Kjempenes aften

Messi scora ett, Børven scora to. Messi hadde to assists, Daniel fikk tre. Vålerenga-Sarpsborg var festdagen for massene og her har du referatet. Vålerenga – Sarpsborg 08 Tippeligaens 17.runde – Ullevaal Stadioen – 29.Juli – 12.525 tilskuere. Den ekte festkampen Glem Barcelona, Messi, 20.000 skrikende unger og «showkamp». For hvem trenger en Messi som scorer … Fortsett å lese «Kjempenes aften»

Messi scora ett, Børven scora to. Messi hadde to assists, Daniel fikk tre. Vålerenga-Sarpsborg var festdagen for massene og her har du referatet.

Vålerenga – Sarpsborg 08
Tippeligaens 17.runde – Ullevaal Stadioen – 29.Juli – 12.525 tilskuere.

Den ekte festkampen
Glem Barcelona, Messi, 20.000 skrikende unger og «showkamp». For hvem trenger en Messi som scorer et mål når du har Børven som putter to? En Messi med to assist når Daniel har tre? Det er klart det er moro for unga med Barcelona – verdens kanskje aller beste fotballag – men den virkelig showkampen var på selve bursdagen. Vi vorser med Barcelona på Lørda’n, fester med Sarpsborg på Manda’n og nachspielet varer vel til langt uti neste uke.
Flotte scener rundt om i Oslo med kransenedleggelse, musikk og besøk på rådhuset ble kronet med en virkelig godbit av en fotballkamp – hvem faen er Messi?

Valerenga-Sarpsborg_5-3_Tippeligaen_2013-144
Messi greide bare to assists på Ullevaal, Daniel sørga for tre.

Dommerdrakt
Det er bare 100-års jubileum hvert 100. år. I den anledningen karret hele 5 stykker fra VPN seg på match, ny rekord i antall mennesker fra VPN ute i frisk luft på en gang? Det kommer sjeldent noe smart ut av kjeftene i denne gjengen, og enda mindre skjønte vi når Sarpsborg stilte med 14 mann mot Vålerengas 11 – trodde det var vi som hadde bursdag og skulle få gaver? Viste seg at det var tre stykk dommere som ikke hadde tenkt seg helt om når fargene på drakten skulle velges, tok like så gjerne å valgte samme farge som bortedraktene til våre gjester. Håpløst. Det som er håpløst og ikke så rent lite skandaløst er jo ikke bare det at draktene var nesten like de til Sarpsborg og at de var gule. Skandalen skjer først når shortsen i tillegg er svart. Det blir litt som at det kan føles håpløst å få en trall av Justin Bieber på hjernen, men livet er ikke over før du våkner opp etter nasj med en svær Beliebertatovering i hele trynet.
Hvordan kan NFF og dommerstanden gjøre dette mot oss? Har disse tunge, klumpete og drøvtyggende bøflene infiltrert Norsk Fotballs Gamlehjem af 1902 for å prøve å stjele oppmerksomheten rundt vårt gilde jubileum? Og hvis så, hvorfor slike morbide idèer? Er det en syk hevn fordi statuen de hadde av hu med silkestrømpene forvitret etter årelang eksponering av urin og gjødselslukt at den rett og slett begynte å gå i oppløsning?

Prestasjon en 100-åring verdig
Om jeg er like sprek og full av krutt når jeg er 100, da har medisinsk forskning kommet altfor langt. Vålerenga går ut i 100 fra start (HEHE) og det tar ikke mer enn 4 minutter før Børven har putta sitt første for kvelden, det lovet allerede da jævlig godt for resten av kampen.
Vi gir fra oss initiativet ganske kraftig etter en god periode i starten, og det er litt skremmende at vi ikke klarer å føre mer av kampen når vi er hjemme mot Sarpsborg.
For den nøytrale supporter må dette ha vært den perfekte kampen, vi ligger alltid et hode foran og selv om det blir redusert hele tre ganger føles det aldri som om vi skal miste poengene som så mange ganger tidligere i år. Det er en slags glede og entusiasme fra tribunen og hos spillerne. Denne kampen «kunne ikke tapes».
Asgeir er kanskje sjefen over alle sjefer, men selv han har en sjef, og han heter Morten Berre. Når Berre holder lekestue med særpsforsvaret og på realt vis tupper kula mellom beina på keeper da er det ingen tvil, denne kampen hadde alt som var godt. Måten Berre tvinger frem innkast, corner og frispark på før han ruller inn en feit og kram en under en skrevende Sukkedokka i Sarpemålet vekker gleden i oss alle – det er legendestatus.

