Dagboka tirsdag 6. august 2013

Rekruttlaget tapte. Ny showkamp i morgen – denne gang mot Liverpool. Start kommer på søndag, og da må vi vinne. Og er det ok eller ikke ok å si at en medspiller gjorde feil? Rekruttlaget Vålerenga 2 åpnet 2. divisjonsserien med seier på seier. Nå har hverdagen innhentet dem, og tapene kommer tettere, dog ikke … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. august 2013»

Rekruttlaget tapte. Ny showkamp i morgen – denne gang mot Liverpool. Start kommer på søndag, og da må vi vinne. Og er det ok eller ikke ok å si at en medspiller gjorde feil?

Rekruttlaget

Vålerenga 2 åpnet 2. divisjonsserien med seier på seier. Nå har hverdagen innhentet dem, og tapene kommer tettere, dog ikke like tett som tidligere år. Det skal ikke værew noen fare for nedrykk. Du finner grundig referat her på vif-fotball.no:

http://www.vif-fotball.no/news/article/nf3qjrem5pfe1e5e9s6w1d6rp/title/tap-mot-birkebeineren

– Det er en tett og jevn kamp, og resultatet er litt flatterende for Birkebeineren. I banespill står vi ikke tilbake for noen. Men vi er for svake i begge bokser, og da er det vanskelig å få resultatet med oss. Det var en veldig skuffa gjeng i garderoben etter kamp som følte de burde ha fått mer ut av kampen. Nå kommer Skarbøvik til Vallhall neste mandag og det er en kamp vi skal vinne. Så nå er det bare å brette opp ermene og jobbe videre sa Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

Liverpool

Ja, i morgen skjer det altså på Ullevaal. Liverpool kommer, og det er rapportert at Luis Suarez er med i troppen til Norge, dog er det høyst usikkert om han spiller på grunn av ankelskade.

Kjetil Rekdal har uttalt seg til vif-fotball.no om kampen:

– Det blir litt sånn som mot Barcelona, at vi skal prøve å være med å lage en underholdende fotballkamp. Det ble jo mye mål mot Barca, selv om vi ikke scoret selv, men de som kom fikk valuta for pengene siden Barcelona var såpass gode som de var. Så får vi se om vi får til en jevnere kamp i målprotokollen nå, og lage en underholdende fotballkamp. Det er førsteprioritet sammen med å unngå skader, sier Reka.

Gule kort Start

Vålerenga trenger all den hjelp de kan få så lenge prestasjonene er som i Tromsø. Vi nevner derfor at i følge Fædrelandsvennen fikk tre sentrale Start-spillere sine tredje gule kort i helgen og må stå over mot oss.

I lørdagens 0-1-tap for Odd var det tre nye spillere som fikk sesongens tredje gule kort: Solomon Owello, Espen Hoff og Matthias Vilhjalmsson. Sistnevnte mener ikke han burde fått det gule, siterer avisen han på, og det er vel et synspunkt som enhver som har sitti i fengsel kan bekrefte.

Suleiman

Ull/Kisa slo i helgen Kongsvinger 2-0, og begge målene ble scoret av Ahmed Suleiman. Romerikes Blad skriver: Skal vi tro afrikaneren som fyller 21 år om 13 dager, så er det en smart beslutning av klubben på Øvre Romerike å signere ham.
– Nå har Ull/Kisa vist at de tror på meg, og det kommer de ikke til å angre på. Målet mitt er å bli solgt til en større klubb, og det kommer til å skje når jeg spiller godt for Kisa i høst. Da får jeg spille på et høyere nivå og Ull/Kisa får penger, spår Suleiman.

Kritikk av medspiller

Alle er enige om at Gudmund Taksdal Kongshavn var banens beste mot Tromsø. Alle er også enige om at han burde/kunne tatt Tromsøs 1-2-redusering. Daniel Fredheim Holm og Kjetil Rekdal sa det høyt etter kampen, og det samme gjorde Gudmund selv. Men er det greit å si det?

”Daniel fortjener bare 1 på børsen etter at han mente Kongshavn burde tatt Tromsøs 1-2-scoring”, ble det skrevet på VPNs egen admins-liste etter kampen.

”Kongshavn er enig sjøl. Ingen grunn til å pakke inn ting. Klar tale”, svarte en annen på lista.

”Hjelper ikke. Som spiller tar man ikke lagkamerater på TV. Man tar hele laget og lar det skinne igjennom”, svarte en tredje, som slang på: ”Rekdal er trener. Han kan kritisere”.

En fjerdemann, ofte referert til som guttungen vår, skrev: ”Man må tåle litt kritikk, spesielt siden han burde ha tatt den. Men han fortjener jo ros som faen for de resterende syke redningene som han kunne sluppet inn uten at noen sier noe som helst fordi det i 99% av gangene er det helvetes ubrukelige forsvaret som får akutt downs hver gang fiskehorene nærmer seg 16-meteren vår”.

Så hva mener du?

Vålerenga i dag

Tråle nettet opp og ned for å finne nyheter som kan ha snev av relevans for overgangsmarkedet og Vålerenga. Kommer det nye spillere denne sommeren eller ikke?

En kommentar til «Dagboka tirsdag 6. august 2013»

  1. DFH viser ikke akkurat kapteintakter med sine uttalelser. Han burde gå i seg selv og se på sin egen og rekkekameratenes innsats i forkant av begge baklengsmålene. Midtbanen er mildt sagt passive i presset, og virker mest interesserte i rygge inn i egen femmeter uten en tanke om å forstyrre eller støte på motstanderen. Og: å skulle trygge en ledelse med en midtbanefemmer bestående av DFH, Bojan, Fellah, Berre og Calvo er vel ikke akkurat «coaching i verdensklasse». Ja, Kongshavn gjorde ikke en kongeinnsats på 1-2 målet. Men allikevel var han den eneste som leverte på bra nivå kampen sett under ett.

Legg igjen en kommentar