Dagboka onsdag 31. juli 2013

Vi kan med veldig flaks og stabile prestasjoner ende opp med medalje i 2013, men sannsynligvis gjør vi ikke det. I år er det egentlig bare en viktig kamp igjen. Men når det gjelder 2014 snakker vi gull.– Planen er at vi skal kjempe om gull neste år. I 2014 skal Vålerenga være i gullkampen, … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 31. juli 2013»

Vi kan med veldig flaks og stabile prestasjoner ende opp med medalje i 2013, men sannsynligvis gjør vi ikke det. I år er det egentlig bare en viktig kamp igjen. Men når det gjelder 2014 snakker vi gull.– Planen er at vi skal kjempe om gull neste år. I 2014 skal Vålerenga være i gullkampen, sa Kjetil Rekdal til VG etter jubileumskampen. Og med 15 poeng på de åtte siste kampene blir man jo i litt bedre humør enn å ha fanget ni poeng på årets ni første seriekamper.

Mål og visjoner

Så er det realistisk å snakke om å være med i gullkampen i 2014 for et lag som skulle være best i Norge innen 2010, ledende i Norden i 2012 og unike i Europa? Eller er det urettferdig av VPN å dra fram disse visjonene i tide og utide?

Denne dagbokisten er litt delt i synet på dette. Ja, fete målsettinger og visjoner må til for å lykkes, det må tenkes stort og flott for å peke ut retningen. Det nytter ikke å sitte på Valle og si en kamp om gangen, den neste kampen er alltid den viktigste og faens oldemor. Tenker du smått, blir det smått. Skal du ha den fineste dama på by’n, må du gå bort og prøve deg på henne.

Men jeg har vært såpass mange ganger på by’n og driti meg ut og endt opp med en forferdelig venninne som knapt kan kalles dame, så jeg veit at det likevel kan gå galt. Og det samme veit vi er tilfelle med Vålerenga. Det får vi bare tåle.

Tror ikke på gull

Så er det hva som er realistisk. Personlig tror jeg ikke på gull neste år. Punktum. Ja, det er negativt og surmaga, men det er vanskelig å se at dette laget – og denne klubben som suger penger som horestrøket suger pikk – plutselig skal eksplodere og få koll på alt mulig på så kort tid.

Ja, Kjetil Rekdal har klart det før, men det tok tid. Lang tid. Vi må være tålmodige og mer enn tålmodige dersom dette skal skje og akseptere nye skuffelser i mellomtiden. Men målet og ambisjonen må ligge fast.

Plukker vi (nesten) to poeng i snitt også i de siste 13 kampene av 2013, ender vi opp med 50 poeng. Å snitte på to poeng er unormalt høyt, så det skjer nok ikke. Men det er et stabilt høyt poengsnitt denne høsten som sier noe om Rekdal har klart å snu trenden etter fem år med Martin Andresen – fem år som tross alt ga oss cupgull og seriesølv.

En viktig kamp

Vi møter Tromsø på søndag i TV2-sendt kamp kl 19. Tromsø er unormalt svake borte i år, de har plukket bare fire poeng på bortebane, men hjemme er de nesten like sterke som vanlig med 5-1-2 (seier, uavgjort, tap). Vi er høyt oppe på formtabellen, men Vålerenga sliter katastrofalt bakover.

Men det er ikke på søndag den viktige kampen spilles. Det er onsdag 21. august på Lerkendal som er årets viktigste kamp. Med mindre vi driter oss fullstendig ut i serien og havner i nedrykksstrid, det er jo unormalt jevnt der nede i år, og med tap mandag hadde vi faktisk vært veldig nær streken, så er det bare cupgull som kan hentes av betydning i år. Det hadde vært perfekt å avslutte jubileumssesongen med cupfinale.

Overganger

Sivert Heltne Nilsen (21) fra Hødd er klar for oss fra 1. januar. Han er visstnok en veldig lovende midtbanespiller. Velkommen skal du være, Sivert. Men er dette en spennende signering? Tja, ikke nødvendigvis mer spennende enn hva Simon Larsen i sin tid var, og nå er han på vei tilbake til Sørlandet dersom dama hans får jobb som siviløkonom, skal vi tro Aftenposten. Men samtidig var ikke Christian Grindheim et veldig kjent navn da han kom til Vålerenga fra Haugesund.

11. august stenger overgangsvinduet for årets sesong. Ideelt sett skulle vi gjerne hatt noen ordentlig kule navn som kan gi oss enda større tro på 2013, men når økonomien er som den er, så er også optimismen noe begrenset på dette feltet.

Vålerenga i dag

Ta seg en tur på by’n og la den stygge venninna være i fred?

Legg igjen en kommentar