Feriedagboka torsdag 25. juli 2013

Mulig vi har fått et lite solstikk i dag,  på selveste Jakob Våthatt, og vi har garantert pådratt oss noe rabies i disse hundedagene. Vi glefser mot alt og intet for i det hele tatt å ha noe å fordrive ferietida med Daniel Braaten er klar for Vålerenga mot Barcelona om han har lyst. Den … Fortsett å lese «Feriedagboka torsdag 25. juli 2013»

Mulig vi har fått et lite solstikk i dag,  på selveste Jakob Våthatt, og vi har garantert pådratt oss noe rabies i disse hundedagene. Vi glefser mot alt og intet for i det hele tatt å ha noe å fordrive ferietida med

Daniel Braaten er klar for Vålerenga mot Barcelona om han har lyst. Den klubbløse spilleren har trent med Vålerenga noen dager og Kjetil Rekdal har gitt kraftspissen et tilbud han ikke kan si nei til. Nå har han sjansen til å vise seg fram, kanskje noen av de tjuetusen på Ullevaal er utenlandske speidere på jakt etter noe før den europeiske fotballen begynner å rulle igjen.

Pent gjort av Vålerenga å hjelpe mannen, men baktanken er vel å lokke ham til kontrakt med Vålerenga. Daniel selv er taus om saken og pengesekken på Valle er tom, for å si det mildt. Ikke får klubben solgt Fellah heller, ryktene om interessen fra Strømsgodset var bare tøys. De ville bare leie, ikke eie. Nå setter vi vår lit til at Fellah triller ball-i-hatt med Barcelona-stjernene så det ene fete budet fra utlandet overgår det andre. Det er nemlig ikke bare i Vålerenga det sløses penger på kommende benkeslitere.

Apropos dustete kjøp og forsterkning av spillerstallen, United-legende Gary Neville mener klubben må satse på talentene sine framfor å bruke enorme summer på nye spillere. Fullt så enormt er det ikke i Vålerenga, men prinsippet er det samme: Åffer må talentene våre ofres for utlendinger som ikke er så mange hakk bedre. Kunne vi ikke våget en sesong eller to i Adecco så gutta kunne utviklet seg i kongeblått framfor å spelle i Adecco for å utvikle bønda?

Det ble litt drøm dette. Bohemtida er ugjenkallelig forbi. Fotballklubber er ment å være pengemaskiner selv om få, knapt nok noen, er det her til lands. Den harde virkeligheten er minus tolv millioner på bok. Slanke Vålerenga må ut i nok en krevende diett. A-laget skal skjermes i første omgang, men på sikt er det kanskje noen som angrer på at de ikke lot flere fra talentfabrikken få sjansen.

En gang for ikke så veldig lenge siden sto det også dårlig til, men takket være showkamp mot Liverpool ble det økonomiske resultatet ganske bra til slutt. Vi synes å huske at det var nettopp den kampen med fullsatt Ullevaal og svinedyre billetter (som til Barcelona og Liverpool nå) som gjorde vei i vellinga. Fattige eller griske Liverpool krevde så mye at det måtte selges seksen-søtten tusen billetter før Vålerenga begynte å tjene noe.

Kan vi håpe på noe slikt igjen? Neppe. Noen skryter av at det kommer over tjue tusen lørdag. Litt uforståelig for oss som har registrert at Bendit er stengt og som mener å ha lest at publikumskapasiteten på Ullevaal i byggeperioden er nede i under 18000.

Vi håper det beste. Fellah storspiller og blir solgt så vi får kjøpt Braaten for en altfor dyr penge. Jepp, alt, absolutt alt burde være for dyrt når vi styrer mot underskudd ti millioner større enn planlagt. På den annen side, toppklubbene våre er jo til stadighet i pengekniper i størrelsesorden 10-20 mill og det ordner seg alltid til slutt.

Det er ikke bare publikumstall som blir merkelige når fotballfolket står for tellinga, matematikken i klubbkassene er også en mystisk øvelse, fotballøkonomi er like uforståelig hvert jævla år.

Legg igjen en kommentar