Ingen skal beskylde VPN for mest fotballforståelse, vi så 6 mål putta av våre spillere, og kun 2 lumper fra 08-gjengen. Derfor synes vi det er rart når Rekdal klager over 3 mål imot, alt vi så var to vådeskudd som på finurlig vis traff blink.

Et kampreferat uten en jublende Morten Berre virker meningsløst.
Et kampreferat uten en jublende Morten Berre virker meningsløst.

Uvitende bønder
Det er sjarmerende med fotballsupportere. De støtter laget sitt i tykt og tynt og de driter i fakta og regler. De piper når dommeren blåser tidenes mest soleklare frispark imot og de jubler når laget deres får noe de ikke skulle hatt. Alt i alt er fotballsupportere ganske så ubrukelige når det kommer til alt annet enn å heie frem eget lag. Men Sarpsborg sine supportere tar det et steg lenger, de viser en mangel på forståelse som er helt hinsides, strak to-fots fra Samuel mot Kongen i buret vårt også klikker de når Samuel får et soleklart gult kort med oransje tendenser.
VPN sender også en hilsen til idioten som prøvde å hoppe fra klappsetet sitt og over gjerdet nede ved matta, var underholdene å se deg hekte foten og gå på trynet. Det hadde sikkert sett mer elegant ut om du ikke var høy på lokalprodusert GHB og den årlige sommertradisjonen i Sarpsborg; salmonellasmitte fra lokale kjøletårn. Og ikke nok med at da han hang og dinglet over betongplattingen så kunne vaktene bare rulle den lokale Ola-Conny’n over på riktig side så ville han minutter senere under pausen oppdage at kiosken ikke førte de lokale østfoldske rettene hamburger, Grandiosa og Fjordland. Tenk å måtte kjøre bil inn i fremtiden og oppdage at livsgrunlaget er borte. Blir som om den hårete, og GHB-frie, fetteren Pandabjørnen, skulle våkne en morgen i en verden fri for bambus. K r i s e!

Se flere bilder fra kampen her

Ingen fest uten konfetti og stas.
Ingen fest uten konfetti og stas.

Kampfakta

Mål:
1-0 Børven (4.min)
2-0 Bojan (27.min)
2-1 Breive (40.min)
3-1 Børven (49.min)
3-2 Gonzales (Selvmål 61.min)
4-2 Høgh (71.min)
4-3 Wiig (78.min)
5-3 Kong Berre (82.min)

Kort
Samuel (31.min)
Berthod (83.min)

Lagoppstillinger

Vålerenga: Gudmund Taksdahl Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewics, Giancarlo Gonzalez, Nicolai Høgh, Jan Lecjaks – Jan Gunnar Solli, Bojan Zajic (Hæstad 54.min), Daniel Fredheim Holm, Mohammed Fellah(Berre 62.min), Diego Calvo (Muri 83.min) – Torgeir Børven

Reserver: Lars Hirschfeld, André Muri, Morten Berre, Kristofer Hæstad, Mathias Blårud, Ivan Näsberg, Ghayas Zahid

Sarpsborg 08: Christian Sukke – Kjetil Berge(Elyounoussi 54.min), Ole Heieren Hansen, Christian Brink, Jeremy Berthod – Claes Philip Jørgensen, Gudmundur Thorarinsson, Thorarinn Valdimarsson(Øby 87.min), Tom Erik Breive (Sylling Olsen 68.min) – Martin Wiig, Aaron Samuel

Reserver: Haraldur Björnsson, Berat Jusufi, Olav Øby, Mathias Engebretsen, Magnus Sylling Olsen, Mohamed Elyounoussi, Martin Thømt Jensen

Les også: 100 år markert i Vålerengas ånd, Jubileet i bilder,  Bildeserie fra Vålerengas jubileumsdag, TIFO-bilder

Legg igjen en kommentar