Dagboka mandag 5. august 2013

Denne uka er tettere enn den jevne journalist er i huet med røde djevler på besøk og mer jubileumsfeiring til helga. Allikevel må vi ta oss tid til å se oss litt bakover for Vålerenga var jo i Tromsø i går.  Poeng i Tromsø Vålerenga fikk ikke lånt så mye ball i starten av gårsdagens … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. august 2013»

Denne uka er tettere enn den jevne journalist er i huet med røde djevler på besøk og mer jubileumsfeiring til helga. Allikevel må vi ta oss tid til å se oss litt bakover for Vålerenga var jo i Tromsø i går. 

Poeng i Tromsø

Vålerenga fikk ikke lånt så mye ball i starten av gårsdagens tippeligakamp mot reinsdyreterne. Allikevel klarte vi på forunderlig vis å score to mål. Først var det Fellah som absolutt ville ha mål og jaget på keeper når skuddet gikk. For det ble han belønnet med notering i målprotokollen. Slikt ser vi så alt for sjeldent, spillere som tar sjansen på at det kan bli retur og kjemper videre som løver. Herlig.

Enda herligere var det da Hæstad dundret til fra distanse og plasserte kula opp i området hvor krysset finnes. TV2  har allerede scoringa på lista til årets mål, noe som bare skulle mangle. På klubbens sider omtaler Hæstad det hele som et «lykketreff», det trur vi ikke på. Hæstad, du er så god! Nemlig.

Til slutt ender det hele allikevel 2-2. Umiddelbart etter kamp var skuffelsen bunnløs. Her leda vi og hadde alle muligheter. På den annen side var det ingen god kamp sett med Vålerengaøyne, og vi hadde så mye flaks at det ikke hører hjemme noe sted. Det sier på et vis alt når Tromsø i første omgang hadde 10 avslutninger, hvor de et par ganger var alene med keeper, uten mål mens Vålerenga nøyde seg med 2 avslutninger og scora på begge. Legg til at Tromsø generelt er overlegne på hjemmebane så er vi faktisk strålende fornøyde med det ene poenget.

Daniel, en lagspiller?

Ingen dagbok er komplett uten å dele ut litt pepper, denne gangen er mottaker Daniel Fredheim Holm. På spørsmål fra TV2 etter kampslutt får Daniel spørsmål om det var Gudmund som redda poeng fra Vålerenga og mumler, litt bittert, følgende svar:

Han reddet oss, men burde kanskje reddet det første målet. Da hadde vi kanskje vunnet.

Ja, det var en umiddelbar følelse som ble formidlet da dommeren blåste av kampen. Ja, Gudmund skulle tatt skuddet som førte til Tromsøs redusering. Allikevel er det urimelig å (underforstått) legge all skyld på mannen som var den eneste som egentlig virka på Vålerengas lag.

Birkebeinerne kommer til Valle i dag

På tide og se fremover, og vi trenger ikke se lenger enn til 18:00 i kveld. Da kommer Birkebeineren til Valle for å måle krefter med Vålerenga 2. For øyeblikket ligger våre egne talenter på en feiende flott 5. plass mens Birkebeineren slapper av på 10. plassen. Sesongkortinnehavere kommer gratis inn på tribuna, men rekker du ikke kampen i Valle kan du se den hos DittOslo hvor den kommenteres av Klanens webradio.

Vålerenga ass, alltid noe å glede seg til.

Tid for hockey!

Sommerens varmeperiode er over og augustlufta er litt kjøligere enn den var i juli. Det betyr at hockeygutta er rastløse og klare for istrening på Jordal. Klokka 16 settes stål mot is og alle er velkomne til å se iskrigerne gjøre forberedelser til den kommende sesongen.

Damenes ferie er over

For å la Solveig Guldbrandsen ta sølv i EM har Vålerengas damer hatt noen uker fri. Til onsdag er vi i gang igjen og motstander i Vallhall er Medkila 18:00. Her er det bare å dukke opp, du blir alltid tatt godt imot av Vålerengas damelag.

Englands svar på Brann kommer

Onsdag er det duket for nok en treningskamp mot internasjonal motstand. Liverpool får det til å sitre flere steder for mange nordmenn og det kommer sikkert hærskarer fra hele landet for å se noen av verdens best betalte arbeidstakere trene på onsdag. Kampen foregår på Ullevaal 19:00 og billettene ligger ute til salgs.

For Dagboka er Liverpool som Brann å regne. De har urealistiske ambisjoner, det er umulig å forstå hva de sier og de har et sykt forhold til farger. Rødt? Ærlig talt. Da er det godt å vite at klubben har åpna et Klansfelt hvor blått er gjeldende farge. Billig er det og, 200 spenn er fullt overkommelig selv for oss som ikke løper ned portene på disse showkampene. Les mer om tilbudet på klubbens sider.

Jubilumsfest på Jordal

Trodde du vi var ferdige med jubileumsfeiringa? Tro en gang til. Når du er den sjefeste klubben i landet koster du på deg feiring på feiring. Førstkommende lørdag er det familiearrangement på Jordal kunstgress. I tillegg til fete artister som Don Martin (som er så Oslo at du kan kalle ham musiker) får du prøve alle idretter foreninga har å by på: fotball, amerikansk fotball, basketball, håndball, innebandy, ishockey og ski.

Det hele starter 12:00 og du finner hele programmet her.

Børst&Ball

Vi er drankera fra Våle´nga som skal tul Ullevaal…eller, under brua i Gamlebyen. Billettene til denne 3-dagersfesten i regi av Klanen er nå tilgjengelig for åpent salg i en bar nær deg. Det foregår fra fredag 9. august og varer til søndag 11. august. Siste dag blir det som en rolig opplading til hjemmekampen mot Start. Om du vil ha mer informasjon om billetter, priser, tider og artister får du se på Klanens sider, de blei så furtne på oss da vi blåste flere av overraskelsene forrige uke.

Legg igjen en kommentar