Dagboka onsdag 7. august 2013

Vålerenga spiller mot Liverpool og Vålerenga spiller mot Medkila. Men vi skriver mest om Vålerengas småguttelag som tapte kvartfinalen mot Pequeninos do Jockey. Luis Suarez Altså, i kveld klokka 19 kommer Liverpool for å spille mot Vålerenga. Luis Suarez kommer ikke, enten det er fordi han faktisk er skadet eller fordi han bruker all energi … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. august 2013»

Vålerenga spiller mot Liverpool og Vålerenga spiller mot Medkila. Men vi skriver mest om Vålerengas småguttelag som tapte kvartfinalen mot Pequeninos do Jockey.

Luis Suarez

Altså, i kveld klokka 19 kommer Liverpool for å spille mot Vålerenga. Luis Suarez kommer ikke, enten det er fordi han faktisk er skadet eller fordi han bruker all energi på å komme seg bort fra Liverpool.

Suarez-styret er på en måte moderne fotball i et nøtteskall: Spiller med kjempelønn og lang kontrakt (dette henger jo ofte sammen) vil bort fordi klubben ikke er god nok. Så hevder spiller at klubben har lovet at han blir solgt dersom prisen er den rette og klubben ikke kommer til Champions League osv.

Ian Rush

I går var det Ian Rush-hysteri på Rockefeller siden norske Liverpool-fans hadde samlet seg der, skriver Dagsavisen. Han kom nettopp tilbake fra en Liverpool-turné i Asia og Australia.

– I Australia var det utrolig med 96.000 på tribunen, og 85.000 av dem hadde Liverpool-drakter på seg, sa Rush.

På spørsmål om hva han synes om Silly season, svarer han:

– Jeg bryr meg verken om Wayne Rooney eller Gareth Bale. Jeg bryr meg bare om det som skjer i Liverpool. Jeg tror Suarez blir i Liverpool.

Billettsalg

NRK skriver i dag at det er solgt 12.500 billetter til kampen, og at det er fire-fem tusen færre enn forventet. Så diskuteres det opp og ned om prisene er for høye, Liverpool er for ofte i Norge og hva skyldes det at ikke så mange har kjøpt billett.

Vel, dette blir moro for menigheten av engelsk fotball og unger som holder med Liverpool. Dagboka håper de alle får det moro, at ingen av våre spillere skader seg og at treningsøktene resten av uka blir enda bedre fordi våre har noe å snakke om i garderoben.

Magnus Hjulstad

Magnus Hjulstad er plukket opp av Hønefoss. Han går fra Bærum for å være andrekeeper bak Steve Clark. Strømsgodset, Sarpsborg, Fredrikstad og Vålerenga har alle hatt glede av Hjulstads keeper-egenskaper, men det er vel en grunn til at han som 29-åring er andrevalg i en klubb som er i ferd med å rykke ned fra Tippeligaen.

Vålerenga G 14

Det er kanskje litt rart at VPN må lese Finnmarken for å oppdatere sine lesere om Vålerengas G 14-lag i fotball, men denne artikkelen var såpass interessant at vi klipper og limer uforholdsmessig store mengder fra Vadsø-avisen, lokalvisa for Øst-Finnmark.

Vålerengas småguttelag tok seg helt til finalen i Norway Cup. Og det er ikke eneste finale vadsøværingen har vært i med laget sitt. Rune Mikkelsen har spillererfaring fra både Polarstjernen, Norild og Mjølner, og har blant annet også vært trener i Norild før han flyttet til Oslo og i 2011 fikk hovedansvaret for Vålerengas elite småguttelag.

Gjennomkjøring

Forrige uke spilte laget seg helt fram til finalen i klasse C i Norway Cup, det vil si gutter 14 år, der det riktignok ble tap 0-2 for brasilianske Pequeninos do Jockey.
– For oss var dette en gjennomkjøring foran høstsesongen, så på den bakgrunn er vi fornøyd med det vi leverte. Vi kom rett fra ferie til denne turneringen, men brasilianerne har deltatt på flere turneringer de siste ukene. Samtidig manglet vi et par av de mest sentrale spillerne, sier Mikkelsen som legger til at mange av de beste aldersbestemte lagene i Sør-Norge ikke deltar i Norway Cup.

Leken fotball

Tv-publikum kunne også følge finalekampen fra Ekebergsletta, og fikk se Vålerenga-laget varte opp med leken fotball.

– Vi ønsker å spille en posessionsorientert fotball, men med gjennombrudd og raske overganger når det er mulig. Normalt har vi 70/30 til 90/10 i ballinnehav når vi spiller kamper, og per dato blir vi regnet som det beste 14-års laget, sier Mikkelsen til avisa.

Spilte mot Barcelona 

At han har suksess med laget sitt forteller rekken av gode plasseringer i flere turneringer.

Siste år har laget en 3. plass i egen turnering på ValleHovin i mai i fjor, 2. plass i Hamarturneringa i oktober 2012, 1. plass i 2012 og 2013 på Notodden Legea-Cup. I juni 2013 vant laget Bianco Storo cup og Stabæk Cup. Alt sammen eliteturneringer.

– Vår siste utenlandsturnering var i Tyskland i mai hvor vi spilte fire kamper; 1-1 mot Vitesse Arnheim, 0-0 mot FC Aalen, 0-3 mot Mechelen og 0-1 mot FC Nurnberg. Vi har også vært på treningsleir i Barcelona de to siste vinterferiene, hvor vi i tillegg til lokale lag også har spilt mot FC Barcelona sine lag. 0-14 i 2012 og 2-3 i 2013. Det er utvilsomt der nede vi har møtt lag som spiller mest slik vi selv ønsker å spille, sier Mikkelsen.

– Vi har 20 gode spillere i troppen, og gutta kommer fra hele byen, og har bakgrunn fra hele verden. Og av disse har omlag halvparten tilhørt klubben de siste fire-fem årene, forteller Mikkelsen til Finnmarken.

Vålerenga i dag

Vålerenga – Liverpool klokka 19 og Vålerenga – Medkila klokka 18. Lykke til!

Legg igjen en kommentar