen tror ting kan årne seg på Lerkendal, Vålerenga var tross alt ikke svake på Ullevaal sist. Det var mye bra tendenser i angrepsspillet. Forsvaret dreit seg ut, men vi kaller det Start-vansker for den nykomponerte, internasjonalt spraglete bakre firer’n (svensk-costarikansk-dansk-tsjekkisk på banen og polsk på benken), på samme måte som Lecjaks hadde Start-vansker i debuten i Kristiansand for så å komme svært sterkt tilbake.

Rekdal vil ikke være med på å skylde på en lagdel aleine. Han påpeker at det er brukt mye tid på det offensive i år og at vi ser resultatene. Han forklarer om utfordringene med å snu forsvarspolitikken; Vålerenga ønsker å stå høyt med laget, ønsker å stå på midtstreken og legge et kontinuerlig press på motstanderen. Sånn har det ikke vært de seinere åra og det tar litt tid å få snudd tankegangen og det setter nye og uvante krav til spillerne.

Samtidig har det skorta på pønsj og duellkraft i feltet, noe som har ført til lettvinte baklengs særlig på dødballer. Der legger vi ballen død og henviser til det dyptpløyende intervjuet med Rekdal på vif-fotball basert på spørsmål fra publikum

Se også: Rekdal svarer

Femte runde (utt: Kvartfinale)
Forbundet grep ikke muligheten og plasserte kvartfinalen som midtukekamp. Cupen hadde trengt en nødvendig oppstrammer og hadde fått det om gubbene hadde skjønt tegninga og lagt kvarten til lørdag og seriekampen til onsdag. Det er cupkampen som er interessant for begge lagene, seriekampen får bare lunken interesse fra vår side. Med cup i morra hadde et mangedobla antall valfartet til Nidaros. Onsdag blir det luftig på bortefeltet.

Hatkamp (utt: Hatkamp???)
Det er forlengst opplest og vedtatt at hatkampene våre er mot lillestrøm og Brann. Oppgjøret mot trauste trøndere kommer langt ned på lista, så langt nede at vi nesten snakker vennskapskamp. Men sånn er det ikke for oss alle.

På samme måten som musikksmaken varierer, er heller ikke hatet ensretta i Klanen. Klanen stevner deg ikke for landsvik selv om du ikke hater Bergen by, bare nesten. Du trenger ikke hate fugler, men det er en fordel. Og selv om Vålerenga er best i by’n er du ikke nødt til å hate Lyn. Ikke ennå ihvertfall, men den tid den sorg.

Det viktigste er at du hater noe. Uten evne til helhjerta hat har du mista en viktig dimensjon i supporterlivet ditt.

Vi i fredagbokredaksjonen er av den milde sorten. Vi liker oss i Bergen, vi pleier familiefreden på Romerike og vi klarer ikke å mobilisere annet enn medynk for pappaguttene på Kringsjå.

Men gi oss en svart-hvit trønder! For oss er det hele Norges Troillunga som trigger mørkets krefter. Vilt, deilig irrasjonelt hatet suser i rørene. Knus! Drep!
Hater, hater, hater R B K !

Men hjelper det?

Definitivt ja. Spesielt når vi vinner, men særlig når vi taper. Resignert eller forbanna? Hva smaker best? Ja, ikke sant!

Vålerenga i dag
Kjenn på hatet ditt og hiv deg på en av bussene til Trondheim så du kan få gjort noe med det

Legg igjen en kommentar