To null er en farlig ledelse

Et nesten vellykket ran førte iallfall til ett poeng. Vålerenga hadde to spark på ballen og spilte opp mot årsbeste når det er snakk om planløshet. Tromsø – Vålerenga 2-2 (0-2) Tippeligaen 18. runde – Alfheim Stadion 4. aug 2013 – 4.040 solgte billetter Dette referatet henger ikke sammen i det hele tatt og gir … Fortsett å lese «To null er en farlig ledelse»

Et nesten vellykket ran førte iallfall til ett poeng. Vålerenga hadde to spark på ballen og spilte opp mot årsbeste når det er snakk om planløshet.

Tromsø – Vålerenga 2-2 (0-2)
Tippeligaen 18. runde – Alfheim Stadion 4. aug 2013 – 4.040 solgte billetter

Dette referatet henger ikke sammen i det hele tatt og gir dermed et korrekt bilde av hvordan Vålerenga framsto i torskeland.

Tromsøs åpenbare forsøk på å rive VIF-forsvaret fra hverandre virker. De flyr litt i alle retninger og virker usikre uten ball. Med ball derimot fremstår de som Barcelona. Vålerenga prøver å vise at de er best uten ball, på Alfheim var de som regel mest uten ball. Men når de to ballbesittelsene laget har i første omgang resulterer i to mål, må vi være fornøyd.

Det virket som Rekas plan var å ligge defensivt og ikke spille seg til noen ting. Riktig taktikk for å få ett poeng, kan sies i ettertid, men det er litt sånn 2. div-lag spiller mot Tippeliga i første runde i NM for å få straffekonk.

Vålerenga hadde flaks som fikk ett poeng selv om Ondrásek helt klart burde vært utvist for en stygg takling av Solli. Forhåpentligvis hadde kampen blitt annerledes da, men i Tromsø var Enga så dårlig at vi ikke er spesielt sikre på det.

Kongshavn holdt Vålerenga inne i kampen hele første omgang,  men burde tatt langskuddet fra 30 meter som ga redusering og Tromsø blod på tann. Han løftet knapt en arm. Det holder ikke. Men ellers var sisteskansen vår bra bortsett fra utsparkene. Ellers prates det ikke spesielt mye om at keeper’n på den andre siden av bana skulle tatt lykketreffet fra Hæstad.

Hei, Vålerenga: Spar oss for flere sånne forestillinger. Dere veit dere kan bedre. Mye bedre!

 

Spillerbørs Vålerenga

Gudmund Taksdal Kongshavn – 7 BB
Marcel Wawrzynkiewicz – 3
André Muri, Nicolai Høgh – 3
Jan Lecjaks – 3
Jan Gunnar Solli – 3
Kristofer Hæstad – 5
Daniel Fredheim Holm – 4
Diego Calvo – 5
Torgeir Børven – 4
Mohammed Fellah – 5
Innbyttere:
52’ Morten Berre – 4
60’ Bojan Zajic – 5
68’ Giancarlo González – 4

Føles rart med en sånn børs med dårlige karakterer etter en kamp der Vålerenga faktisk tar poeng borte mot Tromsø. Men det var lite å skryte av, forsvaret var helt baluba, og Vålerenga fikk til svært lite framover unntatt to mål. Tromsø eide kampen, og poenget vårt tilhører Kongshavn, Hæstad og Fellah. Keeper hadde fått åtte om han ikke hadde sluppet inn den ene.

Kampfakta

Mål:
0-1 Mohammed Fellah 15’
0-2 Kristofer Hæstad 32’
1-2 Remi Johansen 57’
2-2 Morten Moldskred 79’

Gule kort: Zdenek Ondrásek 51’ og Morten Berre 71’

Dommertrio: Kristoffer Helgerud assistert av Ivar Michael Jahr og Tom Harald Grønevik

Vålerenga 4-2-1-3: Gudmund Taksdal Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewicz (Giancarlo González fra 68’), André Muri, Nicolai Høgh, Jan Lecjaks – Jan Gunnar Solli (Morten Berre fra 52’), Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 60’) – Daniel Fredheim Holm – Diego Calvo, Torgeir Børven, Mohammed Fellah

Tromsø 4-2-3-1: Sahlman – Norbye, Causevic, Fojut, Kristiansen – Johansen, Pritchard (Moldskred inn 79’) – Andersen (Nystrøm inn 90’), Bendiksen, Drage – Ondrásek

En kommentar til «To null er en farlig ledelse»

Legg igjen en kommentar