Dagboka 1. august 2013

Dagboka røper Klanens hemmelige gjester til jubileumsfesten «Børst&Ball i 100 år» og protesterer mot at byråd Ola Elvestuen bruker Vålerenga som gissel for å få Olympiske leker til Oslo. Du kan òg sikre deg billetter til kampen mot Liverpool for 200 spenn. Vel møtt. Børst & Ball Klanen er litt treige på avtrekkeren, men de … Fortsett å lese «Dagboka 1. august 2013»

Dagboka røper Klanens hemmelige gjester til jubileumsfesten «Børst&Ball i 100 år» og protesterer mot at byråd Ola Elvestuen bruker Vålerenga som gissel for å få Olympiske leker til Oslo. Du kan òg sikre deg billetter til kampen mot Liverpool for 200 spenn. Vel møtt.

Børst & Ball

Klanen er litt treige på avtrekkeren, men de skal også feire at Vålerenga er 100 år. Det hele varer tre dager til ende med fete konserter, svalende drikke og tenna i tapetet. Fredag smeller det løs med jazz-/punkstorbandet Frank Znort Quartet. Klanen leker både høye og mørke når de lokker med ”hemmelige” gjester sammen med Frank, men de er ikke mer hemmelige i en liten by som Oslo enn at Dagboka veit hvem det er, og horer som vi er deler vi lett med dere.

Trond Ingebrigtsen er en av Fran Znorts hemmelige gjester.
Trond Ingebrigtsen er en av Fran Znorts hemmelige gjester.

Selvsagt kommer Trond Ingebrigtsen med ”Vålerenga kjerke” og jubileumslåt. De som fulgte jubileumsprogrammet slavisk på mandag synes muligens det er greit om Trond får en pust i bakken nå, på den annen side vil det være fett å høre mannen fremføre kramgoda låter akkompagnert av riv røskende jazz/punk.

Supporterkoordinator Bengt ”Bingo” Calmeyer skal også opp på scena. Hans bidrag er noe uklart, men vi er helt sikre på at det blir rompe om alle spør pent. I kor.

Så til selve rosinpølsa, Aslak og Elling fra Gatas Parlament! Aslak meldte seg som kjent ut av Gatas Parlament, venstresida, sivilisasjonen og samfunnet for å forfølge en A4-karriere på twitter. Nå skal han altså gjøre comeback. Derfor banka Dagboka på døra til Aslak og sa vi hadde piratkopiert rubbel og bit han noen sinne har medvirket til, Aslak åpna og serverte sjokoladekake og kaffe.

–       Hvordan blir det å stå på scena igjen?

–       Det blir jævlig. Jeg har ikke rappa på to år! Kan jeg egentlig rappe fortsatt? Ikke veit jeg. Men jeg får vel prøve.

–       Vi antar vi får høre ”Vi er alle fra Vål´enga», noen andre storslagere?

–       Jeg skal synge en ny låt: En kjærlighetserklæring til Loelva og Jøtul Ovnsstøperi. DET blir moro.

–       Blir det moro for oss andre?

–       Jeg lover i hvert fall at det skal bli noe ingen har hørt før. Frank Znort er dessuten rablende bra.

Dermed føler vi oss velinformerte og litt øre i hodet. Hva slags sjokoladekake var dette?
Børst&Ball finner sted under Dyvekes Bro og starter fredag 9. august med Frank, fortsetter lørdag 10. august (Berres bursdag) med The Carburetors, Vålerenga symfoniorkester, Valentinerne speller Jokke, Riots, Whalers og Raga Rockers før det hele rundes av søndag 11. august med DJ´s, lun stemning og saklig oppvarming til fotballkampen på Ullevaal mot Start. Busser opp blir det sikkert også.

The Carburetors skal spille på Børst&Ball
The Carburetors skal spille på Børst&Ball

Se her for fullstendig festprogram og billettinformasjon.

Byråd Elvestuen bruker Vålerenga som gissel for å få OL

Som kjent ønsker Oslo å holde olympiske leker i 2022. For å forankre dette hos byens befolkning skal vi som bor her stemme over saken i september hvor alternativene er ”ja” eller ”nei”.

 

Ola Elvestuen bruker Vålerenga som gissel for å få OL
Ola Elvestuen bruker Vålerenga som gissel for å få OL

29. juli snakka byråd Olav Elvestuen varmt om Vålerenga, hvor viktig klubben er for byen og landet og det var ikke måte på. Så fant han frem flaska med malurt, fylte begeret til randen og fyrte av denne salva:

Dersom Oslo får arrangere olympiske leker får Vålerenga ishockey ny hall og Vålerenga fotball stadion.

Det er så man ikke tror det er sant. I følge en rapport fra Norges idrettsforbund har Oslo færrest anlegg per innbygger, Oslo er dårligst på anlegg blant landets 21 største kommuner og Oslo er fylket i Norge med færrest søknader om spillemidler til utbygging av anlegg. Videre mener rapporten at Oslo må øke anleggsmassen med 80% de neste 10 årene for å komme på landsgjennomsnittet, noe som betyr:

40 flerbrukshaller
130 fotballbaner
20 svømmebasseng
6 ishaller
6 kunstisflater
Så stort er altså etterslepet i Oslo sammenlignet med landsgjennomsnittet og fokuset for våre folkevalgte ligger på et arrangement for fiffen. Midt opp i dette har de såpass manglende forstand at de bruker Vålerenga som brekkstang for å få på plass lekene.

Det er fullstendig bananrepublikk og Gaustad det man er vitne til!

Så kan man spørre seg om det er evne eller vilje som mangler hos våre politikere som gjør anleggssituasjonen i  Oslo så ræva. I hvert fall er det åpenbart vilje om politikerne får champagne og fest, så da er det vel evnen det skorter på?

VPN har oversendt våre spørsmål til Ola Elvestuen så han kan svare på kritikken, men han har ikke svart oss på grunn av ferieavvikling.

For ordens skyld mener ikke Dagboka noe som helst om Oslo bør arrangere OL eller ikke, vi peker bare på at det er uryddig å kaste Vålerenga i potten for et politisk spill!

Prisras på Liverpool-billetter

Diskusjonen rundt Vålerengas showkamper er mer rolig nå enn den var for et par år siden. Billetter til ågerpriser gjør at supportere flest har innsett at disse kampene ikke er for ”oss”, de er for de andre. De med fullstendig pervertert forhold til absurde farger. Som rødt. Resultatet så vi på Ullevaal mot Barcelona. Det var så stille at man kunne høre de på VIP-tribuna fise uansett hvor man befant seg på stadion. Bortsett fra da Messi fikk ballen, selvsagt. Da var det tilløp til jubel.

Klubb og Klan har satt seg ned, snakka sammen og blitt enige om at det ikke er helt slik vi vil ha det. Derfor får alle med sesongkort rabatterte priser på billetter til Liverpool, vi snakker 200 spenn for å se favorittlaget Vålerenga leke med noen britiske kostskolegutter.

Har du sesongkort og allerede løst billett får du selvsagt refundert mellomlegget. Dermed ligger det an til et 1000-manns stort sangfelt som er kongeblått. Flott skal de væra.

Siden Dagboka er litt omtrentlige i omgang med fakta oppfordrer vi interesserte til å lese detaljene på klubbens sider.

Carew er aktuell – igjen

Hver gang en eller annen vaktmester setter overgangsvinduet på gløtt for å få inn litt frisk luft dukker navnet til Carew opp. Himmel, hvor lett må det ikke være å bli journalist? Denne gangen er det VG som så Carew spille ball på Ekebergsletta og spurte om fremtiden til mannen som mener han er ferdig som fotballspiller.

Man skal aldri si aldri, men skal det bli aktuelt med eliteserien igjen så hadde det blitt for Vålerenga.

Sånn, kan vi snart slutte å slå denne bikkja, nå?

Turinfo

Klanen er på gang og har funnet ut hvordan du kan få komme deg til søndagens kamp mot Tromsø, med billett, og laget et opplegg rundt Rosenborgkampen lørdag 17. august. Les sjæl, det er grenser for hvor mye vi kan skrive av andre.

Legg igjen en kommentar